Caruselul ereziilor
[COLOR=red]
[/COLOR] [COLOR=purple]Misterele Pucioasei (LIX)[/COLOR]
[COLOR=purple] Cartea “[/COLOR][COLOR=purple]Cuvântul lui Dumnezeu” de la Pucioasa [/COLOR][COLOR=blue]( Cap.XLII.[/COLOR] Caruselul ereziilor [COLOR=blue])[/COLOR] - Partea I
Studiu independent despre fenomenul religios [COLOR=blue]NIP[/COLOR]
( ”[COLOR=blue]Noul Ierusalim[/COLOR] de la Pucioasa” )
...........................................
[COLOR=red]Notă: Acest material reprezintă selecțiuni preluate din articolul cu același nume de pe blogul noulierusalimnip.wordpress.com, înainte de suspendarea abuzivă a acestuia de către liderii pucioși, urmând ca acordul autoarei să se obțină ulterior
...........................................[/COLOR]
[COLOR=#993300]Motto: “Orice cuvânt al lui Dumnezeu nu e vorbă multă, nici vorbărie …”[/COLOR]
[COLOR=#993300]( Sf. Maxim Mărturisitorul: Suta a doua a capetelor gnostice)
[/COLOR] “Cuvântul lui Dumnezeu” de la Pucioasa este o compoziție logoreică, eterogenă, care se manifestă prin incoerență, repetări, patetisme, prețiozități, inepții, dar mai ales prin nenumărate erezii presărate de-a lungul acestor scrieri. Dacă celelalte manifestări pot fi considerate ca “originale” și deci sunt suportabile prin condescendență, ereziile sunt cele care fac această scriere de neacceptat. Nenumăratele sfaturi bune, copiate din Scripturi sau din tradiția creștină, și presărate cu generozitate prin aceste “Cuvinte”, sunt sufocate de aceste erori grave de doctrină și de logică. Nu vom face aici o trecere în revistă a tuturor ereziilor, deoarece ele au mai fost semnalate și prin alte articole din acest blog. Vom face doar câteva exemplificări, pentru a demonstra că problema ereziilor este extrem de serioasă, chiar crucială, când vorbim despre secta Noul Ierusalim și despre pretinsa ei ortodoxie, o ortodoxie pe care dacă o numim “ortodoxie originală”, înseamnă că deja ne exprimăm eufemistic, adică mult prea diplomatic și elegant.
[COLOR=blue]1. [/COLOR]O Altă Sfântă Treime
[COLOR=blue]“ Să nu ziceți: asta este care vorbește, ci [/COLOR][COLOR=fuchsia]Eu sunt prin Duhul Sfânt[/COLOR][COLOR=blue]. [/COLOR][COLOR=fuchsia]Prin Duhul Meu grăiesc[/COLOR][COLOR=blue] ceea ce auziți. [/COLOR][COLOR=fuchsia]Eu sunt Duh[/COLOR][COLOR=blue]; și vin nu când vrei tu, ci când este planul Meu…” (18 octombrie 1979)[/COLOR]
Această frază poate suscita următoriul comentariu:
1.”[COLOR=fuchsia]Eu sunt Duh[/COLOR]”înseamnă că Fiul (El Însuși, deci constituțional) este Duh.
2.”[COLOR=fuchsia]Eu sunt prin Duhul Sfânt[/COLOR]” înseamnă că Fiul este ( ființează, există) prin Duhul Sfânt.
3.[COLOR=fuchsia] “Prin Duhul Meu grăiesc[/COLOR]”înseamnă căFiul grăiește (cuvintează, lucrează) prin Duhul Lui
4.Din 1. și 2. rezultă că Duhul (Fiului) este prin Duhul Sfânt
5. Din 1. și 3. rezultă că Duhul (Fiului) grăiește prin Duhul Fiului
6.Din 1., 4., 5. rezultă că Fiul, Duhul Fiului și Duhul Sfânt sunt trei Duhuri distincte și de sine stătătoare, o altă “ Sfântă Treime” care conlucrează la manifestarea existențială a Ființei lui Dumnezeu.
Pentru a nu ajunge la concluzia eretică prin care se proclamă existența a două Treimi, ar mai fi o variantă: aceea de a admite că Duhul Fiului este Tatăl, caz în care am regăsi Treimea cu care ne-am obișnuit: Tatăl, Fiul și Duhul Sfânt. Din păcate, a spune că Tatăl este Duhul Fiului este altă erezie!
[COLOR=blue]2.[/COLOR] Sfânta Treime, Care la Pucioasa vine, e de fapt… Sfânta Pătrime !!!!
Primul vine Tatăl; al doilea vine Fiul; al treilea vine Duhul Sfânt; al patrulea vine Amin:
[COLOR=blue]“…Ce înseamnă în numele Tatălui? Adică [/COLOR][COLOR=fuchsia]Unul[/COLOR][COLOR=blue] singur este Dumnezeu. [/COLOR][COLOR=fuchsia]Al doilea[/COLOR][COLOR=blue] e Fiul, care L-a trimis pentru tine, ca să fii fericit. Și [/COLOR][COLOR=fuchsia]al treilea[/COLOR][COLOR=blue] ce vine? E Duhul Sfânt, adică acoperământul cu care se acoperă pământul. Dar nu tot, nu și cel păcătos. [/COLOR][COLOR=fuchsia]Al patrulea[/COLOR][COLOR=blue] ce vine? Amin. Ce înseamnă? Așa să fie…”(1 noiembrie 1978.)[/COLOR]
[COLOR=blue]3. [/COLOR]La Pucioasa a avut loc, începând cu anul 1955, “a treia venire a Fiul lui Dumnezeu pe pământ”
[COLOR=blue] “…O, copiii Mei, am venit [/COLOR][COLOR=fuchsia]a treia oară[/COLOR][COLOR=blue]. [/COLOR][COLOR=fuchsia]Prima dată[/COLOR][COLOR=blue] am venit și am făcut om și tot ce se vede și am pus o hotărâre să o păzească, să fie bine de el și de toți urmașii lui, și au greșit. Am venit [/COLOR][COLOR=fuchsia]a doua oară[/COLOR][COLOR=blue] în trup. M-am născut cu trup din Fecioară… …Iată, am venit [/COLOR][COLOR=fuchsia]a treia oară[/COLOR][COLOR=blue]. Acum sunt în Duh și M-am pogorât în mai multe locuri să vă îndemn la viață și trăire curată și sfântă, că e gata să se sfârșească totul…” (22 iunie 1957)[/COLOR]
[COLOR=blue]4.[/COLOR] Iisus Hristos a venit în duh și Și-a luat alt trup, de femeie
[COLOR=blue]“O, tată, fericit vei fi tu în viața duhovnicească de vei crede în Domnul Iisus Hristos care-ți grăiește ție [/COLOR][COLOR=fuchsia]astăzi[/COLOR][COLOR=blue], căci [/COLOR][COLOR=fuchsia]în acest trup este Domnul Iisus Hristos[/COLOR][COLOR=blue]” (30 octombrie/12 noiembrie 1965)[/COLOR]
[COLOR=blue]“[/COLOR][COLOR=fuchsia]Eu, Domnul Iisus Hristos[/COLOR][COLOR=fuchsia]sunt trimis[/COLOR][COLOR=blue] de ce este scris în Carte [/COLOR][COLOR=fuchsia]să vin iarăși cu trupul[/COLOR][COLOR=blue], da nu se mai zidește ca la început, ce s-a zidit de la început” (14 ianuarie 1966)[/COLOR]
Venirea în trup se pretinde a fi fost începând cu anul 1955. Trupul era de femeie, iar femeia era Virginia Tudorache. Apoi, după moartea Verginicăi (1980), fenomenul s-a repetat cu altă femeie, iar femeia a fost Maria Tudorache, sora Verginicăi[COLOR=blue].[/COLOR]
[COLOR=blue]5. [/COLOR]Iubirea de vrăjmași înseamnă ura de dușmani
[COLOR=blue]“ Iubește toate și pe vrăjmașul tău. [/COLOR][COLOR=fuchsia]Pe dușmanul Meu să-l urăști[/COLOR][COLOR=blue]. Cine e dușmanul Meu? Satana. Cine e satana? [/COLOR][COLOR=fuchsia]Dușmanul Meu[/COLOR][COLOR=fuchsia]cu trup cu tot[/COLOR][COLOR=blue]. În [/COLOR][COLOR=fuchsia]toată lumea care nu face voia Mea[/COLOR][COLOR=blue] este satana. Și nu mai zice nimeni ca să-l scoată pe satana din el, cum se făcea pe vremea când eram în trup…”(1 august 1979)[/COLOR]
Ideologia de la Noul Ierusalim face o alambicată filozofie prin care demonstrează că formula biblică “iubirea de vrăjmași” trebuie înțeleasă într-un sens extrem de restrictiv. Mai precis:
- trebuie să-i iubim doar pe vrăjmașii noștri, nu și pe vrăjmașii lui Dumnezeu:
- pe vrăjmașii lui Dumnezeu (numiți aici “dușmanii lui Dumnezeu”, pentru a se face mai bine distincția față de “vrăjmașii noștri”) trebuie să-i urâm;
- dușmanul lui Dumnezeu este satana;
- satana are prostul obicei să intre în trupurile oamenilor;
- toți oamenii în care a intrat satana sunt și ei satani;
- deci toți oamenii care sunt satani (“ cu trup cu tot”) trebuie urâți;
- ei sunt ușor de recunoscut, pentru că nu fac voia lui Dumnezeu;
- iar voia lui Dumnezeu este dezvăluită numai prin “profețiile” de la Pucioasa;
- deci toți cei care nu recunosc “profeția” de la Noul Ierusalim sunt dușmanii lui Dumnezeu;
- de aceea, ei nu trebuie iubiți, ci urâți.
Așa se explică de ce pucioșii evită orice părtășie cu ceilalți creștini, cei ne-pucioși, și se tem că vor fi otrăviți dacă vor gusta din mîncarea sau vinul lor. Iar unii pucioși ajung chiar la performanța să-i urască pe ceilalți creștini, pentru “neascultarea” lor de “Dumnezeul de la Noul Ierusalim”
[COLOR=blue]6. [/COLOR]Iuda nu L-a vândut pe Hristos, ci L-a vândut pe Duhul Sfânt
[COLOR=blue]“ Vai de tine, Iudo, nu cel care [/COLOR][COLOR=fuchsia]L-ai vândut atunci[/COLOR][COLOR=blue], ci cel care ai vândut astăzi [/COLOR][COLOR=fuchsia]pe Duhul Sfânt[/COLOR][COLOR=blue]!” ([/COLOR][COLOR=red]11/[/COLOR][COLOR=blue]24 ianuarie 1977)[/COLOR]
[COLOR=blue]7.[/COLOR] Taina Mirungerii se amână pentru veacul de apoi, care vine în curând
[COLOR=blue]“ Fericit vei fi tu creștine că [/COLOR][COLOR=fuchsia]la veacul de apoi[/COLOR][COLOR=blue] ți se va pune ție [/COLOR][COLOR=fuchsia]pecetea Duhului Sfânt[/COLOR][COLOR=blue]” (13 octombrie 1965)[/COLOR]
[COLOR=blue]“Poporul Meu care în curând vei avea viitor, [/COLOR][COLOR=fuchsia]în curând[/COLOR][COLOR=blue] vei căpăta [/COLOR][COLOR=fuchsia]pecetea[/COLOR][COLOR=blue]” (10/23 aprilie 1966)[/COLOR]
[COLOR=blue]8.[/COLOR] Unii oameni vor merge de vii în iad, așa cum alții au fost mutați de vii la rai (Enoh, Ilie)
[COLOR=blue]“Acela care face astăzi dosare peste dosare va dispărea și toți acești vânzători vor merge [/COLOR][COLOR=fuchsia]la iad[/COLOR][COLOR=fuchsia]înainte de încetarea lor din viață[/COLOR][COLOR=blue]…” (17 octombrie 1966)[/COLOR]
|