View Single Post
Vechi 14.02.2009, 07:45:39
bmd
Guest

Implicit

Dreptul la sinucidere este [COLOR=black]marea[/COLOR] noastra LIBERTATE lasata de Dumnezeu.
Este dreptul de a-ti duce crucea pina la capat sau a refuza sa o faci.
Noi nu-i putem oferii lui Dumnezeu nimic care sa nu fie de la EL.
Faptel noastre bune, rugaciunea, postul...toate acestea isi au izvorul in talantul primit de fiecare la nastere CREDINTA si nu sint decit roade a acesteia. Unii dau mai multe roade altii mai putine dar saminta tot de la Dumnezeu este.
Faptul ca sintem liberi face ca sa inmultim sau nu acest talant. Ne da posibilitatea chiar sa-l ascundem mai ales de noi insine.
Dar libertatea noastra merge mai departe decit a lucra sau nu ce ne-a fost dat. Libertatea asta merge pina acolo incit putem sa ne impotrivim dorintei lui Dumnezeu de mintuire prin orice mijloc a sufletelor noastre. Aceasta impotrivire chemindu-se sinucidere.
Credinta chiar ascunsa poate totusi incoltii si da un rod cit de mic.
Dusul crucii pina la capat chiar in lipsa oricarei fapte bune, rugaciune, post este un rod al talantului. Si pt un rod cit de mic Stapinul o sa fie multumit.
Ca atare diavolul incearca sa evite mintuirea noastra chiar daca am ascuns talantul, chiar daca nu lucram cu el. Si pentru aceasta trebuie sa ne faca sa aruncam crucea sa aruncam talantul primit.

Frate scrabble,
dumneata spui ca un bolnav in stadiul terminal stie el mai bine decat noi ce dureri are si ce e de facut in aceasta situatie.[COLOR=red]Oare chiar este asa?[/COLOR][COLOR=black] Da-mi voie sa cred ca durerea ii inhiba ratiunea.[/COLOR]
fara sa stii de fapt prin ce trece acel om, legitimitatea ta de a comenta in acea privinta este egala cu ZERO.
[COLOR=red]Cine are mai multa putere de discernamint: unul care poate judeca la rece sau cel care este toropit de droguri, durere?[/COLOR]
[COLOR=black]Daca eu voi ajunge intr-o astfel de situatie ma rog ca decizia de a traii sau nu sa nu-mi fie data mie pentru ca nu stiu cit de tare este credinta mea si acum in conditii normale [/COLOR][COLOR=red]stiu ca-i obligatoriu macar sa duc crucea pina la capatul drumului.[/COLOR]
[COLOR=black][/COLOR]
Reply With Quote