Doamne ajuta!
Draga Cristi, vreau sa-ti povestesc o intamplare scurta. Asta vara am fost la Manastirea Prislop si la mormantul parintelui Arsenie Boca era o maicuta, caruia i-am cerut o sticluta cu ulei de la candela parintelui. N-a avut sticluta mica, asa ca mi-a turnat intr-o sticla de plastic de jumatate de litru de apa plata. Din greseala, a curs putin ulei pe jos. A luat un servetel a sters cu grija pamantul unde a cazut uleiul, am vrut sa iau servetelul sa-l pun in punga unde as fi pus si sticla, dar nu mi-a dat servetelul, spunandu-mi ca vrea sa-l arda, ca nu e voie sa-l aruncam la gunoi. I-am spus ca aflasem acest lucru de la Manastirea Bistrita si nu l-as fi aruncat la cosul de gunoi. S-a bucurat ca stiam ca nu e bine sa-l arunc la gunoi.
Deci eu nu cred ca sunt superstitii, doar ca maicutele si calugarii de la manastiri au primit mai multa educatie in acest sens.
Fiecare face cum crede de cuviinta dar sper sa mai fie si alti forumisti care au auzit despre aceste lucruri si nu vad nici un lucru rau daca chiar am respecta cele ce mi s-a spus la mai multe manastiri.
Mi s-a atras atentia ca sa nu pun in mancare ulei de la Sfantul Maslu, ca daca ramane mancare si se arunca la gunoi, la catel sau in gradina este, pacat. Este indicat a se inmuia o bucatica de anafora in ulei si s-o mananci
pe " inima goala " adica dimineata , pe nemancate dupa care se poate bea putina agheasma mica. Imi pare rau daca am deviat putin de la topic.
Sa ne lumineze bunul Dumnezeu pe toti sa facem cum credem ca e mai bine! Doamne ajuta!