View Single Post
Vechi 11.02.2009, 14:47:34
vsovi vsovi is offline
Banned

Data înregistrării: 16.02.2007
Locație: har†>>>s'C'e'r
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de vasinec Vezi mesajul
Am raspuns la intrebare, in ultima postare. Detaliez putin, in functie de termenii folositi de dvs.

Eu cunosc un singur iereu (preot) sau arhiereu (mare preot): Domnul Iisus Hristos. In Noul Testament, termenul de "iereu" (preot) sau "arhiereu" (mare preot), pentru crestini, este pus numai in dreptul Domnului Iisus Hristos. Ceilalti (prezbiteri, diaconi, episcopi) sunt slujbasi pamantesti. In vechime (Vechiul Testament), preotul il simboliza pe Domnul Iisus Hristos. Acum, adevaratul preot a venit si s-a inaltat la cer unde isi face adevarata lucrare.
"Daca ar fi pe pamant, nici nu ar mai fi preot (iereu)"(Evrei 8:4).

Cred ca este un mare pacat ca niste oamenii sa continue sa-si atribuie rolul Adevaratului Preot. [COLOR=red]Nu ma deranjeaza faptul ca unii oameni se numesc "preoti". Important este sa nu se puna in locul Preotului Ceresc[/COLOR].
poi cum adica sa nu se puna in locul Domnului cand tocmai Hristos i-a trimis pe Apostoli in locul Domnului shi aceshtia au uns preotzi in locul lor...

poi dupa cum vorbeshti nu ca il cunoshti doar pe Hristos, ci ca nu ii primeshti, nu ii recunoshti pe cei trimishi de El... deci pe Hristos nu-L primeshti... pentru ca "cine nu va primeshte pe Voi, pe Mine nu ma primeshte"

deci "draga" vasiniec, dumneata chiar vrei sa ne pacaleshti in fatza? te aratzi mare tocilar de scriptura dar nici macar nu faci efortul de a pricepe frazele acelea, shi sa le respectzi ca atare, ci interpretezi dupa cum ai vrea dumneata ca sa se potriveasca cu minciunile voastre, cu faptul ca daca a venit Hristos acum doua mii de ani, inseamna ca nu a mai trimis pe nimeni nicaier, poi dumneata eshti normal la cap? te intreb asha ca refuzi evidentza a ceea ce este scris shi vrei sa ne pacaleshti in fatza... cum vine asta? shi cum se numeshte asta? ca vrem noi sa ne certam cu tine ori cu altzii? poi voi suntetzi gata certatzi cu limba romana, negatzi scriptura pe fatza shi fiindca noi citim asha cum ne-au aratat sfintzii atunci musai noi greshim? shi de aici cearta ca sa zicem noi drept pentru ca voi zicetzi stramb shi astfel ca fraierii sa ne mandrim indreptatzindu-ne? poi cum ne indreptatzim daca este scris complet altceva decat sustzinetzi voi? noi nu ne indreptatzim dar voi venitzi sa ne pacalitzi ca ar scrie acolo ceea ce sustzinetzi voi... ce sustzinetzi voi NU este scris! Nu este scris cu sigurantza!

poi preot inseamna cineva care te indruma spre ceva, te pregateshte spre Pamantul Fagaduintzei... spre sabatul cel nou: de sambata seara pana luni dimineatza, a fost o seara shi a fost o dimineatza, ZIUA INTAI, sfanta Duminica, precum in Cer asha shi pe Pamant, asha se tzine Sabatul domnule vasinec shi nu cum v-atz luat dupa baptishti...

"intunericul era deasupra genunii shi Duhul Lui Dumnezeu se plimba pe deasupra Apelor"

cine poate sa-mi spuna ce este aceea genune?