Citat:
În prealabil postat de Geony
Daca dragostea care o avem pt.EL ne indeamna la MILOSTENIE, atunci nu mai vad ROSTUL CUVANTARII DE PE MUNTE (VEZI MATEI:cap.6 versetele 1->4 EXPLICA-LE TE ROG).
PRIN TOT CEEA CE AI SPUS TU INCURAJEZI "LENEA FATA DE D-ZEU",.....si recunoaste ca vrei sa ajungi cu toate vorbele la PREDESTINATIE.
|
Nu am ce explica referitor la versetele din Matei 6:1-4. Mantuitorul ne invata foarte limpede sa nu facem milostenie spre fala noastra in fata oamenilor. Nu stiu ce vreti sa demonstrati dvs. cu aceste versete.
Prin tot ce am spus eu, nu incurajez lenea fata de Dumnezeu. Am aratat ca mantuirea vine prin credinta. Iar credinta adevarata genereaza fapte.
"Credinta, daca n-are fapte este moarta" (Iacov 2:17).
"Iti voi arata credinta mea din faptele mele" (Iacov 2:18)
Faptele sunt o urmare a credintei in jerfa mantuitoare a Domnului Iisus Hristos. Oricat bine as face eu pe lumea asta, tot nu pot sa-I multumesc indeajuns lui Dumnezeu pentru darul Sau imens.
"Orice fapta buna... aceea sa va insufleteasca"(Filipeni 4:8). Mai mult:
"Cine stie sa faca bine si nu face, savarseste un pacat"(Iacov 4:17)
Sper ca ati inteles corect. Noi nu ne mantuim prin fapte (Efeseni 2:8,9). Daca ar fi asa nu am mai avea nevoie de jertfa Mantuitorului. Asta nu inseamna ca este incurajata "lenea fata de Dumnezeu". Nu ai cum sa fii lenes fata de Dumnezeu, daca crezi ca El ti-a daruit sansa unei vieti vesnice fericite. Daca esti "lenes" insemna ca nu ai credinta.
Nu cred sub nici o forma in predestinatie. Cred in libertatea omului de a alege. Libertate pe care i-a dat-o Dumnezeu.
"Iau azi cerul si pamantul martori impotriva voastra ca ti-am pus inainte, viata si moartea, binecuvantarea si blestemul. Alege viata, ca sa traiesti." (Deuteronom 30:19)