Citat:
Īn prealabil postat de Anca-Miha
Oare daca omul acela primeste o farfurie de mancare dupa ce a dat sange, si-a facut mai putin datoria fata de aproapele?
|
Doneaza pentru ca e altruist sau doneaza pentru ca i se ofera o farfurie de ciorba? Daca cineva ma ajuta intr-o problema pentru ca asa simte, bineinteles ca pot sa-l omenesc in schimb. Problema este cand ne ajutam aproapele EXCLUSIV contra unor beneficii.
In Romania existau foarte multi oameni care traiau din asa ceva, in loc sa-si caute de munca. Acum ca s-au scos beneficiile au sarit cu totii in sus, pentru ca asa percepeau ei actul, ca pe un troc. Dar statul a procedat bine si problema s-a rezolvat, acum doneaza numai cine o face din solidaritate cetateneasca.
Iar criza de sange nu e ceva nou, a fost si inainte si va fi mereu.
Citat:
Dar sistemul strange surubul sub diferite pretexte. Obligatiile cresc in vreme ce drepturile scad, incet dar sigur. Si culmea e ca unii dintre noi chiar suntem incantati de acest lucru.
|
Romania era ultima tara din UE unde se acordau astfel de largi beneficii pentru un act care prin definitie trebuie sa fie benevol. S-a trecut de la vanzarea sangelui contra bonuri de masa la donare. Cine vrea sa dea, da, cine nu, nu. O zi libera de la serviciu si asta e.
Citat:
Scrabble, tu esti donator? Eu nu sunt, din motive intemeiate, dar fiul meu si sotul sunt donatori de ani de zile.
|
Nu pot sa mai donez, dar am donat.