Citat:
În prealabil postat de danyel
Mai daca tu zici, asa sa fie, sa vezi cum sta treaba, si voi platiti anumite taxe la adunarile voastre, ar fi culmea sa zici ca totul e pe gratis si la voi vine pastorul din placere sa oficieze serviciile religioase, parca in invatatura adventista exista randuiala "zeciuielii", in ortodoxie nu este, ar fi culmea ca dupa ce contribui cu zeciuiala (care nu mi se pare un lucru rau in sine) sa mai platesti si alte taxe
|
Greseala. In biserica adventista nu exista taxe.
Iar "zeciuala" nu este o taxa. Dumnezeu nu a cerut taxe ci a cerut sa-I fim recunoscatori, intr-o mica masura, pentru binecuvantarile materiale pe care ni le-a dat. Darea zecimii nu este obligatorie ci este un act de credinta(Vezi: Maleahi 3:10; Matei 23:23-invataturile Domnului Iisus Hristos). Eu nu am dat zecimea, o perioada, si nu a fost nici o problema. Probabil, mai sunt persoane care nu dau zecimea. Dar nimeni nu stie si nici nu trebuie sa stie lucrul acesta. Este treaba fiecaruia.
Zecimea trebuie data numai cand esti incredintat de acest lucru.
"Tot ce nu vine din incredintare, e pacat."(Romani 14:23). Este o problema intre tine si Dumnezeu. Nimeni nu te intreaba nimic despre zecime. Poti fi adventist, sa nu dai absolut nici un ban, si vei beneficia gratuit de tot ceea ce ti se cuvine, ca membru al bisericii.
"Mai daca zici tu,asa fie"-spuneti dvs. Va exprimati indoiala fata de spusele mele, si este corect. Dar, ma intreb de ce nu aveti nici o remarca la afirmatiile deplasate ale domnului Geony. Dimpotriva, ati devenit un fel de avocat al sau si vreti sa aratati, ca are oarecum dreptate, dar nu a pus bine problema. Si o puneti dvs. corect: numiti zeciuala ca fiind o "taxa".