12.La Pucioasa se minte “de îngheață apele”.Cap.II:Avatarurile celor două pietre vii
[COLOR=blue]12. La Pucioasa se minte “de îngheață apele”. Cap.II : Avatarurile celor două pietre vii (Partea a X-a)
[/COLOR] [COLOR=blue]le-a zdrobit înaintea poporului firea lor[/COLOR] [vezi Comentariul (#105) ][COLOR=blue] cea scumpă și dulce Mie, și pentru care Eu i-am ales. [/COLOR]
[COLOR=blue]O, fiilor îndurerați pentru voi,[/COLOR][Comentariu (#106) : Frumoasă, dar ipocrită manieră de a le da peste nas celor doi Zidari, cum că prea își plâng ei singuri de milă. Problema este că nimeni nu-i întreabă pe oamenii aceștia de ce au ajuns ei la deznădejde și de ce sunt ei îndurerați. Dacă i-ar întreba, ar afla și de ce se smintesc ei de fapt: Ei nu se smintesc de felul cum sunt tratați, pentru că s-au obișnuit cu mojiciile [COLOR=blue]liderilor pucioși[/COLOR] de ani buni încoace; ei se smintesc de altele, care nu se mai pot suporta: de lipsa de onoare; de lipsa de demnitate, căci la Pucioasa nici aceasta nu mai există; de omniprezenta minciună ; de bani, mai ales de bani, de felul cum vin banii și de la ce fel de oameni vin, și de felul cum se cheltuiesc banii sub controlul, supravegherea și dirijarea nemijlocită a liderilor pucioși.][COLOR=blue] vă rog cu jale, tată, lăsați durerile cele de la nemulțumirile voastre și luați-le pe ale Mele, fiilor, că nu mai am, tată, cu cine să le port, și [/COLOR][COLOR=red]cad sub ele[/COLOR][COLOR=blue], tată.[/COLOR] [Comentariu (#107) : Total lipsită de credibilitate și complet ciudată această miorlăială neputincioasă, care vine de la cel care se pretinde a fi atotputernic. Cum să cadă Dumnezeu prin căderea omului? Dumnezeu n-a căzut nici măcar prin căderea îngerilor, ci a rămas cu cei care au rămas fără cădere. Cum rămâne cu promisiunile [COLOR=#993300]Scripturii[/COLOR]? Ele sunt vorbe în vânt? Scrie acolo negru pe alb că [COLOR=#993300]“Dumnezeu este dragoste”(I Ioan [/COLOR][COLOR=#993300]4:8,16)[/COLOR] , și că [COLOR=#993300]“Dragostea nu va cădea nicodată”(I Cor. [/COLOR][COLOR=#993300]13:8.).[/COLOR] Cum așadar ar putea Dumnezeu să cadă? Aceasta este o blasfemie. Cum de s-a ajuns să se nesocotească până și [COLOR=#993300]Sfânta Scriptură[/COLOR]? Dar cum rămâne cu cealaltă afirmație, făcută mai înainte:[COLOR=blue] “Când văd că ei cad sub vină numaidecât Eu le-o ridic și o duc Eu”[/COLOR]? Dacă le-o ridică și le-o duce, cum atunci de ajunge să mai și cadă? Contrazicerile acestea sunt de neînțeles.][COLOR=blue] Mă uit după fiul cel pe care l-am atras întâi din lume ca să-Mi fie sprijin lucrării Mele[/COLOR] [Comentariu (#108.) : Preotul Ilie Bunea, zis Iliuță (un alt dezamăgit de comportamentul dizarmonic al celor doi lideri absoluți) [COLOR=blue], pe care ei l-au atras întâi din lume. [/COLOR]Asta i-a supărat și pe unii dintre apropiații după trup ai lui Ilie Bunea (pe tatăl, pe fratele mai mare, ș.a.): faptul că Iliuță a fost [COLOR=blue]atras[/COLOR], adică ademenit cu dragoste prefăcută de către liderii pucioși către o viață împodobită cu himere și promisiuni deșarte, lipsită de orice perspectivă normală și sănătoasă. Asta într-o primă fază, până ce au reușit să-l convingă pe Iliuță să doneze cu acte în regulă “obștii de la Pucioasa” toate pământurile și acareturile lui, moștenite de la părinți. După aceasta venit faza a doua, când liderii pucioși au întors foaia: Iliuță a început să fie tratat de cei doi cu dușmănie fățișă, făcându-se presiuni psihice uriașe asupra lui, pentru ca doar, doar, va claca psihic, să plece unde o ști și să-i lase pe ei singuri. Iliuță, desperat de ostilitatea dură a [COLOR=blue]liderilor pucioși[/COLOR], chiar a încercat odată să plece în lume, dar nu s-a putut integra într-un mediu pentru care nu era suficient de bine pregătit, și a fost nevoit să se întoarcă la jug.][COLOR=blue], pe care Mi-am pregătit-o tainic, Mă uit la el, și am tot așteptat să-Mi creadă durerea[/COLOR] [Comentariu (#109) : Iliuță, crescut de mic cu dragoste de Dumnezeu la strana bisericii din sat, nu s-a putut acomoda cu imaginea zugrăvită de [COLOR=blue]liderii pucioși[/COLOR], a unui “[COLOR=blue]Dumnezeu[/COLOR]” neputincios, părtinitor, mincinos, plângăcios și lipsit de orice demnitate, care își propune să conducă toată lumea largă prin mofturile și ifosele unei femei psihopate, îndrăznețe și fără scrupule. El a rămas cu dorul după un Dumnezeu Atotputernic, iubitor, milos, drept, sobru și plin de măreție, așa cum I l-au zugrăvit părinții lui din fragedă copilărie.][COLOR=blue] și să-Mi sprijine în chip curat lucrarea Mea din [/COLOR][COLOR=red]cei striviți sub ea și neajutorați din părți[/COLOR] [vezi Comentariul (#1)][COLOR=blue], tată. El însă nu poate, nu mai poate nimic [/COLOR] [Comentariu (#110) : Calificat aici ca neputincios, Iliuță este privit acum ca un balast nefolositor, deși cândva el era “primul între egali”, adică “cel mai mare” dintre cei trei “preoți ai [COLOR=blue]Noului Ierusalim[/COLOR]”. Și cu toate acestea, el este singurul care mai face slujbe în biserica mare de la Pucioasa, în care se pusese atâta speranță de înnoire și despre care s-au scris zeci de aprecieri pro și contra! Ceilalți preoți, inclusiv Nicușor, preferă niște paraclise lăturalnice, unde iarna e mult mai bine, căci biserica mare nu are încălzire. Totuși, povestea cu “cele trei liturghii săvârșite zilnic în biserica cea mare”, cea sfințită de arhiereul Irineu, încă li se mai servește celor naivi.][COLOR=blue] pentru cei de sub greul meu și nu Mi-i mai ajută să scape de teamă[/COLOR] [vezi Comentariul (#101)][COLOR=blue]sub lucrarea mea cea zdruncinată și tot zdruncinată de cele ascunse ale celor ascunși în ei[/COLOR] [Comentariu (#111) : Desigur că artiștii Zidaru sunt aici primii pe lista celor ascunși care nutresc gânduri ascunse.][COLOR=blue] ai poporului meu, și care au tot lovit în pacea coborârii Mele. El trebuia să trăiască și să lucreze numai și numai pentru ajutor Mie și lor[/COLOR] [Comentariu (#112) : Păi, chiar asta a și făcut. A lăsat pe tatăl său și pe mama sa în comuna părintească (Maluri) și s-a dăruit cu totul (inclusiv cu pământurile și acareturile moștenite de la părinți) “lucrării de la Pucioasa” și liderilor ei, pe care mereu i-a ascultat, chiar și după scurtele și repetatele lui răzvrătiri împotriva lor. Cine zice că n-a făcut așa este un mare mincinos.][COLOR=blue], sau măcar să nu facă îngreuiere peste umerii cei zdrobiți sub coborârea Mea la popor și la om. N-am, tată, ajutor sub greu, n-am, fiilor, iar cei din grădiniță[/COLOR] [Comentariu (#113) : Adică, ceilalți membri ai așa-zisei “mănăstiri”, în particular cei doi Zidari, pentru că lor le sunt adresate reproșurile și de fapt întreaga “scrisoare” de față.][COLOR=blue], de atâtea, de atâtea ori rugați de Mine să-Mi primească și să-Mi ajute venirea Mea mai mult decât orice ar face sau ar fi ei, nu mai M-au sprijinit [/COLOR] [Comentariu (#114) : Mai natural ar fi “[COLOR=blue]nu M-au mai sprijinit”[/COLOR]] [COLOR=blue]și iată, sunt striviți[/COLOR] [Comentariu (#115) : Înseamnă că vinovați ar urma să fie doar cei ce nu împiedică strivirea, și nu cel ce o impune cu forța celui mai tare (adică, tocmai autorul prezumptiv al “scrisorii” . O ciudată, chiar răsturnată optică.] [COLOR=red]cei ce Mă poartă[/COLOR] [vezi Comentariul (#1)][COLOR=blue] Cum să fac, tată, să găsesc milă pentru Mine?[/COLOR] [Comentariu (#116) : “Dumnezeul” de la Noul Ierusalim-Pucioasa este, se pare, în mare derută: nu se mai regăsește pe sine. Nimeni nu-l mai ajută, nimeni nu-l mai miluiește. Se pare că asistăm la o paradoxală inversare a rolurilor. În loc ca viețuitorii de la Pucioasa să se roage în continuare la “Dumnezeu”, ca de obicei, [COLOR=#ff6600]Doamne, miluiește-ne![/COLOR], se pare că i-a venit rândul acum “[COLOR=blue]Dumnezeului de la Pucioasa[/COLOR]” să se milogească la om, și astfel, ajuns la mare ananghie, a început să se roage și el așa: [COLOR=#ff6600]Omule, miluiește-mă![/COLOR]]. [COLOR=blue]Pentru Mine, nu pentru ei[/COLOR] [Comentariu (#117) : Aici, altruismul “Dumnezeului” de la Pucioasa se pare că i-a cam dispărut (presupunând că l-a avut vreodată). Plus că, acum se mai și contrazice flagrant. Până acum zicea cu totul altceva; zicea că mila de “proorocii” lui este un adevărat dar:[COLOR=blue] “Eu n-am voit, tată, să vă pierdeți voi darul [/COLOR][COLOR=red]milei de ei[/COLOR][COLOR=blue]”[/COLOR]. Iar acum zice:[COLOR=blue] “să găsesc [/COLOR][COLOR=red]milă[/COLOR][COLOR=blue] pentru Mine…[/COLOR] [COLOR=blue]pentru Mine, [/COLOR][COLOR=red]nu pentru ei[/COLOR][COLOR=blue]”.[/COLOR] Care să fie deci poziția care trebuie urmată? Ori să ne fie milă de ei, ori să nu ne fie? că nu se mai înțelege nimic.][COLOR=blue].[/COLOR] [COLOR=blue]Dacă [/COLOR][COLOR=red]ei nu sunt buni[/COLOR][COLOR=blue], Eu sunt Cel bun, fiilor, și cu mare bucurie și dor i-am așezat pe ei înaintea Mea porți ale venirii Mele acum pe pământ, și [/COLOR][COLOR=red]îi am pe ei bunii Mei[/COLOR][COLOR=blue].[/COLOR] [Comentariu (#118.) O nouă contrazicere, de data aceasta chiar în aceeași frază. Ce să mai înțelegem? Ori [COLOR=red]sunt buni[/COLOR], ori [COLOR=red]nu sunt[/COLOR] !?]
|