View Single Post
Vechi 13.02.2009, 20:42:25
Florin-Ionut's Avatar
Florin-Ionut Florin-Ionut is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.07.2008
Locație: Timișoara
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de vasinec Vezi mesajul
Apostolul Pavel asociaza foarte clar, victoria totala asupra mortii (in dreptul ficaruia dintre noi), cu momentul revenirii Domnului Iisus Hristos si al invierii. Nu vorbeste despre biruinta fortelor malefice si lipsa de sens a mortii. Vorbeste despre o victorie definitiva asupra mortii, in dreptul nostru.

Sfanta Scriptura vorbeste despre doua morti: moartea intaia, care este o consecinta a vietii noastre pacatoase (dar din care exista inviere) si moartea a doua, care este pedeapsa pacatului si din care nu mai invie nimeni.
Dvs. aveti o problema cu prima moarte, pe care Sfanta Scriptura aproape o neglijeaza (ce atata preocupare pentru un somn de o clipa). Vreti sa o desfiintati. Dar, nu de aceasta moarte ne-a scapat Domnul Iisus Hristos. Toti murim, in continuare. Numai ca dvs. vreti sa fiti nemuritori, de pe acum. Asta este o influenta a filozofiei grecesti (Platon).

Asteptati sa se intoarca Domnul Iisus Hristos sa-i invie pe toti, sa-i judece, apoi sa hotarasca cine va mosteni viata vesnica si cine va fi nimicit pe vecie.
Salut Vasinec,

Uite ca am gasit intamplator un verset in care zice ca Hristos a desfiintat moartea, la trecut, nu la viitor. Evident, este vorba despre moartea spirituala din care tot El ne poate scoate inca de pe acum. Pentru mine (si pentru ortodocsi in general) asta echivaleaza cu invierea duhovniceasca.

2 Timotei 1, 10: "Iar acum s-a dat pe față prin arătarea Mântuitorului nostru Iisus Hristos, Cel ce a nimicit moartea și a adus la lumină viața și nemurirea, prin Evanghelie."

Ascultați Noul Testament ortodox online.