Citat:
Īn prealabil postat de Noesisaa
Mama mi-a spus ca femeia ar avea sangerare? 40 de zile de la nastere, sau asa ceva, cine a nascut poate da informatii mai precise decat stiu eu.
|
Da, acele sangerari au loc pentru ca uterul se restrange in dimensiuni, revine la forma nromala pentru a primi pe viitor si alte sarcini. Tesutul din care peretii uterului sunt formati si de care a fost lipita placenta sangereaza. Aceste sangerari tin cateva zile, dupa care mai pot apare cu intermitenta, din cauza "rearanjarii" hormonale a organismului. Dar nu este nimic rau sau necurat in asta. E ceva absolut normal, previzibil si de dorit.
Altceva foarte important de stiu este ca mama produce cu cateva zile inainte si dupa nastere o forma foarte concentrata de lapte numita colostru. Acest lapte este concentrat deoarece nou-nascutul are un sistem digestiv inca foarte mic. Tot acest lapte ajuta nou-nascutul sa aiba primele scaune (meconiu).
Asadar este indispensabil ca mama sa-si alapteze fatul la foarte scurt timp dupa nastere, iar sangerarea post-natala este absolut normala.