Subiect: Daca...?
View Single Post
Vechi 20.12.2006, 21:14:46
volga
Guest

Implicit

De Sfintele Moaste trebuie sa te apropii cu credinta in Dumnezeu, cu piosenie. Sa nu astepti sa faca minuni si sa nu te rogi pentru asta. Pentru cine crede in Dumnezeu puterea Sfintelor Moaste exista. Pentru cine nu crede, discutia este inutila.
Exista icoane facatoare de minuni. Stau marturie spusele oamenilor care s-au vindecat sau au avut realizari rugandu-se la aceste icoane. Trebuie sa crezi, trebuie ca rugaciunea ta sa fie placuta lui Dumnezeu. Minunile pe care le face Dumnezeu prin Sfintele Moaste sau prin icoanele facatoare de minuni nu pot fi explicate. Minunile sunt sau nu sunt. Gata. Le accepti ca minuni sau nu. Sunt multe care scapa judecatii si intelegerii oamenilor. Nu toate se supun regulii 1+1 fac=... Cati dintre noi cred cu adevarat ca uleiul sfintit la slujba Sfantului Maslu este vindecator? Dar daca nu credem atunci nu suntem crestini... si de ce ne mai ducem la slujba Sfantului MAslu....Si nu mai are nici un rost discutia. Atunci cand parerile sunt total diferite, discutia e lipsita de sens. Pe Dumnezeu nu-l vedem cu mintea. Nu se supune judecatii omenesti. Pentru ca El ne-a creat si nu putem sa ajungem la El decat prin Credinta.
Daca te rogi in fata unei icoane nu inseamna ca te rogi lemnului sau sticlei. Oameni buni, suntem maturi! Cand ma uit la fotografiile copiilor mei, si le sarut si-mi mai scapa si câte o lacrima, doua.... pe ele, doar nu sarut hartiile. Gandul meu si lacrima si bucuria sunt pentru ce reprezinta ele. (Sper sa nu va deranjeze comparatia si sa ma treceti la blasfemiatori).
Si un mic citat (ca sa nu-mi pierd obiceiul) <<Cinstim moastele sfintilor pentru ca ele sunt pline de har si vindecatoare de boli, fiind bine mirositoare si nestricacioase, pentru viaţa sfânta si curata pe care au dus-o sfintii înaintea lui Dumnezeu.
Bolnavii care se vor ruga cu credinta, cerând ajutor sfintilor înaintea cinstitelor moaste, primesc har, sanatate si cele de folos.
Din Noul Testament aflam ca numai atingerea de umbra si hainele Sfintilor Apostoli vindeca pe cei bolnavi.
De asemenea, cinstim Sfintele Icoane pentru ca ele reprezinta chipul Mântuitorului întrupat, chipul Maicii Domnului cu Pruncul Iisus în brate, care se roaga neîncetat pentru noi, si chipul Sfintilor care au purtat în ei pe Dumnezeu si s-au jertfit pentru Hristos pe pamânt, iar în cer se roaga pentru toata lumea.
Icoanele se sfintesc de Biserica si unele sunt facatoare de minuni, primind har deosebit în ele, atât pentru rugaciunile sfintilor respectivi, cât si pentru credinta si lacrimile credinciosilor care le cer ajutor. >> Mihai Popa, Indrumar pentru restabilirea sanatatii
Reply With Quote