View Single Post
Vechi 16.02.2009, 20:01:08
danyel danyel is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.06.2006
Locație: Cluj Napoca, Ardeal ,Romania
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de vasinec Vezi mesajul
Incepeti sa va aratati adevarata infatisare. Si dvs. va plac minciunile.

Pastorii adventisti nu primesc nimic pentru oficierea slujbelor. Eu am fost botezat iar, mai tarziu, mi s-a oficiat casatoria, fara sa dau un sfant. Am sa va anunt daca la inmormantarea mea s-a platit ceva.

Din cate stiu, nici la baptisti, nici la penticostali nu se plateste nimic pentru oficierea unor slujbe (botez, cununie, inmormantare).

Am sa va prezint un personaj, drag dvs., din Sfanta Scriptura:

"Oridecateori spune o minciuna, vorbeste din ale lui, caci este mincinos si tatal minciunii" (Ioan 8:44)

Mai daca tu zici, asa sa fie, sa vezi cum sta treaba, si voi platiti anumite taxe la adunarile voastre, ar fi culmea sa zici ca totul e pe gratis si la voi vine pastorul din placere sa oficieze serviciile religioase, parca in invatatura adventista exista randuiala "zeciuielii", in ortodoxie nu este, ar fi culmea ca dupa ce contribui cu zeciuiala (care nu mi se pare un lucru rau in sine) sa mai platesti si alte taxe

Eu nu sunt in potriva taxelor bisericesti, si biserica trebuie intretinuta si preotii trebuie sa-si hraneasca familiile, nu cer de dragul banilor, ce frumos ar fi sa nu ne ceara nimic, dar asta in cazul in care i-ar cadea preotului banii si bunurile necesare traiului direct din cer, pana atunci cum zice Apostolul Pavel, "cei ce slujesc altarelor de la altar sa manance"
Sunt in potriva abuzurilor facute de unii preoti, dar sa nu generalizam

Trebuie sa cadem de acord ca Biserica suntem noi si inacelasi timp e a noastra deci trebuie sa o intretinem atat noi ortodocsii cat si restul cultelor si discutii pe tema asta mi se par la fel de intuile ca discutiile pe tema "oare sa imi intretin familia?'

Pacea lui Hristos, la care ați fost chemați, ca să alcătuiți un singur trup, să stăpânească în inimile voastre, și fiți recunoscători.(Coloseni 3:15)