“Dumnezeul de la Noul Ierusalim-Pucioasa” spune pilde, basme și legende
...........................................
[COLOR=red]Notă: Acest material reprezintă selecțiuni preluate din articolul cu același nume de pe blogul noulierusalimnip.wordpress.com, înainte de suspendarea abuzivă a acestuia de către liderii pucioși, urmând ca acordul autoarei să se obțină ulterior
...........................................
[/COLOR] [COLOR=purple] 73. Noul Ierusalim (Misterele Pucioasei, LXIX)[/COLOR]
[COLOR=purple] Cartea “[/COLOR][COLOR=purple]Cuvântul lui Dumnezeu” de la Pucioasa [/COLOR] [COLOR=blue]( Cap. LII.[/COLOR] “Dumnezeul de la Noul Ierusalim-Pucioasa” spune pilde, basme și legende) - Partea I
Studiu independent despre fenomenul religios [COLOR=blue]NIP[/COLOR]
( ”[COLOR=blue]Noul Ierusalim[/COLOR] de la Pucioasa” )
[COLOR=blue]“ Nu credeți minciunile și basmele”[/COLOR]
(din “Cuvântul lui Dumnezeu”, 2/15 septembrie 1974)
[COLOR=blue]1. [/COLOR]Pilda cu Tatăl care “S-a îmbrăcat în Fiul”
[COLOR=blue]“…[/COLOR][COLOR=fuchsia]Tatăl [/COLOR][COLOR=blue]Meu [/COLOR][COLOR=fuchsia]S-a îmbrăcat în Fiul[/COLOR][COLOR=blue], într-o haină urâtă, zdrențuroasă, și S-a dus la un bogat și i-a cerut milă, și acesta I-a zis: “Mergi la muncă, muncește! De ce ești puturos?”. Și iată ce a făcut Tatăl: S-a îmbrăcat într-o haină luxoasă și S-a dus iarăși la bogat. Când L-a văzut, L-a poftit la masă. Pe cine a primit acest bogat? O, dacă nu ar fi săraci pe pământ, nu ar mai fi nimeni în rai.” (1/14 mai 1957)[/COLOR]
Morala? «Și în cer se joacă piese în travesti, cu actori celebri».
[COLOR=blue]2. [/COLOR]Pilda cu dracii din biserică
[COLOR=blue]“ …Iată ce vă spun: M-am dus într-un salon de dans și am găsit un drac dormind. Nu mai avea de lucru cu nimeni, că erau toți ai lui. Iată, M-am dus și [/COLOR][COLOR=fuchsia]într-o biserică[/COLOR][COLOR=blue] și de la ușă până la altar, mulțime de [/COLOR][COLOR=fuchsia]draci[/COLOR][COLOR=blue] cu toate răutățile, cu vrăjmășie, cu mândrie, chefuire, gânduri de desfrânare, tutun, iată, am găsit și preotul fumând în altar, dar voi copii, nu judecați, că are cine să îi judece…(14 mai 1957)[/COLOR]
Morala? «Dacă vrei să găsești draci treji, nu mai găsești pe nicăieri, decât în biserică. Fraților, fugiți din biserică, că se iau dracii după voi! »
[COLOR=blue]3. [/COLOR]Pilda pescarului care a pescuit România cu plasa
[COLOR=blue]“ …Fiilor, [/COLOR][COLOR=fuchsia]un pescar[/COLOR][COLOR=blue] a făcut [/COLOR][COLOR=fuchsia]o plasă[/COLOR][COLOR=blue] și vrea plasa aceea să o bage în apă să scoată peștișori și iată că a băgat-o și plasa aceea s-a agățat de marginile țării Românești. Cine a lucrat așa? Că în loc să prindă pește a scos țara din clește. Dacă nu lucra așa, [/COLOR][COLOR=fuchsia]România[/COLOR][COLOR=blue] se scufunda. Și iată, Acela cu plasa în mână cere ajutoare să țină cu Sine de plasă. De pe pământ nu vine nimeni, că nu are cine, dar cine crezi că vine? Vine un Ilie. Și pe cine mai ia cu sine? Pe Enoh și pe Ioan. Și ține de această plasă cu credință și putere. Dar țările celelalte se duc în adânc. Caută să scrii, că vor părăsi toți aleșii lui Dumnezeu țările lor și vor veni aici… (2 iunie 1973)[/COLOR]
Morala? «România va deveni un El Dorado pentru toți “[COLOR=blue]aleșii lui Dumnezeu[/COLOR]”, care vor emigra în masă ca să scape de urgia care stă să vină peste toate celelalte țări».
[COLOR=blue]4. [/COLOR]Pilda creștinului mâncat de viermi (care nu erau viermi, ci erau ca păduchele)
[COLOR=blue]“ Ferească-te Dumnezeu creștine să nu fii locuință vreunui diavol. Că m-am întâlnit cu unul care a fost [/COLOR][COLOR=fuchsia]creștin[/COLOR][COLOR=blue] și din tălpi și până în creștet [/COLOR][COLOR=fuchsia]erau viermi[/COLOR][COLOR=blue]. Și [/COLOR][COLOR=fuchsia]nu erau viermi[/COLOR][COLOR=blue], ci duhuri rele. Și cel ce era cu Mine s-a speriat, că zicea că-l va mânca și te mirai cum mai poate sta în picioare. Fiilor, acești viermișori [/COLOR][COLOR=fuchsia]nu erau viermi[/COLOR][COLOR=blue] care mănâncă mortul, ci [/COLOR][COLOR=fuchsia]erau viermi[/COLOR][COLOR=blue] din iad, care [/COLOR][COLOR=fuchsia]sunt ca păduchele[/COLOR][COLOR=blue], se ia; cum se atinge de acela cineva, s-a luat, face ouă și se înmulțește și tot pământul se umple. Măi copilașii Mei, curățiți-vă. Dacă Eu nu eram pe pământ, viermii vă mâncau…” (26 august 1973)[/COLOR]
Morala? «Numai dacă te atingi de un păcătos, te-ai și molipsit de păcatele lui, care se iau pe tine ca păduchele; deși nu sunt păduchi, ci viermi; deși nu sunt viermi, ci duhuri rele, care se iau prin atingere».
[COLOR=blue]5. [/COLOR]Basmul cu șarpele care ținea moda în brațe
[COLOR=blue]“…Uite, [/COLOR][COLOR=fuchsia]un șarpe ține moda în brațe[/COLOR][COLOR=blue]. Crezi, Daniele? Am dus-o pe Verginica într-o cameră pe pământ și erau șerpi cu mii și mii de culori colorați, o frumusețe! Și am spus: “Să nu râvnești!” Și când a ajuns în mijlocul camerei, a țipat, că a văzut un bărbat care în oglindă se uita, și un șarpe îl lingea pe față. Era bătrân, și când îl lingea șarpele, rămânea tânăr; ziceai că e un tânăr de șaptesprezece ani, un prunc la chip. Și așa urmau și femeile și bărbații. Le făceau tinere și tineri și nu-i mai cunoștea lumea după ce-i dădea pe ușă afară. Iată moda care vine, tată! O să vă spună vasul Meu. N-o să mai vezi om bătrân, tată. Să nu faci aceasta, că e grozăvenie. Lucifer este acesta care va câștiga pământul prin acest șarpe. Fiul Meu, să nu râvnești la aceste păcate, că focul ți se aprinde în spate.” (3/16 august 1974)[/COLOR]
Concluzia?«Ascultați ce vă spune Vasul:[COLOR=blue] “Să nu râvnești să ții moda în brațe și pe față, că ți se aprinde focul în spate!”[/COLOR] ».
[COLOR=blue]6. [/COLOR]Pilda stârvului mâncat de ciori și de o păsărică
[COLOR=blue]“ A intrat această [/COLOR][COLOR=fuchsia]păsărică[/COLOR][COLOR=blue] în [/COLOR][COLOR=fuchsia]ciori[/COLOR][COLOR=blue] și mănâncă și ea ce mănâncă ciorile. Și [/COLOR][COLOR=fuchsia]hoituri mănâncă[/COLOR][COLOR=blue]. Acum mănâncă, că e cu ciorile. Am văzut odată cum a venit din străinătate un puhoi de ciori pe pământ, un stol mare și eram cu Petru, prietenul Meu. Și a găsit pe câmp un [/COLOR][COLOR=fuchsia]stârv[/COLOR][COLOR=blue] spurcat și s-a așezat și l-a mâncat; și Petru zice: vai Doamne, așa mâncare mănâncă ciorile acestea? Și Domnul a zis: așa mănâncă, că ciorile sunt ciori. Și i-am povestit: aceste ciori sunt omenirea de astăzi care mănâncă ce nu știe, carne și de om și de cățel. Și de șoarece. Atunci a găsit pe câmp acel stârv, dar acum acest stârv e în magazine. Creștine ține ascuns aceasta ca să nu se cunoască de lume că voi știți. Și atunci Petru a pus mâna la gură și a plâns cu amar. Și a spus Domnul: așa vor ajunge robii Mei. Și am grăit de multe ori: nu mai mâncați lucruri care nu știți de unde sunt. Mâncați lucruri făcute de voi!...” (16 aprilie 1975)[/COLOR]
Morala? «Păsărici! [COLOR=blue]Mâncați lucruri făcute de voi[/COLOR], nu hoiturile altora! ».
[COLOR=blue]7. [/COLOR]Pilda țapilor care nu sunt berbeci, ci sunt regi și împărați
[COLOR=blue]“ …Fiule, te întreb ceva, dacă știi să-Mi dai răspunsul. De ce se-mpunge [/COLOR][COLOR=fuchsia]țapul[/COLOR][COLOR=blue] unul cu altul? De ce se lovesc? Fiule, chiar dacă într-o turmă sunt doi, se tot pocnesc. Este simbol mare. [/COLOR][COLOR=fuchsia]Nu sunt[/COLOR][COLOR=fuchsia]berbeci[/COLOR][COLOR=blue] și sunt [/COLOR][COLOR=fuchsia]niște regi și niște împărați[/COLOR][COLOR=blue]. Deși au turmă, dar dacă i-ai vedea cum se pocnesc. Deși e unul ca și altul, dar se pocnesc. Dar cât s-o pocni tată, țap cu țap? Și la berbeci și la țapi curge sângele pe masă. Știți despre ce am vorbit. Cine i-o mai despărți? Dar să știi tată că nu rămâne nici unul, nici altul. Și țapii și berbecii, amândoi se distrug și rămân oile. Ține minte, rămân oile. E ceva de consultat. Cine va sta cu oile? Dar nu vor mai face oile miei…” (7 ianuarie 1977) [/COLOR]( sublin. ns.)
Morala? «Într-adevăr, [COLOR=blue]e ceva[/COLOR] (sau mai bine zis, [COLOR=blue]cineva[/COLOR]) [COLOR=blue]de consultat[/COLOR]. Desigur că oile nu vor mai face miei, pentru că nu mai au berbeci. Cât despre capre, nu se spune nimic, deși nici ele nu mai au țapi, pentru că “[COLOR=blue]și țapii și berbecii, amândoi se distrug…[/COLOR]».
|