STII care este diferenta intre ELISEI pe care il cunosti dupa cum zice BIBLIA si un sfant cu sfinte moaste? Diferenta este o TAINA pe care cei nestiutori de carte nu vrea* sa o aprobe. Eu am vb pe acest forum despre CINSTIREA SFINTILOR si ADORAREA LUI D-zeu. Cauta-l si ai sa vezi cum sta treaba cu acest cult al sfintilor in B.O.*** Ai sa gasesti o intrebare:de ce D-zeu a dat porunca cu chipul cioplit ...si cu sarpele de arama....de ce "un chip cioplit"=sarpele de arama, a salvat de la moarte un popor?*** Despre Moise

rin cine a facut D-zeu minunile? putea cadea in idolatrie poporul evreu care a iesit dupa multi ani din mijlocul unui popor idolatru? fa legatura...*** Am mai spus,ai vazut vreodata o B.O.in care sa predomine numai slujbe adresate unui SFANT ca sa putem numi idolatrie?* Ai vazut locasuri de cult unde sa se cinsteasca vriun sfant singur,fara ca sa se vb despre D-zeu? Eu am vazut locasuri CARE SA NU-L LAUDE PE D-ZEU INTRU SFINTII LUI!!!!!*** Evreii au avut CULTUL VITELULUI? popoarele pagane aveau credinta in ZEI,care erau reprezentate prin statui...nici una dintre aceste statui nu I-L reprezenta pe DUMNEZEU? =>totul este idolatrie.*** B.O. nu-L exclude pe D-zeu din cult,dar IL LAUDA INTRU SFINTII LUI?Sfintii sunt si ei dumnezei,insa dupa har...aceasta asteapta EL de la noi ,sa fim ca EL. NU SFINTII NE MANTUIESC,dar se roaga pentru mantuirea noastra in fata LUi D-zeu. Sf.Pavel a indemnat pe toti la rugaciune ,mai mult,el insusi ii indemna sa se roage pentru toti oamenii si chiar si pentru el.;el insusi s-a rugat pt.cei care erau in suferinta=>el a murit,crezi ca de acolo el nu se mai poate ruga?** Cuv.tale:"intradevar nu avem de unde sa stim asta'' sta la baza unei ENIGME,roaga-te sa-ti arate D-zeu TAINELE acestea !!!nu te va lasa la pierire.*** Tu ai spus:1+1+1+1=1=CRESTINISM....eu spun ca crestinismul este o religie in care intra toti cei care cred in HRISTOS,asa ca ne dai ECUATII care ne da dreptate...cred ca termenul pe care l-ai scris cu caractere se refera tocmai la derivatele (deviatiile) care provin din Ortodoxie.
Ps. nici odata nu o sa auzi un PREOT ca intr-o cuvantare vorbeste despre faptele sale (asa cum a facut pastoru care s-a culcat cu peste 200 de femei...si pastoru ,care, pt ca nu a dorit sa-si modernizeze casa dupa placurile femeii sale ,aceasta NU S_A MAI CULCAT CU EL=>ce vrei sa mai zic. Preotul in cuvantarile sale nu vorbeste despre VIATA SA PERSONALA,ci de VIATA ALTOR PERSOANE care sunt vrednice de aminti....acestia sunt cei despre care ne zice apostolul sa fim atenti la viata lor,sa le fim urmasi si in fapte dar si in credinta....=>daca nu ar vorbi preotu despre acestia, EU PE CINE SA URMEZ IN FAPTE SI CREDINTA, PE PASTORII AMINTITI MAI SUS...urmeazai TU ,eu ii prefer pe acestia de care imi vb preotu.