View Single Post
Vechi 13.02.2009, 18:55:18
cristiboss56's Avatar
cristiboss56 cristiboss56 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.12.2006
Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de cristiboss56 Vezi mesajul
Fiule, harul nu-ti lipseste niciodata, dar tu foarte des nu-l simti. Arata-mi o clipa in care Dumnezeu sa nu-ti fi vorbit la inima, chiar atunci când tu te impotriveai harului lui.
Citind lucruri duhovnicesti, meditând, ascultând cuvântul lui Dumnezeu, ascultând Sfânta Liturghie, rugându-te, privind fapturile, spune-mi câte inspirațiuni nu simti tu ? Oare nu este adevarat ca, daca tu te osândesti nu-l vei putea invinui deloc pe Dumnezeu , ci numai vointa ta cea rea, care se impotriveste harului lui Dumnezeu ? Si totusi cât de adevara este că te folosesti de harurile exterioare si de trup tot asa ca si harurile interioare ! Ai cinci simturi si le lasi sa faca atâtea lucruri rele, ai sanatate si o strici in pacate. Ai frumusete si te mândresti in aratări deșarte, ai puteri mari si le risipești in desfru. Ai timp și-l pierzi degaba, ai bunuri si le risipești in jocuri. Tu ma numesti pe drept cuvânt Maica harului dumnezeiesc, dar nu te grijesti deloc sa te folosești bine de acest har. <<< Va urma >>>
Nu merita mai mult harul, cel ce nu asculta de insuflarile lui. Harurile dispretuite, la moarte te vor ingrozi si mult te vor inspaimânta la Judecata la care ti se va arăta numarul lor cel mare si ti le va imputa ca le-ai dispretuit cu indărătnicie.
Câti nu s-ar fi intors la Dumnezeu cu harurile dăruite tie ! Sa te folosești de azi inainte mai bine de aceste haruri, ca sa nu te apuce o moarte grozava. Numai cu un singur har tu poti sa invingi toata imarația Satanei. Fiindca nu stii de care har atârnă mântuirea ta cea veșnica, prețuieste-le pe toate, ca nu cumva pentru un har disprețuit sa fii osândit. Harul lui Dumnezeu este un sprijin mare pentru suflet când este ispitit si dacă prin acest har invingi ispita, se câstiga slava. Nu voi inceta sa-ti câstig harurile, daca ma vei ruga si-mi vei arăta credinta. Urmeaza-ma pe mine !