12. La Pucioasa se minte “de îngheață apele”.Cap.II:Avatarurile celor două pietre vii
[COLOR=blue]12. La Pucioasa se minte “de îngheață apele”. Cap.II : Avatarurile celor două pietre vii (Partea a IV-a)
[/COLOR] [COLOR=blue]Să le dăm noi, tată, și ca Mine să le dăm, nu ca omul, și să suflăm cu iubire din cer peste ei și să le dăm nădejdea că vor putea pentru Mine până la împlinirea împărăției cerurilor peste acest pământ sfințit de cuvântul Meu, pe care, iată, Mi-l lărgesc pic cu pic, și apoi din loc în loc să poată ei peste omul de pe pământ, peste om din loc în loc, că peste pământ e greu să pătrund Eu să împărățesc, căci voi știți că omul Mi-a luat pământul și cerul, știți, tată, că nu mai am unde să-Mi plec capul pe pământ, și știți că plâng cu Mine sfinții pentru [/COLOR][COLOR=red]zdrobirea împărăției cerurilor pe pământ peste tot[/COLOR] [Comentariu (#33) :Nici nu poate fi Împărăția cerurilor pe pământ, fără Hristos coborât în slavă, împărățind în mijlocul ei. Până atunci, rămâne valabil ce s-a spus prin [COLOR=#993300]Scriptură[/COLOR]:[COLOR=#993300]“Iisus a răspuns: Împărăția Mea nu este din lumea aceasta. Dacă împărăția Mea ar fi din lumea aceasta, slujitorii Mei s-ar fi luptat ca să nu fiu predat iudeilor. Dar [/COLOR][COLOR=red]acum[/COLOR][COLOR=#993300] împărăția Mea nu este de aici”.(Ioan [/COLOR][COLOR=#993300]18:36)[/COLOR]
Să încercăm să sintetizăm câte ceva din acest pasaj ebrios. Până acum, despre Împărăția Cerurilor s-au făcut în această “[COLOR=blue]scrisoare din cer[/COLOR]” următoarele aprecieri:
a) [COLOR=blue]“…începătura cea nouă de [/COLOR][COLOR=red]împărăție a cerului[/COLOR][COLOR=blue] pe pământ cu voi.” [/COLOR](la care am făcut comentariul nr. #9)
b) [COLOR=blue]“…de fii ai Ierusalimului, a cărui [/COLOR][COLOR=red]împărăție este din ceruri[/COLOR][COLOR=blue], nu de pe pământ… “[/COLOR](la care am făcut comentariul nr. #12)
c) [COLOR=blue]“…până la împlinirea [/COLOR][COLOR=red]împărăției cerurilor[/COLOR][COLOR=blue] peste acest pământ sfințit de cuvântul Meu…”[/COLOR]
d) [COLOR=blue]“…plâng cu Mine sfinții pentru zdrobirea [/COLOR][COLOR=red]împărăției cerurilor[/COLOR][COLOR=blue] pe pământ peste tot…”[/COLOR]
Mai departe în scrisoare mai găsim și următoarea afirmație:
e) [COLOR=blue]“…multul Meu cuvânt, care-Mi anunță [/COLOR][COLOR=red]împărăția Mea[/COLOR][COLOR=blue] peste om…”[/COLOR]
Din situațiile a) și b) rezultă că împărăția cerurilor [COLOR=red]a fost[/COLOR] și [COLOR=red]este[/COLOR] instaurată din ceruri pe pământ.
Din situația c) rezultă că împărăția cerurilor [COLOR=red]este[/COLOR], dar [COLOR=red]nu prea este[/COLOR] instaurată temeinic pe pământ, deoarece se afirmă că va trebui împlinită. Faptul că nu s-a reușit o instaurare temeinică a ei pe pământ este inexplicabil, îndată ce tot aici se spune că pământul a fost sfințit de “cuvântul de la Pucioasa”.
Din situația d) rezultă că împărăția cerurilor pe pământ [COLOR=red]a fost[/COLOR] dar [COLOR=red]nu mai este[/COLOR] nicăieri, deoarece a fost zdrobită peste tot.
Din situația e) rezultă că împărăția cerurilor [COLOR=red]va fi[/COLOR] în curând instaurată pe pământ.
Concluzia este hamletiană: [COLOR=red]“To be, or not to be”[/COLOR].] [COLOR=blue]și că omul Mi-a luat căsuța și hăinuța și locul Meu din om, tată. Acest suspin al Meu [/COLOR][COLOR=red]era mare și în voi la începutul[/COLOR][COLOR=blue] Meu cu voi [/COLOR][Comentariu (#34) : Fidelitatea și dăruirea Zidarilor față de liderii pucioși a fost deplină la început, dar acum este puternic contestată.][COLOR=blue] lângă [/COLOR][COLOR=red]copiii cei mai mici[/COLOR][vezi Comentariul (#1)][COLOR=blue] cu care am mai rămas din poporul Meu cel de demult, atât de îndărătnic în el pentru voia Mea cea sfântă în el, voie de care ascultă cel credincios și se pleacă sub ea, ca să se depărteze de el duhul cel potrivnic lui Dumnezeu, care îl desparte bucățică cu bucățică pe om de slava Mea de peste el.[/COLOR]
[COLOR=blue]Mi-am învățat vreme îndelungată[/COLOR] [Comentariu (#35) :[COLOR=blue]“Vremea îndelungată” [/COLOR]a durat 25 de ani (între anii 1955 și 1980). Verginica s-a chinuit timp de 25 de ani, care până la urmă s-au irosit în zadar, deoarece îndată ce a murit, s-a risipit toată “agoniseala” ei: un popor întreg de creștini, pe care acum “cuvântul” îi numește ca pe niște “foști” care nu mai sunt, ca pe un popor abandonat și expirat: “[COLOR=blue]poporul Meu cel de demult al Meu[/COLOR]”.]
[COLOR=blue] poporul care Îmi auzea glasul cuvântului Meu prin trâmbița Mea cea dulce, prin Verginica Mea, tată, iar pentru cei de azi [/COLOR][COLOR=red]copii ai glăsuirii Mele[/COLOR][vezi Comentariul (#1)][COLOR=blue] ca să-i am Eu azi soli ai cuvântului Meu de peste ei, am folosit umilință mare, tată, și Mi-am făcut o bucățică de punte [/COLOR][Comentariu (#36) : Maria, zisă și “mama Lelica”, sora Verginicăi.][COLOR=blue] între Mine și ei pentru trâmbițarea Mea pe mai departe, după ce Eu Mi-am luat din durere pe trâmbița Mea cea douăzeci și cinci de ani sunătoare peste inima poporului Meu cel de demult al Meu. Am folosit o bucățică de punte[/COLOR] [vezi Comentariul (#36)][COLOR=blue] din același trunchi de copac [/COLOR][Comentariu (#37) : Andreiana, mama Verginicăi și a Lelicăi Maria.][COLOR=blue] cu trâmbița Mea și am trecut spre ei pe punte și Mi-am legat firul cu ei, căci au fost sortiți mai înainte de întemeierea lumii [/COLOR][COLOR=red]vase purtătoare de Dumnezeu[/COLOR][COLOR=blue], și de aceea [/COLOR][COLOR=red]i-am născut[/COLOR][COLOR=blue] și i-am ridicat. [/COLOR] [Comentariu (#38.) : Cine se mai poate mândri cu faptul că rivalizează cu Sfântul Ignatie Teoforul, fiind “vas purtător de Dumnezeu”? Cine se mai poate lăuda cu faptul că e “născut din Dumnezeu” decât Hristos, Fiul lui Dumnezeu? Doar dacă liderii pucioși n-o fi și ei Hristoși; or, Hristos cel din istorie să Se fi întrupat a doua oară pe pământ, în persoana lor.]
[COLOR=blue]Dar ce voiesc să grăiesc Eu acum cu voi, tată? Voiesc să vă spun că s-a așternut între Mine și voi [/COLOR][COLOR=red]despărțire[/COLOR][COLOR=blue], tată, [/COLOR] [Comentariu (#39) :[COLOR=#00ccff]A doua[/COLOR] formulare acuzativă la adresa artiștilor Zidaru. Iată încă o dovadă că “[COLOR=blue]pietrele vii[/COLOR]” ale [COLOR=blue]Noului Ierusalim[/COLOR], Victoria și Marian Zidaru, au ajuns la grea cumpănă în viața lor spirituală. “[COLOR=blue]Cuvântul[/COLOR]” acesta îi acuză direct de “[COLOR=#00ccff]despărțire de Dumnezeul de la Pucioasa[/COLOR]”, deși ei contestă energic această acuzație, afirmând contrariul. Ei afirmă că nu de Dumnezeu s-au despărțit, ci doar de liderii pucioși. Cine are dreptate? Amândouă părțile au dreptate, depinde însă din ce direcție vezi lucrurile. Artiștii Zidaru nu vor, sau nu mai pot, să-i identifice pe liderii pucioși cu Dumnezeu, și de aceea afirmă cu convingere că ei s-au despărțit doar de lideri, nu și de Dumnezeu. “[COLOR=blue]Cuvântul[/COLOR]”, în schimb, îi identifică pe cei doi lideri cu Dumnezeu (e adevărat, niciodată direct, ci întotdeauna prin aluzii voalate, dar foarte insistente (cum ar fi cea identificată în comentariul precedent), și de aceea el vede despărțirea artiștilor Zidaru de liderii de la Pucioasa ca un afront adus direct și nemijlocit lui Dumnezeu. Urmarea este această misivă de “prelucrare” a conștiințelor, menită “să-i dea pe brazdă” pe cei doi răzvrătiți.] [COLOR=blue]și voiesc să bat la ușa voastră și să-Mi deschideți ca să intru, că Eu sunt Dumnezeu, Eu sunt Cel ce am făcut cerul și pământul, Eu sunt Cel ce sunt, fiilor. O, [/COLOR][COLOR=red]nu este bine între voi și Mine, tată[/COLOR][COLOR=blue].[/COLOR] [Comentariu (#40) :[COLOR=#00ccff]A treia[/COLOR] formulare acuzativă la adresa artiștilor Zidaru: “ [COLOR=#00ccff]relație alterată cu Dumnezeu[/COLOR]”][COLOR=blue]Primiți-Mă cu plângerea mea, căci Mă aplec vouă, fiilor. Vă rog din mijlocul cerului de sfinți și de îngeri, vă rog să-Mi faceți dreptate, dar [/COLOR][COLOR=red]dacă nu puteți[/COLOR][COLOR=blue] ca și Mine [/COLOR][COLOR=red]să vă aplecați și voi cu Mine în sfat acum[/COLOR][COLOR=blue], așa cum Eu M-am aplecat ca să Mă primiți, o, ce voi face Eu împotriva bucuriei diavolului, [/COLOR] [Comentariu (#41) : O amenințare voalată la adresa artiștilor Zidaru, dacă nu vor fi dispuși să participe la simulacrul de “[COLOR=blue]sfat[/COLOR]”. “[COLOR=blue]Sfatul Fraților[/COLOR]” este de obicei un monolog discreționar și monoton, în care, de regulă, Mihaela vorbește ore în șir singură. Iar ceilalți, ascultă. Și apoi, după “sfat”, va fi să vină amândoi Zidarii la ordine și îndreptare. Ce fel de îndreptare? Diavolul nu are trup, deci lui nu i se poate aplica o pedeapsă corporală, așa cum ar merita, pentru bucuria lui răutăcioasă împotriva lui Dumnezeu. Dar cei care i-au alimentat această bucurie diavolului, prin despărțirea lor de “solii lui Dumnezeu”, ei bine, aceștia au trupul pe ei, și ce va face “Dumnezeul” de la Noul Ierusalim-Pucioasa atunci, ca să strice bucuria diavolului? Răspunsul nu se spune, dar se subînțelege.][COLOR=blue] bucurie hrănită prin despărțirea dintre voi și Mine, fiilor?[/COLOR] [Comentariu (#42) : Așadar, Zidarii sunt cei care, prin răzvrătirea lor, hrănesc bucuriile diavolului.]
|