[COLOR=purple]31. Misterele Pucioasei (XXVII)[/COLOR]
[COLOR=purple] Cartea “[/COLOR][COLOR=purple]Cuvântul lui Dumnezeu” de la Pucioasa [/COLOR][COLOR=blue](Cap.XVI. [/COLOR]Proorocii neîmplinite[COLOR=blue])- Partea a VI-a
[/COLOR] [COLOR=blue]38. [/COLOR]Creștinii de la Pucioasa vor fi făcuți apostoli și vor face minuni în casele de desfrânare
[COLOR=blue]“ Bărbați din poporul Meu, fiți curați cu trupul și cu duhul! Că Domnul Iisus [/COLOR][COLOR=fuchsia]vă face pe voi apostoli[/COLOR][COLOR=blue] să duceți Cuvântul Său la alte popoare. Veți fi duși tată în case de desfrânate, [/COLOR][COLOR=fuchsia]ca să faceți minuni[/COLOR][COLOR=blue] și prin credință veți îndrepta aceste persoane…”
(17 august 1975)[/COLOR]
Până acum această proorocie părea că nu a avut cum să se împlinească, deoarece nu existau case de toleranță (oficial! pentru că în realitate sunt multe clandestine). Dar acum s-au ivit ceva șanse, deoarece tocmai e în discuție legalizarea prostituției la nivel național. Să vedem apoi cine o să-i ducă pe apostolii de la Pucioasa în “casele de desfrânate” și ce minuni o să facă dumnealor acolo. Dacă ar fi așa cum spune proorocia, casele de toleranță nu vor avea viață lungă, poate vor fi chiar desființate, dacă “apostolii” pucioși o să fie atât de eficienți să le “îndrepte” pe toate acele persoane decăzute, spre meserii mai nobile.
[COLOR=blue]39. [/COLOR]Băuturile alcoolice vor izvorî peste tot, ca de la cișmea, și nu va mai fi pic de apă
[COLOR=blue]“ …Are să vină pe pământ fântână de băutură. O, copilașii Mei, încă odată repet această șoaptă. Mai e un pic și în loc de apă, [/COLOR][COLOR=fuchsia]unde e izvor de apă, vor izvorî băuturi care îmbată[/COLOR][COLOR=blue]. Și ce veți face voi când veți avea nevoie de apă? Căci băutura nu răcorește sufletul!
(15 octombrie 1976)[/COLOR]
[COLOR=blue]40. [/COLOR]“Proorocie” despre “răcirea globală a climei”
[COLOR=blue]“ ..Și soarele și-a schimbat lumina sa, și să știți că rău va mai fi. Veți pune pe pământ sămânța și nu va mai răsări. Că [/COLOR][COLOR=fuchsia]numai rece va fi[/COLOR][COLOR=blue], ca să vadă omenirea că le va pieri toate minciunile. Crezi?...”
(23 iunie 1977)[/COLOR]
Chiar dacă ni se sugerează să credem această minciună, și pe deasupra că toate minciunile vor pieri, nu putem s-o facem îndată ce omenirea se confruntă de mai multe decenii cu un fenomen dovedit de “încălzire globală”. Adică, exact pe dos. Iar minciuna, în loc să piară, s-a generalizat și a primit un nume de cod ceva mai academic: “diplomație”.
[COLOR=blue]41. [/COLOR]“Proorocie” despre desființarea Mănăstirii Viforâta
[COLOR=blue]“ Și a plecat trâmbița Mea și le-a lăsat tot așa. Unde e acum mănăstirea Viforâta? Că [/COLOR][COLOR=fuchsia]mereu se stinge până ce nu va mai fi nici o scânteie de monahii[/COLOR][COLOR=blue]”
(9 septembrie 1977)[/COLOR]
Nu numai că nu s-a desființat, dar mănăstirea Viforâta nu e amenințată nici măcar cu declinul. Dimpotrivă, aici viața duhovnicească s-a consolidat și mai mult în ultima vreme.
[COLOR=blue]42. [/COLOR]“Proorocie” despre secarea izvoarelor de apă din curțile necreștinilor.
[COLOR=blue]“…Toate izvoarele ce sunt afară de curțile creștinești, [/COLOR][COLOR=fuchsia]nu vor mai avea picătură de apă[/COLOR][COLOR=blue] și va sta poporul la rând ca la pâine și fiecare creștin să își aibă izvor în curtea sa și nu îngăduiți vecinilor să ia apă din izvoarele voastre…”
(13 decembrie 1977)[/COLOR]
Ceva rămâne neclar: dacă fiecare creștin are izvor în curtea lui, cine va mai sta la rând ca la pâine, ca să primească apă? Necreștinii, desigur. Dar, dacă aceștia nu vor primi apă de la creștini, căci acestora li se interzice să dea apă vecinilor, de ce mai stau bieții oameni la rând? Speră într-o îmblânzire a încrâncenaților pucioși, care păstrează apa numai pentru ei? Slabe speranțe.
[COLOR=blue]43. [/COLOR]“Proorocie” despre vremea patriarhului Iustin Moisescu
[COLOR=blue]“ [/COLOR][COLOR=fuchsia]De la plecarea acestui patriarh, nu se vor mai scrie cărți sfinte, nu se vor mai zidi case sfinte și nu se vor mai repara, ci se vor dărâma[/COLOR][COLOR=blue]… Justinian mai avea de trăit, dar i s-a scurtat ața, a tăiat-o o foarfecă… dar mai vine o vreme bună…”
(7 ianuarie 1978.)[/COLOR]
Dimpotrivă, pe vremea patriarhului Iustin s-au tipărit multe cărți sfinte. Patriarhul Iustin a fost un mare cărturar. El a inițiat marea colecție intitulată
Părinți și scriitori bisericești, proiectată în 90 de volume, precum și colecția
Arta creștină în România, în 6 volume. În vremea lui s-au tipărit: o nouă ediție sinodală a
Sf. Scripturi (1982) și o nouă ediție a
Noului Testament (1979), manuale pentru învățământul teologic superior și pentru seminariile teologice, teze de doctorat, cărți de cult. Și-au continuat apariția revistele centrale bisericești și cele mitropolitane, ca și buletinele, comunităților ortodoxe române de peste hotare. Prin bogata sa activitate cărturărească, ecumenică și pastorală, patriarhul Iustin își înscrie numele în rândul ierarhilor de mare prestigiu ai întregii Ortodoxii.
A contribuit la restaurarea marilor noastre monumente bisericești, reluându-și la București vechea osteneală de la Iași, din Moldova și Bucovina. Stau mărturie mănăstirile: Curtea de Argeș, Cheia, Zamfira, Viforâta, Dealu, Cernica, Pasărea, Tigănești, Caldărușani, Sfântul Spiridon Nou, Sfântul Gheorghe și însăși Catedrala patriarhală, și altele.
Cât despre demolări, lucrurile nu stau chiar așa cum se crede îndeobște. Într-un articol din Adevărul (29 iulie 2008) intitulat " Elena Ceaușescu se credea mai puternică decât Dumnezeu" și semnat
Christian Levant , se arată că petriarhul Iustin nu era de acord cu demolările, așa cum mulți alții au afirmat, în necunoștință de cauză. Inginerul Eugeniu Iordăchescu, un adevărat "patriarh al sistematizării" Bucureștilor, povestește amintiri personale de pe vremea demolării și translatării unor monumente de cult seculare. Cităm:
[COLOR=maroon]“– Spuneți-ne, vă rog, patriarhul nu a avut nici un cuvânt de spus la Sf. Vineri sau la celelalte biserici demolate?[/COLOR]
[COLOR=maroon] – Dacă ar fi să vorbim așa, despre Sf. Vineri, eu lucram la proiectul transmutării, a fost o chestiune prin surprindere. Dar vreau să vă spun că așa cum se cerea avizul Departamentului Cultelor, așa se cerea și avizul Patriarhiei. Și atunci, pentru toate bisericile care s-au demolat sau s-au mutat, Patriarhia nu a dat nici un fel de aprobare. Mulți spun că Patriarhia dat aviz. N-a dat. [/COLOR][COLOR=fuchsia]Patriarhia nu a dat niciodată aviz de dărâmare[/COLOR][COLOR=maroon]. Chiar la Schitul Maicilor a fost o problemă până când au fost de acord. Iustin Moisescu i-a spus unui alt episcop, Roman, de față cu mine: "Măi, Romane, tu crezi că dacă noi nu suntem de acord cu mutarea, ei o vor lăsa acolo?" În ce-l privește pe domnul Cumpănașu, țin încă o dată să vă spun că am colaborat foarte bine, legat de toate obiectivele de cult cu care m-am confruntat. Dânsul a participat la ele, m-a felicitat și a căutat, pe cât a fost posibil, să le salveze, nu să le lase la demolare. “[/COLOR]