Citat:
În prealabil postat de mihailt
Domnul nostru Iisus Hristos se vorbeste aici cu Sfintii Sai Apostoli aratandu-le prigonirile pe care vor trebuie sa le indure cand vor propovadui evanghelia.
Si ca unii vor primi a se crestiniza si altii nu si pentru aceea o sa fie dezbinare chiar si intre membrii aceleasi familii cum vedem mai jos.
Dealtfel asa a si fost caci de exemplu imparatul Traian nu era crestin dar fiica sa era crestina.
Dar Domnul nostru Iisus Hristos nu indeamna nicidecum la dezbinare si nu indeamna la a ura pe altii.
Caci tot El zice "binecuvantati pe vrajmasi vostri" si ne indeamna la iubi pe vrajmasii nostri si altele de acestea.
Nici nu indeamna la a judeca sau la a osandi pe cei care nu au primit credinta crestina sau pe alti crestini caci tot el zice: "Nu judecati si nu veti fi judecati".
De aceea niciun fel de osandire nu este ingaduita.
Nici asupra celor botezati nici asupra celor nebotezati.
|
De ce sari de la subiect?
Domnul nostru Iisus Hristos se adreseaza Sfintilor Apostoli dar face referire pentru toti si arata unul dintre motivele pentru care El s-a intrupat din Fecioara Maria pentru si s-a coborat pe pamant:
„Nu socotiti- zice -
ca am venit sa aduc pace pe pamant; n-am venit sa aduc pace, ci sabie” (Matei 10:34).
Si ce zice mai departe Mantuitorul?
Caci am venit sa despart pe fiu de tatal sau, pe fiica de mama sa, pe nora de soacra sa. Si dusmanii omului (vor fi) casnicii lui.
Ai vazut la ce se refera?
„Nu socotiti- zice -
ca am venit sa aduc pace pe pamant; n-am venit sa aduc pace, ci sabie” (Matei 10:34).
Verset pe care Sfintitul Teofilact al Bulgariei îl talcuieate asa:
„Nu întotdeauna este buna unirea, uneori si despartirea este buna. Iar "sabie" este cuvantul credintei, care ne taie pe noi de la iubirea de prieteni si de rude, daca acestia ne împiedica de la buna cinstire de Dumnezeu. Nu ne îndeamna sa ne despartim de acestia fara pricina, ci numai atunci cand nu se unesc cu noi în credinta si, mai vartos, atunci cand ne împiedica de la credinta.”