View Single Post
Vechi 12.02.2009, 11:35:22
vsovi vsovi is offline
Banned

Data înregistrării: 16.02.2007
Locație: har†>>>s'C'e'r
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de mariamargareta Vezi mesajul
[COLOR=blue][COLOR=black]Dragă Vsovi,[/COLOR]
[COLOR=blue]Aș dori să remarci într-o postare anterioară (Art. 12, Cap. VIII) următorul pasaj din CLD:[/COLOR]

Mi-e rana adâncă și durută, și mereu Mi-o deschide [/COLOR][COLOR=#ff6600](sic!) [/COLOR][COLOR=blue]cei ce Mi-au făcut-o, și-Mi sângerează pe trup rana, căci Eu am trupul cel de după înviere, și-Mi sângerează trupul Meu cel înviat din moarte, tată.[/COLOR]

[COLOR=blue][COLOR=black]Iată dovada clară că nici măcar pucioșii nu vor agrea formula ta eretică "Hristos-Duhul", cu care ne-ai intoxicat pe acest blog de vreo 20 de postări încoace. Hristos nu Se mai desparte de trup, după a Sa Înviere. De asemenea, am mai văzut că ai mai lansat o aberație ( că așa e când te joci cu cuvintele așa cum se joacă copilul cu lopățica în nisip) : Zici că sunt doi Fii: Unul e Iisus, și Altul e Duhul Sfânt, care vin de la Tatăl. Faci o eroare fundamentală: numai Iisus e născut din veci din Tatăl, deci este Fiu; în timp ce Duhul Sfânt e purces din Tatăl și trimis în lume de Fiul (la Cincizecime), deci nu poate fi la rândul Lui Fiu.[/COLOR]
[/COLOR]
Dumneata nu pricepi acel text, acolo este vorba de rana duhovniceasca, in sufletul creshtinului, care a ajuns sa sangereze pe Trupul Domnului caci noi manacnd shi band trupul shi sangele duhovnicesc al Domnului devenim una cu Domnul shi astfel pacatuind ii producem suferintze shi dureri Domnului Nostru, pentru ca Domnul marturisind ca are trupul cel de Dupa inviere, inseamna ca noi ar trebui sa fim fara indoiala, sa ravnim shi sa speram la Bucuria Vietzii Veshnice prin purtarea Cruci, dar noi nu credem, noi ne indoim, noi nu iubim, nu ne ridicam din pacate, nu ravnim la fericirea Raiului, ci iata ne indreptam spre deznadejde, traind mereu doar moarte, adica pacatuind mereu fara shansa de intoarcere, pentru ca nu abandonam patimile noastre shi nu ne reinnoim Viatza, burdufurile mereu, nu ne pregatim burgufurile ci mereu mergem shi ne impartashi plini de mandrie, de pacate, de minciuna shi cu trufie shi neobrazare... shi atunci burdufurile peticite nu tzin shi cusatura se rupe shi se desharta toate...

deci e vorba de Trupul Duhovnicesc, de Hristos-Duhul din creshtini, de Israil cel Nou e vorba care marturiseshte pe Hristos-Fiul... dar dumneata vrei mereu sa ma dovedeshti de erezie, asha ca i mititica torquenada... dar nici macar nu pricepi ce este scris.... ca n-ai cum daca eshti de rea credintza... dar macar ar trebui sa-i crezi pe cei care se pricep shi nu sa te iei de interpretarile hazlii-hula pline de ironice batjocuri asha cum a facut aceasta Estera shi sa mi le aduci mie pe cap ca sa-i raspund eu nedumeririlor shi necredintzei ei... poi sa-shi raspunda singura la nelamuriri... shi dumneata asemenea...

draga Maria-Margareta:
Hristos-Duhul a vorbit in Apocalipsa sf Ioan Teologul deci nu este o inventzie, iar in Cuvantul Lui Dumnezeu se spune foarte clar ca este Duhul cel care Vorbeshte prin Sf Verginica shi prooroci, deci Duhul Sfant, Cel de viatza facator care din Tatal purcede shi care a vorbit prin Prooroci, dar proorociile nu s-au terminat in sensul ca a vorbit shi nu mai vorbeshte, ci mai vorbeshte, ca doar multe proorocii mai sunt de la sfintzii Parintzi ca doar ei in Duhul proorociei, a Duhului Sfant au marturisit shi vorbit.

Nu fac nici o eroare shi nu vorbesc Aberatzie, la Cinzecime au fost umplutzi shi imbracatzi cu putere de sus, de la cele Trei Puteri Cereshti, Tatal, Fiul, shi Sfantul Duh... totzi apostolii incepand de la Ierusalim

Dar Hristos a suflat peste ucenici imediat dupa inviere Duh Sfant, adica pe Fratele ori pe Fiul mai mic al Domnului care a ramas peste El prin Botezul sf Ioan Botezatorul, caci Acel Duh Sfant Suflat era un Duh Sfant desavarshit, caci Biruise Hristos, shi Acela, care l-a dat apostolilor a fost intarit cu putere de sus la CINZECIME, shi astfel purcede de la Tatal prin botez cand s-au deschis Cerurile, prin Hristos, prin purtarea Crucii, prin inviere, shi apoi prin suflare peste trimishii shi aleshii Sai ca sa-i Faca lucrarea sfintei Treimi in Lume pentru tot omul care voieshte sa-i Urmeze...

deci de aia am zis ca este ca un FIU ori ca un Frate pentru FIUL, pentru ca prin Hristos a ajuns Biruitor Hristos-Duhul, a Treie Putere Cereasca, shi mai ales pentru ca este o Persoana, shi astfel orishicine va putea birui gLumea daca urmeaza pe Hristos, pe Hristos-Duhul, pe Mangaietorul, pe Acela alt Mangaietor va va calauzi in tot Adevarul... deci Hristos-Duhul este acela care ne v-a aduce prin smerita smerenie shi prin sfintzita sfintzenie la a fi botezatzi cu Duh Sfant shi cu Foc shi la ajunge fratzi sau fii ai Domnului, a Tatalui shi a Fiului shi a Sfantului Duh, intrand shi traind shi noi, integrandu-ne in sfintele puteri ale lui Dumnezeu... asha, shi numai asha.

dar dumneata ma faci eretic cand defapt tzi-am mai spus dumneata nu shtii ce este acela un eretic shi un sectant interior ortodox... asha vehiculatzi voi termenii, asha cum ai spune prostule ori nebunule ori nevrednicule ori schizofrenicule ori raule ori ... neshtiind ca daca nu v-ash ierta atzi putea fi datzi pe mana soborului ori a focului gheenei...

deci te iert draga Maria-Margareta... shi sper ca ma iertzi shi dumneata daca m-ai descoperit ca rautacios ori alt soi de durere tzi-am provocat, caci vezi, astfel il fac pe Domnul sa sangereze, pentru ca nu am grija de aproapele meu shi ajunge ca sa sangereze Hristos-Duhul intr-insul pana shi trupul il doare shi sangereaza nu numai duhovniceshte ori sufleteshte ci chiar shi trupeshte...