View Single Post
Vechi 16.02.2009, 18:41:54
bmd
Guest

Implicit

Citat:
Īn prealabil postat de scrabble Vezi mesajul
.

Si daca cel ce e in durere stie ca nu va mai fi niciodata bine? Ca nu mai are sanse de scapare? Ca va suferi pana isi va da ultima suflare? Pentru mine, daca as fi intr-o asemenea situatie, euthanasia ar fi solutia logica. Daca omul ar fi toropit de droguri n-ar mai fi asa de tare in durere, insa euthanasia este pentru cei la care nici morfina nu mai are efect.

Personal, ar fi si o miscare de sfidare a lui Dumnezeu din partea mea, presupunand ca as ajunge intr-o astfel de situatie. Daca el ar decide ca eu trebuie sa sufar chinuri groaznice pana mor, eu i-as da peste nas, cum se spune.
Prietene Dumnezeu sa te ierte ca...nu sti ce vorbesti, si sa se milostiveasca de tine sa ti se deschida ochii si sa vezi. Te gindesti cum i-ai da tu lui Dumnezeu peste nas (Doamne iarta-ne !) sinucigindu-te. Pai tu nu poti sa te sinucizi pentru ca desi respiri, metabolismul tau functioneaza, te misti....de fapt esti mort! Doar cei vi ....se pot sinucide!
Eu nu cunosc doar unul dintre persoanele "in durere care stie ca nu va mai fi niciodata bine "ci sute de astfel de persoane. Desigur putini au ajuns la dureri de nesuportat dintre ei, dar perspectiva lor ii asteapta la oricare cotitura; lista durerilor lor, mai mici sau mai mari, este insa lunga si se inmulteste cu fiecare luna, an...... Niciunul dintre ei nu se gindeste insa sa scape de cruce. Crestinismul, Iisus asta, in care tu nu crezi, nu-ti da doar crucea, ci si puterea de a o duce. Ba mai mult nu te lasa sa o duci mai mult decit poti.
Cunosc persoane avind aceeasi boala plus inca una : lipsa credintei. Astia sint intr-adevar de plins. Traiesc intr-o agonie perpetua fiecare zi care poate fi ultima....si asta fara dureri! Pentru noi cei care credem, fiecare zi este valoroasa.... in ciuda bolii. Fiecare zi, cind am putut spune "Fie numele Domnului binecuvintat" in ciuda bolii, a durerilor, a dispretului celui de linga tine.........este o victorie! Am mai platit din nesfirsita lista de datorii avute.
Nu ti se pare ciudat ca cei cu o calitate a vietii mai redusa sa aibe mai mult respect pentru viata decit cei sanatosi cu o calitate a vietii superioara? De unde atita putere?
Sincer imi doresc pentru tine o boala din aceasta care te trage spre un sfirsit groaznic. Nu ma injura! Desi poate pentru tine suna a blestem, este o dovada de iubire din partea mea. Cu o astfel de cruce in spate incepi sa vezi lumea altfel, greutatea ei te cocoseaza , incepi sa te tiri atingind pamintul cu nasul si perspectiva ta despre lume, dar mai ales despre tine, se schimba. Si se schimba in bine! Ma rog exista posibilitatea asta.
Dumnezeu sa-ti dea insa tot cei mai bun si viata lunga fara boala si durere, daca stie ca nici o astfel de cruce nu te-ar lumina! Eu vorbesc fara sa stiu cit de orb/mort esti tu de fapt, luiind de adevarate si in sufletul tau cele pe care le spui.
Reply With Quote