Citat:
În prealabil postat de Iustin32
uitand ca multi din acesti pacatosi se pot mantui asemeni talharului pe patul de moarte prin spovedanie sincera si prin pomenile date saracilor in numele lor plus slujbele Bisericii care il milostivesc pe Dumnezeu? Dar tu habar n-ai de acestea dar nici nu vrei sa le cunosti. Dumnezeu sa te lumineze sa intelegi aceste lucruri macar si in ultima zi de viata!
|
Domnule Iustin, ati enumerat tot ce va trecut prin minte referitor la obtinerea mantuirii, dar tocmai pe Mantuitorul l-ati uitat. Nimic din ce ati spus dvs. nu ne mantuieste. Nici spovedania (marturisirea in fata unui om), nici slujbele (niciodata nu ne-a invatat asa ceva Domnul Iisus Hristos sau Apostolii Sai), nici milostenia (dragostea fata de semeni este o consecinta a dragostei lui Hristos, care s-a jertfit pentru mantuirea noastra).
Frumoasa prezentare a mantuirii, fara Mantuitorul. Bine ca nu ati uitat de "meritele" bisericii (slujbe, spovedanie).
"In nimeni altul nu este mantuire: caci nu este sub cer nici u alt Nume dat oamenilor, in care trebuie sa fim mantuiti" (Faptele Apostolilor 4:12)
"
Caci n-am avut de gand sa stiu intre voi altceva decat pe Iisus Hristos si El rastignit" (1 Corinteni 2:2)
"Caci prin har ati fost mantuiti, prin credinta. Si aceasta nu vine de la voi; ci este darul lui Dumnezeu. Nu prin fapte, ca sa nu se laude nimeni" (Efeseni 2:8,9).
"Caci atat de mult a iubit Dumnezeu lumea, incat a dat pe singurul Lui Fiu, pentru ca oricine crede in El sa nu piara, ci sa aiba viata vesnica" (Ioan 3:16)
Tot ce trebuia facut pentru mantuirea noastra, a fost facut la Cruce. Noi nu avem nici un merit. Nu avem cu ce veni, in afara de pacatele noastre. Am primit mantuirea in dar. Trebuie sa credem si sa primim acest dar nemeritat. Toate faptele noastre bune sunt un mod de ati manifesta bucuria si dragostea, in urma primirii acestui dar. Nu facem milostenie ca sa primim mantuirea ci pentru ca dragostea lui Hristos ne conduce la aceasta.