Subiect: Postul Pastilor
View Single Post
Vechi 13.02.2009, 11:04:26
eduardd
Guest

Implicit

Ce frumos ati grait voi gospodinelor. dar eu as vrea, daca imi permiteti sa vorbim nitel si despre celalat post. Dar sa plecam de la acesta al "pantecelui". Imi amintesc ca parintele Teofan ( acum 2 zile s-au implinit 3 ani de la mutarea sa la cele vesnice) adesea spunea asa; tu posteste tot postul iar sotului meu ii spunea posteste 3 zile si vino la Impartasit. Odata mi-am luat inima in dinti si l-am intrebat, de ce asa? Uitati ce mi-a raspuns parintele (poate o fi cuiva de folos..): tu esti bolnava, trec zile in care nici nu iti dai seama ca nu ai mancat nimic si astfel fara vreo greutate postesti aspru chiar mai multe zile. Dar, acesta o faci NU din vointa ci [COLOR=Red]din neputinta trupului si cu mila Domnului[/COLOR]. Insa sotul tau lucreaza are mare consum de energie pentru el o zi fara mancare va fi foarte obositoare. Atnci cum sa aseman eu postul tau cu jertfa lui? Drept este? Zic, nu. Si atunci parinte, ce sa fac? Cum sa fac si eu un post placut? Pai sa vedem, zice parintele teofan fara ce nu poti trai tu? Fara apa...bun! Atunci daca vrei sa te nevoiesti atunci taie apa! Abia atunci poti spune ca ai jertfit ceva in post. Tot nu intelegeam legatura...si imi spune parintele, pentru a posti (ma refer strict la cel de bucate aici) placut Domnului nu face ceea ce iti este usor si faci poate din obisnuinta sau din neputinta trupului (cazul meu si poate a mii de crestini) [COLOR=Red]ci jertfeste ceea ce iti place mai mult sau iti este mai necesar. Transforma postul de bucate an de an in asceza...[/COLOR] Dar toate acestea sa le faci cu Bucurie!
[SIZE=4]Post binecuvantat tuturor![/SIZE]