[COLOR=purple]Misterele Pucioasei (LIX)[/COLOR]
[COLOR=purple] Cartea “[/COLOR][COLOR=purple]Cuvântul lui Dumnezeu” de la Pucioasa [/COLOR][COLOR=blue]( Cap.XLII.[/COLOR] Caruselul ereziilor [COLOR=blue])[/COLOR] - Partea a VI-a
Pe de altă, parte, se spune că Preasfânta Treime are un singur Dumnezeu, care este Duhul Sfânt!:
[COLOR=blue]“ [/COLOR][COLOR=fuchsia]Duhul Sfânt este[/COLOR][COLOR=fuchsia]Dumnezeul Sfintei Treimi[/COLOR][COLOR=blue] cel [/COLOR][COLOR=fuchsia]din vremea de sfârșit[/COLOR][COLOR=blue]” (26 decembrie 1990)[/COLOR]
[COLOR=blue]“ Către mai-marele oastei armatei române, pace și har și binecuvântare de la [/COLOR][COLOR=fuchsia]Dumnezeul Preasfintei Treimi[/COLOR][COLOR=blue], Care lucrează și vorbește în România! Amin.
( 9/22 ianuarie 1991)[/COLOR]
[COLOR=blue]“ [/COLOR][COLOR=fuchsia]Dumnezeul Preasfintei Treimi[/COLOR][COLOR=blue] S-a ridicat la lucru [/COLOR][COLOR=fuchsia]în vremea aceasta[/COLOR][COLOR=blue], S-a ridicat să, lucreze lucrul cel nou, care este scris în Scripturi pentru vreme aceasta.”
(18/31 octombrie 1991)[/COLOR]
La rândul lui, Duhul Sfânt are și El un Dumnezeu! Acesta suflă peste pământ și grăiește din ceruri:
[COLOR=blue]“ Suflă [/COLOR][COLOR=fuchsia]Dumnezeul Duhului Sfânt[/COLOR][COLOR=blue] peste pământ și grăiește din ceruri și lucrează prin cuvânt și cuvântul se face faptă, și iarăși toate se lucrează prin cuvânt, precum la început, căci cele ce au fost, iarăși mai sunt, și iarăși se lucrează prin cuvânt. Amin. “
(18/31 octombrie 1991)[/COLOR]
“Cuvântul” lasă însă fără răspuns întrebările care decurg inevitabil din afirmațiile de mai sus:
Celelalte Persoane ale Sfintei Treimi nu mai sunt (fiecare în parte) Dumnezeu?
Dumnezeul (Prea)Sfintei Treimi se află într-o relație de subordonare față de Aceasta și O ascultă? Dar Dumnezeul Duhului Sfânt?
Dacă “[COLOR=fuchsia]vremea aceasta[/COLOR]”, zisă și “[COLOR=fuchsia]vremea de sfârșit[/COLOR]”, este cea care îl definește pe Duhul Sfânt ca fiind Dumnezeul Preasfintei Treimi, ar trebui să credem de aici că pentru celelalte vremuri Preasfânta Treime are Alt Dumnezeu (Alți Dumnezei)?
[COLOR=blue]23.[/COLOR] Verginica se crede a fi “purtătoare de Dumnezeu”, asimilându-se cu femeia prigonită din Apocalipsă
[COLOR=blue]“[/COLOR] [COLOR=blue]Atunci când m-a luat Domnul ca să mă ascundă de [[/COLOR][COLOR=red]la[/COLOR][COLOR=blue]] fața șarpelui cel rău, care prigonea pe
Domnul[/COLOR]
[COLOR=red],[/COLOR][COLOR=blue] Cel pe [/COLOR][COLOR=red]C[/COLOR][COLOR=blue]are-L purtam eu[/COLOR][COLOR=blue], atunci[/COLOR] [COLOR=blue]am fost pusă de popor mult[[/COLOR][COLOR=red],[/COLOR][COLOR=blue]] la locul pe care-l știți voi[/COLOR][COLOR=red], a[/COLOR][COLOR=blue]m fost condusă la locul în care m-ați pus voi[/COLOR][COLOR=red],[/COLOR][COLOR=blue] și a plâns poporul meu după mine[[/COLOR][COLOR=red],[/COLOR][COLOR=blue]] și se mira cum de[[/COLOR][COLOR=red]-[/COLOR][COLOR=blue]]am plecat. Cum, copilul meu, să nu fi plecat[[/COLOR][COLOR=red],[/COLOR][COLOR=blue]] dacă așa stă scris că voi pleca
“o vreme și vremuri și jumătate de vreme din fața șarpelui”? Așa stă scris, mămică[…]”
([/COLOR]
[COLOR=red]11/[/COLOR][COLOR=blue]24 decembrie 1990,[/COLOR]sublin.ns.)
Să analizăm acest text în paralel cu textul din Sfânta Scriptură la care se face referință
[COLOR=#993300](Apocalipsa, cap. 12)[/COLOR]
“Cuvântul lui Dumnezeu”: [COLOR=blue]“[/COLOR] [COLOR=blue]Atunci când m-a luat Domnul ca să mă ascundă de [[/COLOR][COLOR=red]la[/COLOR][COLOR=blue]] fața șarpelui cel rău…”[/COLOR]
“Sfânta Scriptură”:
[COLOR=#993300] “Și femeii i s-au dat cele două aripi ale marelui vultur, ca să zboare în pustie, la locul ei, unde e hrănită acolo o vreme și vremuri și jumătate de vreme, departe de fața șarpelui.”[/COLOR] [COLOR=#993300](Apocalipsa, 12,14)[/COLOR]
“Cuvântul lui Dumnezeu”:[COLOR=blue] “…care prigonea pe
Domnul[/COLOR]
[COLOR=red],[/COLOR][COLOR=blue] Cel pe [/COLOR][COLOR=red]C[/COLOR][COLOR=blue]are-L purtam eu[/COLOR][COLOR=blue]…”[/COLOR]
“Sfânta Scriptură”:
[COLOR=#993300] “Și s-a arătat din cer un semn mare: o femeie[/COLOR] (pe care exegeții biblici o identifică însă cu Fecioara Maria, supranumită și ”
noua Evă”)
[COLOR=#993300]înveșmântată cu soarele și luna era sub picioarele ei și pe cap purta cunună din douăsprezece stele. [/COLOR](Cele douăsprezece seminții ale lui Israel, neam cărui aparține Femeia, dar și cei doisprezece apostoli ai
Bisericii creștine universale, cea numită și
noul Israel).
[COLOR=#993300]Și era însărcinată și striga, chinuindu-se și muncindu-se ca să nască. Și alt semn s-a arătat în cer: iată un balaur [/COLOR](Diavolul; dușmanul din vechime al Femeii – v.
[COLOR=#993300][COLOR=#993300] Fac 3, 15[/COLOR][/COLOR]).
[COLOR=#993300] mare, roșu, având șapte capete și zece coarne,[/COLOR] (simboluri ale forței)
[COLOR=#993300] și pe capetele lui, șapte cununi împărătești[/COLOR] (puterea regală a diavolului, "stăpânitorul lumii acesteia" – v.
[COLOR=#993300][COLOR=#993300] In 12, 31[/COLOR][/COLOR])
[COLOR=#993300].[/COLOR] [COLOR=#993300]Iar coada lui târa a treia parte din stelele cerului și le-a aruncat pe pământ.[/COLOR] (Oastea diavolului: îngeri căzuți. Balaurul își pregătește forțele pentru a lupta ce urmează să înceapă –
v. [COLOR=#993300]Apoc.12, 7[/COLOR] și urm.).
[COLOR=#993300]Și balaurul stătu înaintea femeii, care era să nască, pentru ca să înghită copilul, când se va naște. Și a născut un copil de parte bărbătească, care avea să păstorească toate neamurile[/COLOR] [COLOR=#993300]cu toiag de fier.[/COLOR] (Iisus Hristos; Mielul devenit Păstor –
v. [COLOR=#993300]Apoc.7, 17[/COLOR]; citatul reproduce cu precizie un pasaj, respectiv o profeție mesianică, din din
[COLOR=#993300][COLOR=#993300]Ps. 2, 9[/COLOR][/COLOR]).
[COLOR=#993300]Și copilul ei fu răpit la Dumnezeu și la tronul Lui,” (Apocalipsa, 12,1-5)[/COLOR]
Vom consemna aici un prim paradox: Deși textele Apocalipsei vorbesc despre o Femeie care
a născut Pruncul, Verginica nu îndrăznește să se auto-numească deschis “Născătoare de Dumnezeu”, deoarece în acest caz ar atenta grav la demnitatea de
Theotokos, universal recunoscută, a Preasfintei Fecioare Maria. De aceea, ea preferă o formulare meșteșugită: “purtătoare de Dumnezeu”. Verginica vorbește despre sine ca fiind Femeia care-L purta pe Prunc, care a fost urmărită de șarpe și care a fost salvată de Domnul: [COLOR=blue]“[/COLOR] [COLOR=blue]… m-a luat Domnul ca să mă ascundă de [[/COLOR][COLOR=red]la[/COLOR][COLOR=blue]] fața șarpelui cel rău, care prigonea pe
Domnul[/COLOR]
[COLOR=red],[/COLOR][COLOR=blue] Cel pe [/COLOR][COLOR=red]C[/COLOR][COLOR=blue]are-L purtam eu[/COLOR][COLOR=blue]…”
([/COLOR]
[COLOR=red]11/[/COLOR][COLOR=blue]24 decembrie 1990, [/COLOR]sublin.ns.)
Această formulare atentează și ea la demnitatea de Maică a Fecioarei Maria, deoarece și ea a fost Purtătoare, pe vremea când purta Pruncul Sfânt în pântece; dar afrontul este mai puțin evident ca în varianta anterioară. Expresia “purtătoare de Dumnezeu” o vom regăsi și în “Acatistul Sfintei Proorocițe Virginia”, conceput de liderii pucioși și diseminat între adepți ca material liturgic obligatoriu. Cităm din Condacul 1 al acestui Acatist:
[COLOR=blue]“Apărătoarea noastră cea mare, pentru biruință mulțumiri, izbăvindu-ne din nevoi aducem ție,
purtătoare de Dumnezeu noi fiii tăi, și ca ceea ce ai mijlocire nebiruită, izbăvește-ne din toate nevoile ca să strigăm ție: Bucură-te maică Virginie, pururea fericită!”[/COLOR]
(sublin.ns.)