12. La Pucioasa se minte “de îngheață apele”.Cap.II:Avatarurile celor două pietre vii
[COLOR=blue]12. La Pucioasa se minte “de îngheață apele”. Cap.II : Avatarurile celor două pietre vii (Partea a VII-a)
[/COLOR] [COLOR=blue]O cum să fac, cum să vă ajut să știți cum să credeți în cuvântul coborârii Mele[/COLOR] [Comentariu (#72) :[COLOR=#00ccff] A douăsprezecea[/COLOR] formulare acuzativă la adresa artiștilor Zidaru: “[COLOR=#00ccff]necredința în cuvântul coborârii Domnului[/COLOR][COLOR=blue]”[/COLOR]] [COLOR=blue]ca să nu Mă mai despărțiți de cei ce sunt cărare a Mea pe pământ[/COLOR] [vezi Comentariul (#1)][COLOR=blue] acum? Căci iată, când Mă despărțiți de ei[/COLOR] [Comentariu (#73) : [COLOR=#00ccff]A treisprezecea[/COLOR] formulare acuzativă la adresa artiștilor Zidaru. Ei sunt acuzați [COLOR=#00ccff]că-L despart pe[/COLOR] “Dumnezeul” de la Noul Ierusalim-Pucioasa [COLOR=#00ccff]de “proorocii” Lui[/COLOR], Mihaela și Nicușor, acordându-le acestora tratamente diferențiate. Dar nici nu-i de mirare că este așa: Dumnezeu e Dumnezeu, iar proorocii sunt oameni, fie că sunt prooroci adevărați, sau nu. “Dumnezeul” de la Noul Ierusalim-Pucioasa se presupune că nu greșește, pe când oamenii în mod sigur greșesc. Deci nu pot fi tratați la fel. Măcar cu circumspecție, și tot îi vor trata pe oameni în mod diferit, față de cum Îl tratează pe Dumnezeu. Iar când oamenii care trebuie crezuți și ascultați devin insuportabili, atunci chiar e greu.] [COLOR=blue], cad vinovați cu cele puse de Mine la lucru în ei acești copii, căci poporul Meu trebuie cu mult mai mult să trăiască în Mine decât trăiește el acum, iar Eu când văd ca și la voi lipsa Duhului Meu și a voii Mele, [/COLOR][Comentariu (#74) :[COLOR=#00ccff] A paisprezecea[/COLOR] formulare acuzativă la adresa artiștilor Zidaru, și încă una dintre cele mai grave. Artiștii Zidaru sunt acuzați de, cităm: “[COLOR=#00ccff]lipsa Duhului Meu și a voii Mele[/COLOR][COLOR=blue]”. [/COLOR]Singura consolare ar fi că ei nu sunt o excepție: tot “[COLOR=blue]poporul lui Dumnezeu[/COLOR]” de la Pucioasa este acuzat odată cu ei, de aceleași neîmpliniri extrem de grave. Dar liderii, călăuzele lor, n-au nici o vină pentru aceste neîmpliniri? Toată vina aparține poporului? Atunci, ei de ce mai călăuzesc? Cum mai călăuzesc? Ei ce păzesc, lamentându-se zi și noapte de neîmplinirile altora, de atâția ani de zile? Din ce în ce mai bine se vede cum toată această misivă nu urmărește decât să găsească niște țapi ispășitori – de data aceasta în persoanele celor doi Zidari – pentru un eșec generalizat și usturător.] [COLOR=blue]pe care doresc cu dor s-o poarte în el poporul Meu, Îmi arăt atunci durerea Mea de Părinte, ca Unul Care ar fi să am dreptul să-Mi dojenesc, să-Mi opresc fiii de la ceea ce-i smulge pe ei din sânul Meu, și-Mi folosesc atunci[/COLOR] [Comentariu (#75) : Dreptul de a dojeni și a îndrepta este transmis cu delegație de către “Dumnezeul” de la Noul Ierusalim-Pucioasa “proorocilor” lui, pe care-i numește și “soli” ai săi. De aceea ei se simt motivați să aplice măsuri pe care supușii lor cei vizați le găsesc incomode sau de-a dreptul insuportabile.][COLOR=red]sculele Mele[/COLOR][vezi Comentariul (#1)] [COLOR=blue], tată. Dar iată, nu Mă primesc toți cu acest bine, cu veghea cea bună a Mea, și apoi cei ce nu Mă primesc vorbesc de rău mâna Mea întinsă după ei prin [/COLOR][COLOR=red]fiii coborârii Mele[/COLOR][vezi Comentariul (#1)][COLOR=blue], care dau să-i tragă înapoi pe fii, căci [/COLOR][COLOR=red]Eu voiesc la fii să le fiu Stăpân[/COLOR][COLOR=blue],[/COLOR] [COLOR=blue]tată, ca să-Mi fie ei [/COLOR][COLOR=red]pe vecie fii[/COLOR] [Comentariu (#76) : Formulare incorectă. Nu poate un stăpân să-i numească fii (nici măcar în treacăt, darămite pe vecie!) pe cei pe care îi stăpânește. Invers, față de fii el nu mai poate fi nicidecum stăpân, așa cum se exprimă aici că dorește.Este inexplicabilă reîntoarcerea la acest gen de relații: stăpân-slugă.Iisus a desființat raporturile de stăpân-slugă dintre El și ucenicii Lui, pe care-i numea în continuare fii și prieteni[COLOR=blue]:[/COLOR]
[COLOR=#993300]“ [/COLOR][COLOR=red]Fiilor[/COLOR][COLOR=#993300], încă puțin timp sunt cu voi.”(Ioan, 13:33) […] De acum nu vă mai zic slugi, că sluga nu știe ce face stăpânul său, ci v-am numit pe voi [/COLOR][COLOR=red]prieteni[/COLOR][COLOR=#993300], pentru că toate câte am auzit de la Tatăl Meu vi le-am făcut cunoscute.”(Ioan, 15:15)[/COLOR][COLOR=blue], o, și mult doresc să am fii cu dor de ascultare de Mine, frumoși cum sunt Eu, Cel ce ascult întru toate de Tatăl[/COLOR] [Comentariu (#77.) : Comparația este frumoasă, dar nu este pertinentă. Tatăl primește ascultarea Fiului, fără ca prin aceasta să-I devină Stăpân. Iar Tatăl nu a dorit niciodată să fie Stăpânul Fiului, căci atunci ar înceta de a mai fi Tată.] [COLOR=blue], și nimic nu doresc în afară de dorirea Lui, și Îi sunt Fiu, și Îi sunt ucenic, căci Îl ascult, fiilor.[/COLOR] [Comentariu (#78) : Ascultarea nu înseamnă neapărat ucenicie, și nici ucenicia ascultare. Fiul nu poate fi ucenicul Tatălui, căci asta ar însemna că multe dintre cele care la cunoaște Tatăl, încă nu le cunoaște Fiul, ca un ucenic care stă la învățat de la tatăl său. Fiul lucrează ca un Învățător, nu ca un ucenic, căci Însuși Tatăl, Care pe toate le cunoaște, lucrează prin Fiul:
[COLOR=#993300]“Iar Eu și Tatăl Meu [/COLOR][COLOR=fuchsia]una suntem[/COLOR][COLOR=#993300].[…]Tatăl este în Mine și Eu în Tatăl.”(Ioan 10:30,38)[/COLOR]
[COLOR=#993300]“Voi Mă numiți pe Mine: [/COLOR][COLOR=fuchsia]Învățătorul[/COLOR][COLOR=#993300] și Domnul, și bine ziceți, căci [/COLOR][COLOR=fuchsia]sunt[/COLOR][COLOR=#993300].” (Ioan 13:13)[/COLOR]
[COLOR=#993300]“ Eu sunt întru Tatăl și Tatăl este întru Mine? Cuvintele pe care vi le spun nu le vorbesc de la Mine, ci Tatăl – Care rămâne întru Mine – [/COLOR][COLOR=fuchsia]face lucrările Lui[/COLOR][COLOR=#993300]. “(Ioan 14:10) [/COLOR]
[COLOR=blue]O, tată, tată, o, fiilor răciți de Mine acum![/COLOR][Comentariu (#79) : [COLOR=#00ccff]A cincisprezecea[/COLOR] formulare acuzativă la adresa artiștilor Zidaru: “[COLOR=#00ccff]răcirea de [/COLOR][COLOR=blue]Dumnezeul de la Pucioasa[/COLOR]”] [COLOR=blue] Lucrarea Mea e usturător de grea pentru cei ce Mă poartă cu ea pe pământ.[/COLOR][vezi Comentariul (#31)][COLOR=blue] Aș vrea să înțelegeți și să credeți durerea Mea cea mare, usturimea Duhului Meu în cei atât de neajutorați sub sarcina coborârii Mele. Eu n-am voit, tată, să vă pierdeți voi darul milei de ei. [/COLOR][Comentariu (#80) :[COLOR=#00ccff] A șaisprezecea[/COLOR] formulare acuzativă la adresa artiștilor Zidaru: “[COLOR=#00ccff]pierderea “darului milei” de [/COLOR][COLOR=blue]liderii pucioși[/COLOR]”][COLOR=blue]
[/COLOR]
|