La Pucioasa se minte “ de îngheață apele”. Cap. I : Pietrele vii
[COLOR=purple]10. Misterele Pucioasei .[/COLOR]
[COLOR=purple] L[/COLOR][COLOR=purple]a Pucioasa se minte “ de îngheață apele”. [/COLOR][COLOR=blue]Cap. I :[/COLOR][COLOR=purple] Pietrele vii[/COLOR]
(Partea a II-a)
Și mai zicea Maria, printr-un alt eMail, spus tot la beție de cuvinte, că ea e fidelă lui Hristos, care e Adevărul (cităm):
[COLOR=blue]…căci pe mine nu eu, ci Bărbatul meu desăvârșit, Hristos, mă apără. El este normalitatea mea…[/COLOR]
Văzând la Pucioasa atâta “[COLOR=blue]normalitate[/COLOR]”, în care nu mai deosebești minciuna de adevăr, de-aceea îmi ziceam eu cu amărăciune în motto: “Minciuna stă cu fetele la masă… și fac împreună cea mai bună casă”.
Dar, dacă m-am înșelat? Dacă într-adevăr, artiștii Zidaru or fi rămas fideli Liderilor Pucioși, și eu mă fac de râs, susținând la rândul meu o altă minciună?
Ei bine, sunt nevoită să recunosc că artiștii Zidaru într-adevăr au rămas fideli, dar numai declarativ și teoretic, adică numai “[COLOR=blue]lucrării de la Pucioasa[/COLOR]” și “[COLOR=blue]Cuvântului lui Dumnezeu care coboară acolo începând cu anul 1955, prin Sfânta Virginia[/COLOR]”. Practic însă, “Cuvântul” îi legitimează în mod sistematic doar pe cei doi Lideri, ca fiind singurii reprezentanți și locțiitori ai lui Dumnezeu pe pământ. Or, eu nu pot să nu observ că artiștii Zidaru s-au săturat până la îngrețoșare de fițele, mofturile și statura necreștinească a Celor Doi Lideri Maximi, care au pus mâna pe hățurile “[COLOR=blue]lucrării de la Pucioasa[/COLOR]” de o bună bucată de vreme și nu vor să le mai dea drumul. Totodată, artiștii Zidaru sunt profund îndurerați și dezamăgiți că timpurile frumoase de altădată, pe când la Pucioasa domnea o adevărată frățietate creștină, par să fi apus pentru totdeauna odată cu instaurarea [COLOR=blue]dictaturii[/COLOR] celor doi Lideri. Aceasta este trista realitate, chiar dacă unora ca Maria nu le place să recunoască adevărul: noua poziție a celor doi artiști plastici, de “trezire la normalitate” (deși pare ușor contradictorie cu inerția lor evidentă, dar explicabilă), a devenit o situație care acum deranjează pe toată “lumea bună” de la Pucioasa, dar în primul rând pe Liderii Pucioși și pe ciracii Lor(“fetele Lor”) care le cântă dulce în strună.
E gerul Bobotezei. Afară e ger de crapă pietrele.
Dar unele pietre sunt încăpățânate, dau semne de răzvrătire și tot nu vor să crape odată! Sunt “[COLOR=blue]pietrele vii[/COLOR]” de la Pucioasa.
[COLOR=#993366]Articol scris pe 11 ianuarie 2008[/COLOR]
[COLOR=#993366]Anca Ionescu-Târgoviște[/COLOR]
[COLOR=purple]…………………………………………………………………[/COLOR]
[COLOR=purple] Anca Estera [/COLOR]
[COLOR=purple]13 februarie 2008[/COLOR]
[COLOR=purple]…………………………………………………………………[/COLOR]
|