Vise bune, vise rele
Doamne-ajuta!
Acum, cand rememorez vise povestite de persoane de incredere, pot sa va spun, sora Nina si sora Miruna, ca eu cred ca exista in vise foarte multe amagiri dar, uneori, primim si mesaje adevarate. Stiti foarte bine ca sunt si vise premonitorii, sunt persoane care au avut vise teofanice, dar si foarte multa iluzie. Trebuie sa stii sa alegi si sa intelegi (talmacesti). Aici, parintele duhovnic te poate scoate din impas. Oricum, zilele ce urmeaza aduc confirmarea sau infirmarea. Sfintii parinti ne recomanda sa nu luam in seama visele pentru ca suntem foarte pacatosi si ne putem sminti foarte usor. Dar, asta nu inseamna ca toate visele trebuie ignorate si catalogate ca fiind toate niste amagiri.
Sora Nina, si eu as fi facut la fel ca si tine. Atata vreme cat cererile ce ti le-a comunicat prin vis tineau de traditie si nu te departau de spiritul crestin, daca si parintele duhovnic te sfatuia sa faci cele necesare pentru linistea acelui suflet plecat, faptul ca s-a linistit dupa aceea, eu cred ca e semn ca e bine ce ai facut.
Sora Miruna, semnificatiile visului par a fi intuitive. Dar ai intrebat parintele duhovnic ce parere are despre vis pe care ni l-ai povestit? Daca da, poti sa ni-l talmacesti si noua?
Doamne-ajuta!
Parintele Arsenie Boca: Am vrut sa pun mana pe radacina durerii, care nu este alta decat pacatul... Rugandu-ma - pentru Pacea a toata lumea si pentru bunastarea Sfintelor lui Dumnezeu Biserici - aud deodata in urechea dinauntru infruntarea amarnica: "Nu te ruga de Mine sa le dau Pace, roaga-te de oameni sa-si schimbe purtarile, daca vor sa mai vada Pace pe pamant"..."
|