Actualitatea la NIP: Alte învățături eretice
[COLOR=purple]60. Misterele Pucioasei (LVI)[/COLOR]
[COLOR=purple]Actualitatea la NIP: Alte învățături eretice (partea a IV-a )
[/COLOR] [COLOR=purple]…………………………………[/COLOR]
[COLOR=purple]…………………………………[/COLOR]
[COLOR=purple] [/COLOR]
Completare
[COLOR=blue][/COLOR]
Caruselul ereziilor continuă:
[COLOR=blue]4. Învățătura despre mântuirea omului prin sine însuși, prin puterea voinței sale[/COLOR]
[COLOR=blue]5. Învățătura despre iertarea deplină a păcatelor pentru cei care iubesc lucrarea de cuvânt de la Pucioasa[/COLOR]
[COLOR=blue]6. Învățătura despre renunțarea la virtuțile înțelepciunii și iubirii, ca fiind netrebuincioase, dacă sunt înlocuite cu ascultarea[/COLOR]
[COLOR=blue]7. Învățătura despre renunțarea la toate virtuțile creștinești, deoarece “virtuțile omului put urât înaintea lui Dumnezeu”[/COLOR]
[COLOR=blue]4.Învățătura despre mântuirea omului prin sine însuși, prin puterea voinței sale[/COLOR]
[COLOR=blue] [/COLOR]
În “Cuvântul lui Dumnezeu de la Pucioasa” din 3-06-2008, “Dumnezeul de la Noul Ierusalim-Pucioasa” promovează o învățătură eretică destul de asemănătoare cu noile erezii de tip New Age: omul nu poate fi salvat de nimeni și de nimic, în afară de el însuși. Omul devine propriul său mântuitor, iar mântuirea este un simplu act de voință. Implicit, creștinismul de la Noul Ierusalim se dezvăluie a fi un creștinism de fațadă, căci jertfa de pe cruce a Mântuitorului Iisus Hristos devine superfluă. Bineînțeles că modul concret în care omul devine propriul său mântuitor este prin ascultare oarbă de liderii de la Pucioasa, care sunt prezentați ca fiind “cei trimiși”, adică singurii exponenți în viață ai voinței “Dumnezeului de la Noul Ierusalim-Pucioasa”:
[COLOR=blue]“O, fiilor, să învățăm să-L iubim pe Dumnezeu, tată, căci cei ce nu ascultă de Dumnezeu, aceia nu ascultă de cei trimiși la ei, și aceia greșesc și vor greși și apoi vor fi prăbușiți prin neascultarea lor. Nimeni și nimic nu te poate salva decât tu, cel ce ai fost sau nu pe voia Mea, dar Eu te învăț lucrarea iubirii, tată, și te învăț după cum a fost omul de iubitor sau de neiubitor după ce l-am făcut Eu pe el, căci din pilde se înțelepțește cel ce voiește să se înțelepțească, iar Eu numai în pilde am grăit pe pământ, și tot așa grăiesc și din cer.”[/COLOR] [COLOR=blue](Citat din “Cuvântul lui Dumnezeu” din 3-06-2008, sublin.ns.)[/COLOR]
Omul se poate mântui numai prin voința sa, îndată ce toate stau în voința lui:
[COLOR=blue]“ Acum vă îndemn să învățați întreagă iubirea și purtarea ei, care stă în puterea voastră de a voi pentru ea, și apoi Eu, Domnul, voi privi peste voi și voi vedea și Mă voi bucura sau Mă voi întrista, căci omul pe cât poate de mult pe atât se și lasă neputincios, și toate stau în voința lui.”[/COLOR] (citat din “Cuvântul lui Dumnezeu de la Pucioasa” din[COLOR=blue] [/COLOR]11-05-2008, sublin.ns. )
În realitate, afirmația evidențiată mai sus prin subliniere este falsă. Chiar dacă Mântuitorul a spus că prin voință omul poate muta și munții, totuși nu toate stau în voința omului. Omul nu poate să-L vadă și să-L cunoască pe Dumnezeu în Ființa Sa transcendentală; omul nu se poate mântui pe sine însuși, fără a-și împropria jertfa pe cruce a Domnului Iisus Hristos; omul nu poate cunoaște taina morții înainte de a o gusta el însuși; omul nu poate sonda anumite taine ale universului, care nu-i sunt îngăduite sau îi sunt imposibile din punct de vedere tehnic; omul nu I se poate împotrivi lui Dumnezeu, chiar dacă i se pare lui că o poate face. Încă odată, “Cuvântul” de la Pucioasa se dovedește a fi o platformă lansatoare de minciuni.
Neascultarea de liderii pucioși Mihaela și Nicușor (“ucenicii” favoriți ai “Dumnezeului de la Noul Ierusalim-Pucioasa”, aleșii lui “din vecii”) va fi urmată de pedepse usturătoare pentru supușii lor care îi invidiază și apoi se răzvrătesc împotriva lor:
[COLOR=blue]“ O, dacă Eu lucrez mai mult printr-un ucenic, și lucrez altceva decât cu tine, lucrez așa după măsura Mea și după alegerea cea din vecii, iar tu să nu ridici păcat de invidie în inima ta împotriva Mea și a fratelui tău, căci acesta este de nouă ori păcat mai mare decât orice păcat mare pe care-l poate omul săvârși, căci prin păcatul invidiei a venit moartea pe pământ, și iată, omul care face păcatul invidiei poartă în el moarte. [/COLOR]
[COLOR=blue]O, fiule, învață de la Mine taina mântuirii de rău și nu te teme, tată, să te știu cu ale tale dedesubturi, că e bine să te știu, ca să te scap apoi de plata cea dureroasă a celor ascunse ale tale, căci dacă Adam nu M-a lăsat să-l curăț, așa cum a făcut și urmașul său care și-a ucis fratele prin păcatul invidiei, aceștia n-au scăpat de plata cea dureroasă pentru cele cu care ei s-au ascuns de Dumnezeu. O, învață-te, fiule, să te deprinzi cu învățătura Mea și s-o iei spre lucrare, tată, ca să te scap din dureri prin lucrarea iubirii și a credinței și a luminii, căci lucrarea lui Dumnezeu nu se oprește în loc, ci, din contra, lucrează și nu se împiedică în om, și ea se învederează în cele ce dau s-o împiedice pe ea, căci lucrarea dumnezeiască este cea vorbită de rău, nu cea vorbită de bine de mulți. Eu am fost vorbit de rău pe pământ ca un răufăcător, ca un păcătos, și așa a lucrat apoi dreptatea cea pentru Mine, și a lucrat prin umilința Mea. [/COLOR]
[COLOR=blue]I-am spus mereu poporului Meu cel de ieri și cel de azi, i-am spus să nu se răzvrătească, iar cel ce nu a ascultat nu a înțeles ce i-am spus. [/COLOR]
[COLOR=blue]O, ia aminte, tu, cel ce te-ai răzvrătit și încă te răzvrătești în stânga și în dreapta ta! Te va pedepsi, tată, acest păcat, căci păcatul tău își va arăta rodul și vei fi pedepsit după rodul tău, și rodul te va ustura, tată, și te va învinui.” (Citat din “Cuvântul lui Dumnezeu” din 3-06-2008, sublin.ns.)[/COLOR]
[COLOR=blue] [/COLOR]
[COLOR=blue]5.Învățătura despre iertarea deplină a păcatelor pentru cei care iubesc lucrarea de cuvânt de la Pucioasa[/COLOR]
Sfânta Scriptură învață că omului îi trebuie iubire mare de Dumnezeu, ca să i se ierte păcatele. În mod insidios însă, la Noul Ierusalim de la Pucioasa se face o translație de la iubirea de Dumnezeu la iubirea de lucrarea de cuvânt de la Pucioasa. Astfel se ajunge ca simpla “iubire a lucrării de la Noul Ierusalim” să aducă automat cu sine iertarea păcatelor acelora care sunt capabili de acest sentiment:
[COLOR=blue]“ Vai celui ce nu are cine să-i îndrepte viața și vina și să-l împace cu Dumnezeu, căci omul singur nu poate face aceasta, de vreme ce este vinovat de păcat, ci îi trebuie mijlocitor pentru vina lui, pentru viața lui, pentru patima lui, și iată, numai umilință în toată clipa îi trebuie lui pentru vindecarea lui de păcat, și apoi îi trebuie iubire pentru Dumnezeu, iubire mare, căci femeii păcătoase i s-au iertat păcatele numai pentru că a iubit pe Dumnezeu cu putere, cu putere multă, tată. O, iată ce face iubirea pentru Dumnezeu în om! Cel ce iubește mult această lucrare de cuvânt, lucrarea Mea de venire iarăși cu salvarea din păcat a omului, i se iartă lui păcatele numai pentru atât, numai să văd Eu la el toate câte erau în inima femeii păcătoase, care a venit după Mine cu lacrimi de pocăință și cu iubire fără margini pentru ființa Mea, pentru lucrarea Mea peste om, și fericit este la Mine cel care Mă cunoaște și Mă urmează apoi cu multă iubire, după ce M-a aflat în acest izvor, cu care Eu vin acum pe pământ. Amin.” [/COLOR](citat din “Cuvântul lui Dumnezeu de la Pucioasa” din[COLOR=blue] [/COLOR]18-05-2008, sublin.ns. )
|