Subiect: Locul copilariei
View Single Post
Vechi 11.02.2009, 10:48:54
costel's Avatar
costel costel is offline
Senior Member

Data înregistrării: 21.09.2006
Implicit

Din copilaria mea

Mult timp am invatat dimineata, doar in clasa a VII a, a X a si a XI a trebuia sa merg dupa amiaza la scoala. Cand invatam dimineata ma trezeam foarte greu, cand invatam dupa amiaza ma trezeam odihnit pe deplin, dar mai avem doar o ora de a-mi face temele. Dimineata plecam pe la ora 6.40, ca la 7.00 trebuia sa fiu prezent in clasa - se canta "Trei culori cunosc pe lume..." Cand aveam orele dupa amiaza, plecam pe la 11.40, uneori, in fuga, pe la 11.50 (cand la radio se vorbea de "cotele apelor"), insa, de cele mai multe ori intarziam. Gaseam cate ceva pe drum care sa-mi atraga atentia.

Dimineata eram lipsit de viata, probabil ca doream sa dorm mai mult. Pe drum la acea ora era multa forfota. Mergeau oamenii la serviciu. Se lucra in schimburi. Doamne ce isi mai povesteau unii altora pe drum. Stau si ma gandesc ce s-ar fi intamplat cu mine daca faceam naveta? Cu siguranta nu as fi coborat unde trebuie.

Dupa amiaza, plecam odihnit si mancat cum se cuvine. Acum nu mai mancam in fuga. Dar nu mergeam pe drum linistit. Imi era teama sa nu ma asculte la materiile la care nu ma pregatisem. Ca intr-o ora, ce puteam sa fac? Ma uitam pe orar si imi "citeam" soarta: astazi ma va asculta la materia X, la asta trebuie sa invat. Nu va spun de cate ori am dat gres in "citire".

Voi reveni, poate copilul din mine nu va muri niciodata.
Reply With Quote