Subiect: Ispita !
View Single Post
Vechi 12.02.2009, 21:13:16
carmina carmina is offline
Senior Member

Data înregistrării: 30.01.2009
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de carmina Vezi mesajul
da,este adevarat ceea ce spui,insa ma refeream la rugaciunea curata;
am incercat si starea de rugaciune in care gandurile-mi erau imprastiate,mintea ratacea aiurea,ca pe o stare de penitenta,insa nu m-a ajutat.
lectia rabdarii,a staruintei .......pentru mine......

[SIZE=3]Este trebuinta de multa rugaciune[/SIZE]
[SIZE=3]“Odinioara, mai inainte ca cineva sa intreprinda ceva, daca era om vietuitor in lume, mai intai se gandea, iar daca era om duhovnicesc se gandea si se ruga. In vremea noastra chiar si oamenii “duhovni­cesti” nu numai ca nu se roaga, dar nici nu se mai gan­desc. Si mai ales acum cand apar probleme serioase, acestia fac experiente pe lume. In toate cazurile, inainte de a actiona, sa ne intrebam: “Oare am gandit bine la aceasta? M-am rugat pentru aceasta?”. Atunci cand cineva actioneaza fara sa gandeasca si fara sa se roage, actioneaza satanic. Si iata, adesea, multi crestini prin modul in care actioneaza nu Il lasa pe Dumnezeu sa intervina. Unii ca acestia cred ca ei sin­guri le vor reusi pe toate. In timp ce chiar si cel necre­dincios spune uneori “Va avea grija Dumnezeu”, acestia nu spun nici macar asa ceva.[/SIZE]
[SIZE=3][/SIZE]
[SIZE=3](…) Cu smerenie si rugaciune se indreapta toate cele neindreptate. Astazi traim in anii Apocalipsei. Nu este nevoie ca cineva sa fie prooroc pentru ca sa inteleaga aceasta. Lucrurile inainteaza tac-tac. Ce ne asteapta nu stim. Toata aceasta situatie ce s-a instapanit ne vorbeste in acest sens. De aceea cu atat mai mult acum trebuie sa ne sprijinim mai mult pe rugaciune si sa luptam impo­triva raului prin rugaciune. Singura solutie aceasta este. Sa-L rugam pe Dumnezeu sa-I fie mila de faptura Sa, desi nu suntem vrednici de mila. Nu va mai exista nici o opreliste. Fiecare va face ceea ce ii va spune gandul sau. Se va intampla ceea ce spune Sfantul Cozma: “Vei umbla multa vreme ca sa afli un om. Iar cei care vor trai, vor manca din linguri de aur”. Unora, desigur, le spune gandul: “Daca proorociile se vor im­plini intocmai, la ce va folosi rugaciunea?”. Dumnezeu stie ca astfel se vor desfasura lucrurile, dar noi facem rugaciune pentru ca un rau sa fie mai putin dureros si sa nu se intinda. De aceea se spune si in Evanghelie ca pentru cei alesi se vor scurta zilele. Intr-un razboi, de pilda, cu puterea rugaciunii se face o minune prin care se izbavesc mai multi, sunt mai putine victime si astfel oamenii se folosesc duhovniceste, cred si se schimba in intelesul cel bun.[/SIZE]
[SIZE=3][/SIZE]
[SIZE=3]Lucrurile sunt serioase. Minune este faptul ca pana acum lumea n-a sarit inca in aer. Dumnezeu sa ne mi­luiasca, pentru ca lumea depinde de trei-patru per­soane. Soarta lumii sta in mainile catorva smintiti. Paremia spune: “Caii dau cu copitele si puii de gaina mor”. Asa este. Cand se iau la cearta statele mari, cele mici, sarmanele, sunt nedreptatite. Cele mari isi dau cu copitele si distrug pe cele mici. Este trebuinta de multa rugaciune, multa rugaciune, ca Dumnezeu sa lumineze pe cei mari, pentru ca, daca vor, pot distruge lumea. Dumnezeu cunoaste multe moduri prin care sa le dea si acestora putina luminare. Daca Dumnezeu lumineaza, da unul o porunca si se schimba toate.[/SIZE]
[SIZE=3][/SIZE]
[SIZE=3][/SIZE]
"De te vei amărî după ce ai căzut în ispită, și-ți mai faci și făgăduințe hotărând că ,,de-acum înainte n-o să se mai întâmple niciodată”, este semn limpede că te afli pe un drum greșit: ți s-a rănit încrederea în tine.

Acela ce nu se bizuie pe sine însuși e uimit cum de n-a căzut mai rău și dă slavă lui Dumnezeu că i-a trimis ajutorul la vreme, fără de care ar fi zăcut mai departe acolo în adânc."

Reply With Quote