Subiect: Bucate de Post
View Single Post
Vechi 14.02.2009, 16:39:36
MarinaAlca's Avatar
MarinaAlca MarinaAlca is offline
Senior Member

Data înregistrării: 18.07.2008
Locație: The Land from Down Under
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de eclat_de_lune Vezi mesajul
Mi-am amintit...acel calugar fusese in Grecia si acolo se consuma aceste fructe in timpul postului..Acum m-am mai uitat pe net si vad ca parerile sunt impartite. Stiu ca daca e sa tin post,se tine si fara fructe de mare..insa, pe aici e cam greu.
Iata un raspuns dat mai mult de un alt membru al forumului, ca explicatie la intrebare identica cu ce apusa de tine:

"Va rog frumos sa-mi spuneti daca fructele de mare: scoicile, calamarii, etc sunt considerate de post sau nu.

Eu stiam ca nu, insa cineva care locuieste in Grecia mi-a spus ca acolo si calugarii manananca aceste alimente in timpul postului. Am oarece indoieli si de aceea va intreb cu smerenie cum este mai bine sa fac.
Doamne ajuta!

Alimentele pe care le enumeri NU sunt de post. Exista o explicatie pentru Grecia. In perioada turcocratiei, cand turcii invadasera Grecia si dadusera foc la tot, grecii nu mai aveau de mancare decat pestele si fructele de mare...findca au multa, multa mare. Asa ca s-a dat dezlegare, ca sa nu moara lumea de foame, sa manance fructe de mare si peste. Dupa aceasta perioada, unii au revenit la forma de post de dinainte, altii nu. Ideea e ca in prezent, in Grecia gasesti o multitudine de fructe si legume (de post), ca nu ai avea nevoie sa mai mananci fructe de mare si peste. Adica nu se mai moare de "inanitie".
Reply With Quote