View Single Post
Vechi 14.02.2009, 09:30:59
patinina34's Avatar
patinina34 patinina34 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.11.2008
Locație: peste oceane si peste mari
Religia: Ortodox
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru patinina34
Implicit

Citat:
În prealabil postat de nume Vezi mesajul
As vrea si eu sa ma spovedesc, dar nu stiu cum sa fac. Ce am eu sa spun ar dura peste o ora numai ca sa enumar,n-ar avea timp, nici rabdare sa asculte tot ce am eu de spus, si m-ar opri mereu,cand eu am atatea chestii de zis... Cand ma gandesc ce morala imi face pt niste pacate infime fatza de ce pacate nu i-am spus...cred ca daca i-as spune tot ce mi-a fost rusine sa-i spun,m-ar da afara din biserica... Plus ca mi-ar fi foarte greu sa spun asemenea pacate unui preot pe care-l vad in fiecare duminica...
Stii , e greu la inceput, sa ca si orice nou-inceput de strada pe cre nu o cunosti.
Cand mergi la spovedanie, tu nu vorbesti cu preotul preotul este doar un mijlocitor intre tine si Dumnezeu.
Ceea ce multi nu stiu, este ca la spovedanie, tu nu te duci sa-i spui preotului ca in ziua cutare ( de ex) te-ai dus cu cutare si ati facut cutare si cutarica.
Tu ceea ce trebuie s aspovedesti este fapta ta, lasind orice alta persoana la o parte, deorece fiecare are sufletul sau pentru care da socoteala.
In general, cind e vorba d eo perioada lunga fara spovedanie, e foarte bine sa mergi la o manastire, acolo, cu post inainte si sa sa-ti scrii pe o hirtie ceea ce-ti mintesti, fara a lasa nimic afara, abia apoi faci spovedania.
Exista un alt tip de spovedanie, pe care l-a facut si sotul meu: in trepte. Adica tu iei o peroada de timp, cronologic si mergi la spovedit - nu primesti impartasanie, ins nu mai repeti greselile pe care le-ai marturisit deja.
Apoi treci la o alta perioada etc pina ai terminat.
Procesul va dura poate si o luna, insa cit mai des, atit mai bine asta in afara manastirii. In manastire citeva zile probabil.
Cind ai termiant cu totul, atunci vei primi si impartasania, daca preotul ti-o da. Oricum ti se va comunica ce va trebui sa faci.

Cea ce este extrem de important este faptul ca nu trebuie sa-ti tii pacatele, deoarece cite vei tine pe pamint vor fii tinute si in cer, iar cite vor fii dezlegate pe pamint, dezlegate vor fii si in cer.

Trebuie doar sa te urnesti din loc si sa cauti salvarea sufletului tau.
Dupa tot procesul, vei vedea cit te vei simti de usurat, bine si fericit.

Cit depsre tatuaje/ piercing - in biblie zice sa nu scrii pe piele, indifirent de motiv, pentru ca omul este facut dupa asemanarea si chipul lui Dumnezeu.
Deci trebuie respectata, ca un dar de la Dumnezeu.

Oricum acum a trecut moda asta nebuna si cine are tatuaj nu stie cum sa-l scoata, ca ramine urma.