Subiect: Despre deochi
View Single Post
Vechi 20.12.2006, 18:48:24
ory ory is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.09.2006
Locație: Galați
Religia: Ortodox
Implicit

Nu stiu ce sa spun de deochi,in tara noastra exista multe superstitii,care au tendinta de a-si desfasura fenomenul in mod real tocmai pentru ca romanii cred in el.Cand am fost in Japonia cu copilul meu,i-am pus ata rosie la manuta ca sa nu se deoache,insa cumnatul meu mi-a spus ca este o minciuna si sa i-o dau jos.Asa am si facut,baietelul meu este blondut cu ochi albastri,ori pentru japonezi asemenea bebelus reprezenta o raritate si toata lumea se mira de el,uneori,in unele magazine chiar se strangeau angajatii in jurul carutului sa-l priveasca si sa se joace cu el,si timp de trei luni nu a avut nimic.In mod normal,dupa cat s-au mirat japonezii de el ar fi trebuit sa fie deocheat,dar nu sa-ntamplat,ori japonezii nu au asemenea superstitii si n-au nimic.Insa,am vazut si acolo la o emisiune tv.o femeie bolnava,posedata,care era in ingrijirea unui preot budist.Pe de o parte,intr-un fel cred ca exista o oarecare forma de deochi si,de asemeni,de descantece,am auzit despre multe cazuri,unele chiar extreme,dar nu stiu ce sa spun mai exact despre acest fenomen.Fereasca Dumnezeu!
Reply With Quote