View Single Post
Vechi 10.02.2009, 12:52:14
Marius22 Marius22 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 23.07.2007
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit Cuvant dupa impartasirea cu Sfintele lui Hristos Taine

"Iubitilor in Hristos frati! Acum rasuna in inimile voastre mangaietorul glas al lui Dumnezeu Cuvantul intrupat: Cel ce mananca trupul Meu si bea sangele Meu, intru Mine petrece si Eu intru el (Ioan 6, 56). Acum simtiti implinirea acestui glas cu lucrul! Pricepeti slava voastra, patrundeti in adevarata voastra vrednicie: fiecare dintre voi este vas al tainei dumnezeiesti; fiecare dintre voi este biserica in care Fiul lui Dumnezeu, impreuna cu Tatal Sau Cel mai inainte de veci si cu Duhul Cel inchinat, salasluieste in chip tainic si totodata fiintial. De acum nu mai sunteti ai vostri: sunteti ai lui Dumnezeu. Ati fost cumparati de Dumnezeu cu pretul sangelui Fiului Sau (I Cor. 6, 19-20). Nu puteti sa duceti un jug strain! Daca vreunul dintre voi a fost pana acum un pacatos intunecat, de acum s-a facut drept cu dreptatea Fiului lui Dumnezeu.

Aceasta slava a voastra, aceasta bogatie a voastra, aceasta dreptate a voastra vor ramane, oare, in voi numai atata vreme cat va veti afla in biserica sau inca foarte scurta vreme dupa ce veti iesi din ea? Oare va veti deda din nou slujirii stricaciunii? Oare Iisus, Care a intrat prin Sfintele Taine in inimile voastre, va fi silit sa le paraseasca din pricina multimii gandurilor, planurilor, cuvintelor, faptelor pacatoase pe care o sa vi le ingaduiti? Nu! Sa nu aiba loc aceasta amara tradare a Mantuitorului, aceasta vanzare a Mantuitorului! Sa ramaneti biserici ale lui Dumnezeu, sa-I slujiti Domnului, Ce S-a salasluit in voi, prin plinirea osardnica a sfintelor Lui porunci - si El va ramane intru voi (I Ioan 3, 24): El va va pazi in calea vietii pamantesti de toata poticnirea, va va duce prin moarte fara tulburare si fara spaima in limanul vesniciei fericite. Amin." (Sfantul Ignatie Briancianinov - Predici)
Reply With Quote