View Single Post
Vechi 16.02.2009, 11:50:03
scrabble
Guest

Implicit

Citat:
Īn prealabil postat de Maria-Raluca Vezi mesajul
Dumnezeu ne-a dat viata, tot Dumnezeu ne-o ia!...Nu suntem nimeni sa ne decidem moartea!
Nu e o contradictie aici? Daca Dumnezeu ne ia viata cand considera, in nemarginirea inteligentei sale, ca este necesar, atunci de ce se mai sinucid oamenii?

Atata timp cat este mecanic posibil ca un om sa se poate sinucide, inseamna ca acel om poate lua de unul singur acea decizie - poate face altfel decat doreste Dumnezeu. De-aia se sinucid oamenii, pentru ca pot, daca n-ar putea nu s-ar mai sinucide nimeni.

Citat:
Īn prealabil postat de bmd
Cine are mai multa putere de discernamint: unul care poate judeca la rece sau cel care este toropit de droguri, durere?
Si daca cel ce e in durere stie ca nu va mai fi niciodata bine? Ca nu mai are sanse de scapare? Ca va suferi pana isi va da ultima suflare? Pentru mine, daca as fi intr-o asemenea situatie, euthanasia ar fi solutia logica. Daca omul ar fi toropit de droguri n-ar mai fi asa de tare in durere, insa euthanasia este pentru cei la care nici morfina nu mai are efect.

Personal, ar fi si o miscare de sfidare a lui Dumnezeu din partea mea, presupunand ca as ajunge intr-o astfel de situatie. Daca el ar decide ca eu trebuie sa sufar chinuri groaznice pana mor, eu i-as da peste nas, cum se spune.
Reply With Quote