Subiect: Despre deochi
View Single Post
Vechi 20.12.2006, 16:54:51
silverstar's Avatar
silverstar silverstar is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.04.2006
Implicit

CM, Chiar ieri preotul care preda religia la noi la scoala mi-a adus cartea "Infruntand diavolul si vrajitoria" in care am gasit un capitol special dedicat deochiului. Din punct de vedere religios, deochiul e vazut ca o "lucrare a diavolului". Se afirma apoi ca "deochiul poate afecta pe oricine care este lipsit de aparare, care nu este inzestrat cu armele necesare infruntarii diavolului: rugaciunea, postul, spovedania si Dumnezeiasca Impartasanie".
Hai sa fim seriosi! Cei mai afectati de deochi sunt copiii. Bineinteles ca se spune sa nu apelam la descantecele celor care se pricep si sa mergem la preot. Pai, pana il gasesti pe preot, iti moare copilul in brate. Mie nu mi s-a intamplat niciodata sa ma deoache cineva, dar copilului meu da! i s-a intamplat si medicul care mi-l ingrijea, deci om de stiinta! mi-a spus sa-i pun ceva rosu la manuta, el credea in deochi si chiar mi-a spus ca se poate muri din asa ceva. Stiu ca atunci cand s-a intamplat, eram pe strada, copilul a plans dintr-o data groaznic, pe urma a inceput sa se invineteasca si sa se lungeasca. O femeie care trecea pe langa mine si-a dat seama despre ce este vorba, l-a luat in brate si ce-mi amintesc e ca, la un moment dat, i-a suflat peste cap in timp ce copilul s-a linistit ca prin minune si a adormit imediat.
Nu am auzit pana acum de "deochiul pozitiv" ori nu am citit ce trebuie.
Asta stiu si eu, ca deochiul este un fenomen spontan si ca oamenii care il provoaca nu au nici o vina. Dar, pentru ca exista un dar: care sunt oamenii care provoaca deochiul si de ce numai anumiti oameni pot declansa asa ceva, inca o data, fara vina lor.
Reply With Quote