View Single Post
Vechi 12.02.2009, 22:39:21
ovidiu-s's Avatar
ovidiu-s ovidiu-s is offline
Senior Member

Data înregistrării: 20.05.2008
Locație: Targu Mures
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de vasinec
Faceti referire la Evanghelia dupa Matei 18:18. Verset pe care vi l-ati "insusit", ca unii oameni sa "lege si sa dezlege" dupa voia lor. Am citi si eu acest verset si am cautat in Sfanta Scriptura sa vad cum l-au inteles ucenicii. Pentru asta, am citit cu atentie aproape tot Noul Testament (fara Apocalipsa). Am constatat ca ucenicii Domnului Iisus Hristos au legat si au dezlegat exact ceea ce si Mantuitorul ar fi legat sau dezlegat. Ei faceau, prin legari si dezlegari, numai voia Tatalui.
Exact, ei făceau numai voia lui D-zeu. Chiar dacă apostolii nu au scris că l-ar fi auzit vreodată pe Hristos să discute despre organizarea ierarhică a Bisericii în diaconi, preoții (presbiteri) și episcopi, ei au făcut-o în zeci de locuri ale Noului Testament.
In cazul ereziei adventiste unde sunt diaconii, preoții și episcopii? Sau d-na Hellen White îi înlocuiește pe toți?

Citat:
În prealabil postat de vasinec
Nu faceau nimic de capul lor. Nu si-ar fi permis sa lege o casatorie intre doua persoane divortate. Sau nu si-ar fi permis sa declare iertate pacatele unui mort, care a murit in pacatele sale (cum se spune pe la slujbele de la inmormantari: "pacatele iti sunt iertate").
Unde ai auzit tu un preot ortodox să spună unui om mort: "iertate îți sunt păcatele" Asa ceva se spune numai la spovedanie!