Subiect: Donati sange!
View Single Post
Vechi 17.02.2009, 15:23:31
scrabble
Guest

Implicit

Citat:
Īn prealabil postat de Anca-Miha Vezi mesajul
Oare daca omul acela primeste o farfurie de mancare dupa ce a dat sange, si-a facut mai putin datoria fata de aproapele?
Doneaza pentru ca e altruist sau doneaza pentru ca i se ofera o farfurie de ciorba? Daca cineva ma ajuta intr-o problema pentru ca asa simte, bineinteles ca pot sa-l omenesc in schimb. Problema este cand ne ajutam aproapele EXCLUSIV contra unor beneficii.

In Romania existau foarte multi oameni care traiau din asa ceva, in loc sa-si caute de munca. Acum ca s-au scos beneficiile au sarit cu totii in sus, pentru ca asa percepeau ei actul, ca pe un troc. Dar statul a procedat bine si problema s-a rezolvat, acum doneaza numai cine o face din solidaritate cetateneasca.

Iar criza de sange nu e ceva nou, a fost si inainte si va fi mereu.

Citat:
Dar sistemul strange surubul sub diferite pretexte. Obligatiile cresc in vreme ce drepturile scad, incet dar sigur. Si culmea e ca unii dintre noi chiar suntem incantati de acest lucru.
Romania era ultima tara din UE unde se acordau astfel de largi beneficii pentru un act care prin definitie trebuie sa fie benevol. S-a trecut de la vanzarea sangelui contra bonuri de masa la donare. Cine vrea sa dea, da, cine nu, nu. O zi libera de la serviciu si asta e.

Citat:
Scrabble, tu esti donator? Eu nu sunt, din motive intemeiate, dar fiul meu si sotul sunt donatori de ani de zile.
Nu pot sa mai donez, dar am donat.
Reply With Quote