View Single Post
Vechi 29.12.2005, 08:50:12
Mircea
Guest

Implicit

Eu cred ca doar Dumnezeu ii poate arata omului calea pe care merge. Unii asa cum scrie Sf. Apostol Pavel sunt facuti pt. a fi calugari din pantecele mamei. altii aleg ei, cu indrumarea duhovnicului. Indiferent ce cale alege omul, calugaria sau casatoria el trebuie sa-l aibe pe Dumnezeu in inima sa si sa-i slujeasca. Parintele Arsenie Boca scria ca calugarii din zilele noastre sun cei de la coada si sublinia ca calea aceasta, a calugariei, nu este usoara. Spunea de asemenea ca la manastire nu vii daca ai deceptii, ci pt. ca doresti sa urmezi calea ingereasca. Nu vreau sa se simta nimeni lezat, eu insumi mi-am pus aceasta intrebare si cercetandu-ma bine si cu ajutorul duhovnicului, mi-am dat seama ca sunt ,,mirean 100%" Si cei care aleg casatoria au lupta lor pt. ca diavolul nu vrea binele si astfel pune piedici si lupta famila cu ispite mari, poate la fel ca si pe calugari. Dumnezeu sa ne ajute pe fiecare sa ne facem datoria acolo unde suntem, in lume sau in manastiri si sa implinim poruncile Sale. Doamne ajuta
Reply With Quote