Subiect: Despre deochi
View Single Post
Vechi 20.12.2006, 18:36:24
silverstar's Avatar
silverstar silverstar is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.04.2006
Implicit

Cred ca doar coincidenta a facut ca zilele acestea sa am cartea de care am pomenit mai sus si sa citesc despre deochi. Stiu ca deochiul presupune un transfer de energii negative de la persoana-donator la parsoana-receptor. Mai stiu ca nu te deochi doar de foarte frumos sau foarte urat. Pur si simplu e ceva care se intampla si fiecare ar trebui sa fie cat de cat pregatit...
Cand i s-a intamplat copiluli meu, eu habar nu aveam ce e ala deochi, in casa la noi nu am auzit vorbindu-se despre asa ceva. Mama, Dumnezeu s-o odihneasca! n-a fost superstitioasa, noi copiii nu am avut probleme de asa natura ca ea sa ne pregateasca in vreun fel, insa sunt convinsa ca, daca atunci as fi realizat eu insami ce se intampla si i-as fi spun copilului rugaciunea "Tatal nostru", Lucian si-ar fi revenit foarte repede, sau eu stiu... M-am speriat tare pentru ca a fost neasteptat si eu nepriceputa...
In legatura cu calugarii si nu numai: in general, mi-e teama de oamenii care atunci cand imi vorbesc, nu ma privesc in ochi. Am eu retinerile mele, s-ar putea sa gresesc, dar... Si elevilor mei le spun sa ma priveasca in ochi atunci cand raspund la lectii sau cand, pur si simplu, vorbim. Eu am o privire extrem de patrunzatoare, dar nu am deocheat niciodata. N-as fi putut sta intre copii.
Persoanele mature sunt mai greu de educat, de invatat lucruri care, de fapt, sunt pentru binele lor. Eu am facut la scoala un club numit "Ioana" in care incerc sa-i invat pe copii cate ceva din tainele medicinii naturiste si abordez subiecte de interes general. Am vorbit pana acum mult despre superstitii. Unii copii sunt receptivi, au inteles fenomenul, insa multa rezistenta intampin la copiii crescuti de bunici sau la tara. Ei, copiii spun ca sunt credinciosi, dar ca stiu si vin cu argumente chiar ca asa este, asa se intampla in anumite imprejurari.
Dupa vacanta intersemestriala, din februarie, am sa abordez si subiectul acesta, numai ca eu insami ar trebui sa-mi lamuresc niste lucruri. Dar mateiale informative sunt, se gasesc! Si dorinta de a sti exista!
Reply With Quote