Subiect: Dulcea Romanie
View Single Post
Vechi 10.02.2009, 06:47:28
bmd
Guest

Implicit

Frate Laur,

eu n-am cu siguranta drepratea absoluta dar in loc de discutam direct cele spuse de mine, mi se imputa ba ca-s grabit , ba ca nu ma duce mintea, ba ca altii au fumat de mult cele spuse de mine, ba una ba alta.
Probabil ca sint timpit, grabit, neexperimentat si cu siguranta mai am multe de invatat.
Acum mie mi se pare ca toata neintelegerea este mai mult o chestiune de optica decit de detinerea adevarului de mine sau de voi. Una este sa privesti sistemul dinauntrul sistemului, alta dinafara lui. Una este sa ai o perspectiva de broasca alta de vultur; functie de asta acelasi lucru poate fi f. mare sau f. mic. Nu mai continui ca oricum mi se imputa ca filozofez ca un incepator......dar cu siguranta ai prins ideea.
Cum spuneam ne place sa vedem lucrurile intr-un fel care avantajaza auto-multumirea, parerea buna despre intelectul nostru , despre neamul nostru, despre orice al nostru.
Curajul despre care vorbesti dumneata eu il numesc curajul disperarii, curajul a nu mai avea ce pierde. E si asta curaj cu siguranta dar un cu totul altul este cind lupti avind ce pierde.
Eu nu stiu ce era in mintea ostilor lui Stefan. Dumneata iti place sa crezi ca isi aparau neamul cu riscul vietii de eroici ce sintem, in numele unui ideal. Eu cred ca nu prea aveau de ales si in plus era marea ocazie de a devenii razesi, de a avea pamint, de a fi liberi ei care nu aveau de niciunele trebuiau sa riste tot ca sa cistige tot ......si ca atare au facut-o!
Paralela cu Revolutia nu-i deloc intimplatoare aceeasi situatie totul sau nimic. Ca vorbim tot de aceeasi oameni care 40 de ani au inghitit tot ce le-a fost dat sa inghita fara cirtire (mai putini citiva), dar in acesti 40 de ani aveai totusi ce pierde..........
Eu nu stiu cum a rezistat ortodoxia in Romania stiu ca mai exista insa in interiorul ei (si sint din Ardeal, nu vorbesc din carti) ura cu nemluita pentru unguri.
In privinta Unirii poporul nostru ortodox a fost de partea lui Cuza masonul luiind mosiile bisericii (ca doar n-a luat de la boieri) si facind de atunci si pina acum biserica functionara de stat.
Inainte sa vina rusii peste noi, am fost alaturi de nemti. Nu stiu ce gindea armata dar pina razboiul a fost favorabil acestora nu s-au gindit sa intoarca armele. Au facut-o insa cind au vazut ca nu stau de partea celui puternic, crezind ca rusii vor uita! N-au uitat! N-au uitat nici nemtii din pacate pina acum.
Asemanarea cu alipirea de NATO, UE nu-i deloc intimplatoare si vom platii cu siguranta dorinta asta de a fi linga cel puternic! Platim deja!
Frate Laur, cite populatie are Bucurestiu si cite locuri in biserici? Daca chiar am fi asa cum ne place sa credem neam credincios bisericile n-ar fi de cartier ci de strada.
Dumneata crezi ca mie nu mi-ar place sa vad doar lucrurile bune ca fiind majoritare? Ele insa nu sint majoritare iar batindu-ne pe burta cu cele minoritare o sa raminem la fel pina la sfirsitul veacurilor.
Dacii au fost un popor minunat care mureau zimbind. Dar noi sintem urmasii vaduvelor lor violate de Imperiul Roman. De atunci ne strecuram prin istorie cu scuza poporului mic. Desigur avem potential (hibrizii sint f. putenici) dar potentialul nostru iasa la iveala doar la disperare.
Frate Laur acasa nu ma intorc desi nici aici nu stau pe roze dar daca tot isi bate cineva joc de mine prefer sa o faca un strain. In plus acasa sint un strain oricum pentru ca desi nu se mai foloseste idea ca exista persoane care n-au mincat salam cu soia, a ramas.
Aici pot traii demn dintr-un salariu infim, in Romania nu se poate!
Iar eu m-am tirit destul.
Reply With Quote