View Single Post
Vechi 17.02.2009, 22:53:54
mariamargareta mariamargareta is offline
Banned

Data înregistrării: 04.12.2008
Religia: Ortodox
Implicit

[COLOR=#ff0000]Notă: Acest material reprezintă selecțiuni preluate ([/COLOR][COLOR=#ff0000]cu acordul autoarei blogului) [/COLOR][COLOR=#ff0000]din articolul cu același nume de pe blogul noulierusalimnip.wordpress.com, [/COLOR][COLOR=#ff0000]înainte de suspendarea abuzivă a acestuia de către liderii pucioși.
..........................................

[/COLOR] [COLOR=purple]22. Misterele Pucioasei (XVIII)[/COLOR]
[COLOR=purple] Cartea “[/COLOR][COLOR=purple]Cuvântul lui Dumnezeu” de la Pucioasa [/COLOR][COLOR=blue]( Cap. VII : [/COLOR] “Dumnezeul de la Noul Ierusalim-Pucioasa” [COLOR=blue]) - Partea I[/COLOR]

Studiu independent despre fenomenul religios [COLOR=blue]NIP[/COLOR]
( ”[COLOR=blue]Noul Ierusalim[/COLOR] de la Pucioasa” )

[COLOR=blue]“Ai să zici: “Amăgitorule, de ce m-ai amăgit?””[/COLOR]
(din “Cuvântul lui Dumnezeu”, 9 septembrie 1973)

[COLOR=blue]1.[/COLOR] “Dumnezeul de la Noul Ierusalim-Pucioasa” este un profet pedepsitor care vorbește singur, căci nimeni nu-l ascultă
[COLOR=blue]“…dar Eu, Domnul, sunt [/COLOR][COLOR=fuchsia]profet [/COLOR][COLOR=blue]acum și vorbesc prin viu grai și [/COLOR][COLOR=fuchsia]nimeni nu mă ascultă[/COLOR][COLOR=blue]” (17/30aprilie 1965)[/COLOR]
Cei care nu cred în lucrarea de la Pucioasa vor fi “condamnați fără de milă”:
[COLOR=blue]“Ține minte că nu este prooroc din cer ca Mine, dar [/COLOR][COLOR=fuchsia]voi condamna fără de milă[/COLOR][COLOR=blue] pe acela care nu crede în lucrarea Mea” (2 mai 1965)[/COLOR]
[COLOR=blue]“…Nu este [/COLOR][COLOR=fuchsia]prooroc[/COLOR][COLOR=blue] din cer ca Mine, dar [/COLOR][COLOR=fuchsia]voi condamna fără de milă[/COLOR][COLOR=blue] pe acela care nu crede în lucrarea Mea………” (2 noiembrie 1965)[/COLOR]
Pedepsirea prin mijloace nedrepte și inumane este arma lui favorită, atunci când consideră că iertarea nu mai este posibilă:
[COLOR=blue]“ De câte ori i-am iertat al său păcat? Îi răpesc copilul pe care i l-am dat, și îi răpesc și fiicele. Sunt gata să spun un cuvânt. Crezi? ” ([/COLOR][COLOR=red] 25 decembrie 1976 /[/COLOR][COLOR=blue]7 ianuarie 1977)[/COLOR]

[COLOR=blue]2.[/COLOR] “Dumnezeul de la Noul Ierusalim-Pucioasa” nu pare a fi Atotputernic, căci se îndoiește de propriile sale puteri
[COLOR=blue]“[/COLOR][COLOR=fuchsia]Dacă voi reuși[/COLOR][COLOR=blue], bine va fi, așa cum scrie în Carte la rugăciune, precum în cer, așa și pre pământ, fără păcat” (7ianuarie 1966)[/COLOR]
[COLOR=blue]“[/COLOR][COLOR=fuchsia]Dacă voi reuși[/COLOR][COLOR=blue] cu tine, voi pune acest pământ ca să fie raiul pentru tine” (7ianuarie 1966)[/COLOR]
[COLOR=blue]“Nu greși, tată, [/COLOR][COLOR=fuchsia]ca să pot reuși[/COLOR][COLOR=blue] cu tine, ca să-ți dau în folosință patria creștin ortodoxă.” (7ianuarie 1966)[/COLOR]
Dacă se va dovedi neputincios, în schimb, se va dovedi în stare să fie răzbunător:
[COLOR=blue]“[/COLOR][COLOR=fuchsia]Dacă nu voi reuși[/COLOR][COLOR=blue], [/COLOR][COLOR=fuchsia]vă voi da focului de veci pe toți[/COLOR][COLOR=blue] acei ce Mi-ați adus Mie stricăciune” (4 februarie 1966)[/COLOR]

[COLOR=blue]3.[/COLOR] “Dumnezeul de la Noul Ierusalim-Pucioasa” nu pare a fi Atotputernic, căci are dificultăți
[COLOR=blue]“Astăzi am luat altoaie din toate lucrările ce s-au lucrat la început, ca să le unesc una cu alta, dar [/COLOR][COLOR=fuchsia]greu Îmi este[/COLOR][COLOR=blue] ca să le unesc una cu alta, căci străin s-a făcut sfârșitul de început………” (25 decembrie 1965/7 ianuarie 1966)[/COLOR]

[COLOR=blue]4.[/COLOR] “Dumnezeul de la Noul Ierusalim-Pucioasa” nu pare a fi Atotputernic, căci are probleme serioase cu echilibrul interior
[COLOR=blue]“O, tată, tată, [/COLOR][COLOR=fuchsia]sunt beat[/COLOR][COLOR=blue], tată! O, Maica Mea, [/COLOR][COLOR=fuchsia]sunt beat[/COLOR][COLOR=blue], [/COLOR][COLOR=fuchsia]M-am îmbătat[/COLOR][COLOR=blue], [/COLOR][COLOR=fuchsia]M-am îmbătat[/COLOR][COLOR=blue] ca omul care bea vin! N-am băut cu ceașca, nici cu cana, nici cu găleata, nici cu vadra, că aceste măsuri Îmi sunt prea mici, căci sunt fără măsură lacrimile pe care le-am băut.” (16/29 mai 1065)[/COLOR]

[COLOR=blue]5 . [/COLOR]“Dumnezeul de la Noul Ierusalim-Pucioasa” nu pare a fi Atotștiutor, îndată ce nu știe ce este scris în condica diavolilor
[COLOR=blue]“Tată, m-am întâlnit în drumul Meu nu cu un diavol, ci cu milioane de diavoli, și le-am cerut să-mi arate condica să văd cât mai au până la terminare, și Mi-au spus: “Stăpâne, să nu ne omori, că mai avem puțin” (22 decembrie/4 ianuarie 1973)[/COLOR]
În schimb diavolii aceștia par atotștiutori, dacă ei cunosc până și sfârșitul, despre care Biblia spune că nu-l știu [COLOR=maroon]“nici îngerii din ceruri, nici Fiul, ci numai Tatăl” (Matei, 24:36).[/COLOR]

[COLOR=blue]6. [/COLOR]“Dumnezeul de la Noul Ierusalim-Pucioasa”nu pare a fi Atotștiutor, îndată ce șovăie în propria cunoaștere
Uneori e nesigur pe ceea ce spune:
[COLOR=blue]“Acest trup care Mă folosesc de el pentru voi, e o scară, ca scara lui Iacov, [/COLOR][COLOR=fuchsia]ruptă din scara lui Iacov[/COLOR][COLOR=blue]. [/COLOR][COLOR=fuchsia]Nu o fi ruptă din aceea[/COLOR][COLOR=blue]?” (20 ianuarie 1973)[/COLOR]
Alteori, se orientează după aparențe, nu după propria cunoaștere a evenimentelor:
[COLOR=blue]“ Și [/COLOR][COLOR=fuchsia]Mă uit pe pământ să văd: mai e mult[/COLOR][COLOR=blue] ca să aduc la sfârșit toate câte sunt scrise în Carte[/COLOR][COLOR=fuchsia]?[/COLOR][COLOR=blue]…”[/COLOR][COLOR=blue]( 27 martie 1977)[/COLOR]
Nici supușii nu și-i mai poate recunoaște dintre ceilalți oameni, dacă sunt îmbrăcați în haine roșii:
[COLOR=blue]“ …Astăzi este vremea lui roșu. Și Eu am spus mereu, nu mai purtați roșu. Și voi purtați! În casele voastre e roșu. [/COLOR][COLOR=fuchsia]Prin ce să vă cunosc de cei roșii[/COLOR][COLOR=blue]? Că ești roșu și pe-afară și pe dinăuntru.”[/COLOR][COLOR=blue](20 feb.1980)[/COLOR]

[COLOR=blue]7.[/COLOR] “Dumnezeul de la Noul Ierusalim-Pucioasa” nu pare a fi Atotștiutor, căci este luat prin surprindere
[COLOR=blue]“Eu, ca Dumnezeu, [/COLOR][COLOR=fuchsia]nu Mă așteptam[/COLOR][COLOR=blue] la căderea acestui număr mare de copii…” (3/16 iulie 1966)[/COLOR]
Chiar și părăsirea Verginicăi de către soțul ei legitim și fuga lui în lumea largă îl ia pe neașteptate pe “Dumnezeul de la Noul Ierusalim-Pucioasa”. Totodată, el dezvăluie aici faptul că această căsătorie a fost făcută din interes, deci nici nu putea să dureze, îndată ce nu era întemeiată pe dragoste:
[COLOR=blue]“Crezi? Să crezi, că [/COLOR][COLOR=fuchsia]nu M-am așteptat[/COLOR][COLOR=blue]. A spus că va vedea de ea, și pentru aceasta am cununat, ca să se spună că are bărbat, și de el, că are femeie. Dar duhul rău a fost șiret și l-a înșelat. (10/23 februarie 1973)[/COLOR]
[COLOR=blue]“O, tată, [/COLOR][COLOR=fuchsia]nu M-am așteptat[/COLOR][COLOR=blue] la acest păcat. O, cum te-am răsfățat și cum te-am mângâiat! Poporul Meu, ai intrat în apă.”(31 octombrie/13 noiembrie 1975)[/COLOR]

[COLOR=blue]8 . [/COLOR]“Dumnezeul de la Noul Ierusalim-Pucioasa” nu pare a fi Atotștiitor, căci a pierdut urma preferaților săi
[COLOR=blue]“[/COLOR][COLOR=fuchsia]Unde o fi[/COLOR][COLOR=blue] Ioan de la Vladimirești, care mărturisea mii și mii într-o clipă? [/COLOR][COLOR=fuchsia]Unde o mai fi[/COLOR][COLOR=blue] acesta? (31 decembrie 1973/13 ianuarie 1974)[/COLOR]

[COLOR=blue]9. [/COLOR]“Dumnezeul de la Noul Ierusalim-Pucioasa” nu pare a fi Atotștiitor, căci a pierdut noțiunea timpului
[COLOR=blue]“ Vino la Mine! [/COLOR][COLOR=fuchsia]Nu se știe cât timp are să mai fie de acum[/COLOR][COLOR=blue]. Vino, tată, vino! Căci căminul e mititel…”(7 ianuarie 1977)[/COLOR]

[COLOR=blue]10. [/COLOR]“Dumnezeul de la Noul Ierusalim-Pucioasa” nu pare a fi îndelung răbdător, căci nu se mai poate stăpâni
[COLOR=blue]“Fiilor, [/COLOR][COLOR=fuchsia]sunt mai rău decât lupul[/COLOR][COLOR=blue] când îi este foame. [/COLOR][COLOR=fuchsia]Mi-e foame[/COLOR][COLOR=blue], creștine, [/COLOR][COLOR=fuchsia]sunt plin de foame[/COLOR][COLOR=blue]. Dă-Mi să mănânc. [/COLOR][COLOR=fuchsia]Mi-e foame[/COLOR][COLOR=blue], poporul Meu. Creștine, dă-Mi să mănânc ce este scris în legea Mea și nu ce ai tu în legea ta! (14 ianuarie 1966)[/COLOR]
[COLOR=blue]“…Vino, vino. Să nu vă duceți la blocuri. Este piatră care se va sfărâma în curând. [/COLOR][COLOR=fuchsia]Nu mai poate Dumnezeu să rabde[/COLOR][COLOR=blue]…” (7 ianuarie 1977)[/COLOR]