Citat:
În prealabil postat de mariamargareta
Vsovi, ai început să faci și tu remarci răutăcioase. Estera este un nume nobil, purtat de o femeie de ispravă din poporul lui Dumnezeu, și tocmai de aceea multe fete(în special în Moldova), îl poartă cu demnitate. Tot în Moldova se întâlnește și numele de Ciprian, dacă vrei să știi: acum nu trebuie să ne năpustim asupra Esterelor și Ciprianilor și să-i acuzăm à l'aveugle de apartenență la catolicism sau la protestantism.
Anca Estera mărturisește în scrierile ei că e creștină ortodoxă; n-ar trebui să-i dăm crezare, până la proba contrară?
|
nu draga, nu sunt rautacios, ci tzi-am aratat cum te manifeshti dumneata, shi doar mi-am pus intrabarea daca nu cumva acest nume de Estera este al unei neoprotestante sau catolice sau reformate sau luterane caci Ester este pashte in limba lor, iar estera este un nume care la noi nu se intalneshte le ortodocshi, shi te-am prevenit ca eshti o unealta/sculishoara a unei credintze care ne urashte pe noi ortodocshii...
daca spui ca marturiseshte asta, atunci asha este, trebuie sa o credem...
dar totushi sa avem oleaca de circumspectzie... caci nu este un nume ortodox... sau eu nu shtiu sa fie... ca n-am auzit nici prin transilvania decat la unguri darmite prin Moldova cum spui dumneata.