Subiect: Donati sange!
View Single Post
Vechi 17.02.2009, 14:41:13
Anca-Miha
Guest

Implicit

Cam rece aceasta gandire. Iarta-ma dar asa vad eu. Nu am nimic impotriva solidaritatii, dar simtul civic nu mi-l educ dand sange, ci luand atitudine acolo unde e necesar.
A dona sange e semn de iubire de aproapele, asa cum ne-a poruncit Hristos. Eu insami am primit odata sange de la doua persoane si le-am ramas recunoscatoare pana in ziua de azi, caci mi-au salvat viata.
Oare daca omul acela primeste o farfurie de mancare dupa ce a dat sange, si-a facut mai putin datoria fata de aproapele? Poate cumva sa abuzeze de acea farfurie de mancare? Nu, caci nu are voie sa doneze decat la un anumit interval.
Dupa ce ca acesti oameni doneaza sange, spre deosebire de mine, care am avut hepatita si nu pot dona, ne mai apucam si sa-i judecam pentru ce primeau pe drept cuvant. Dar sistemul strange surubul sub diferite pretexte. Obligatiile cresc in vreme ce drepturile scad, incet dar sigur. Si culmea e ca unii dintre noi chiar suntem incantati de acest lucru.
Scrabble, tu esti donator? Eu nu sunt, din motive intemeiate, dar fiul meu si sotul sunt donatori de ani de zile.
Reply With Quote