Citat:
În prealabil postat de silverstar
[indent][indent][indent][COLOR=green]Nemotivați, din punct de vedere material, profesorii nu se mai implică în procesul educațional și învățământ. Și, dacă la noi în țară, se întâmplă atâtea nenorociri, priviți cu atenție la figurile vinovaților. De regulă, sunt analfabeți ori semianalfabeți, brute, primitivi, ființe mai aproape de fiare decât de oameni... Aceștia acționează instinctiv. Pentru ei nu există logică, rațiune...  [/COLOR]
|
Ma gandesc ca atunci cand am mers eu la scoala, deci prin Ž50-Ž60-Ž70, salariile profesorilor nu erau din cele mai mari. Erau probabil tot la fel de mici ca acum, comparativ cu celelalte salarii, care nici ele nu erau prea mari. Profesorii, unul si unul, isi facea datoria, asa incat intr-o clasa daca era unul, care sa fie f slab, sau care sa ramana repetent. Acestia de obicei nu statea bine nici cu nota de la purtare. Notele se luau pe merit.
De cand au aparut tentatiile, banii nu mai ajung. Ce-i drept au crescut si preturile. Dar ce legatura este intre cheltuieli si calitatea muncii pe care o prestam ca profesori?!? Eu nu vad legatura. Prin prestatia mea eu imi arat si calitatea de om. Oare si aceasta depinde de cati bani primesc la sfarsit de luna?
Am stat odata pe hol la scoala fiului meu, in asteptarea pauzei. Puteam auzi glasul profesorilor, care predau. In clase era un vacarm, incat nu cred ca era cineva care asculta ce preda profesorul respectiv. Ce fel de ora e aceea? Ce fel de respect are acel profesor pentru sine dupa asa o prestatie?
Am inteles ca unii profesori isi fac cu adevarat meseria acasa, meditand elevii proprii. Este inca o taxa impusa parintilor. Nu-mi pare rau ca se ocupa astfel de copiii lor, dar multi parinti nu au mijloace, nici pentru un trai decent, dapai pentru ore particulare...
Oare la acestia se gandeste cineva?!? Ma gandesc si eu, si ma intreb in sinea mea... Si alta data se mergea la ore particulare, dar pentru a aprofunda cele predate la scoala, nu pentru a parcurge materia de scoala.
Ce vreau sa spun este, ca lumea a intrat intr-o vrie si oamenii nu mai pot sa se opreasca. Cu cat continua pe acest drum, cu atat mai rau este.
silvia, m-ai impresionat cu strudelul cu branza. Tu esti modesta si nimeni nu are ce-ti imputa. Dar sunt oameni, care pentru a-si procura obiecte uita de omenie. Abia atunci banul face din om robul lui.