Citat:
În prealabil postat de scrabble
Pai tocmai, eu nu am inteles in ce consta aceasta murdarie. Adica femeia are pacatele ei si inainte, si dupa nastere. Cum o murdareste pe femeie aducerea unei noi vieti pe lume, unul din cele mai minunate lucruri in viata? Ce e atat de murdar in acest fenomen incat femeia crestina nu-si poate atinge copilul, nici macar nu poate sta in camera cu el?
Singura concluzie este ca "murdaria" se transmite prin atingere sau respiratie, din moment ce se interzice prezenta amandurora in aceeasi suprafata. E ca si cum femeia ar fi infectata cu vreun virus sau o bacterie periculoasa care s-ar transmite numai la copil.
Poate cineva care cunoaste aceste randuieli ma poate pune si pe mine in tema cu motivatia lor. Suna foarte degradant pentru femeie sa fie considerata "spurcata" doar pentru ca a nascut. E ca la tiganii nomazi, la ei am mai auzit de astfel de obiceiuri si ei n-au nici o treaba cu crestinismul.
|
Tare mult as vrea sa ma lamureasca si pe mine cineva autorizat cum stau intr-adevar lucrurile si de ce este considerata femeia "necurata" dupa ce s-a chinuit si a adus pe lume un copil.