“Dumnezeul de la Noul Ierusalim-Pucioasa”
[COLOR=purple]22. Misterele Pucioasei (XVIII)[/COLOR]
[COLOR=purple] Cartea “[/COLOR][COLOR=purple]Cuvântul lui Dumnezeu” de la Pucioasa [/COLOR][COLOR=blue]( Cap. VII : [/COLOR] “Dumnezeul de la Noul Ierusalim-Pucioasa” [COLOR=blue]) - Partea a V-a
[/COLOR] [COLOR=blue]29. [/COLOR]“Dumnezeul de la Noul Ierusalim-Pucioasa” își regretă toate, toate faptele sale, până și binele pe care l-a făcut, de ciudă că nimeni nu ascultă de el
[COLOR=blue]“Ascultă bine aceste cuvinte! Îmi pare rău de lucrul Meu, Îmi pare rău! Și de focul care l-am dat și de potopul care l-am dat Îmi pare rău! [/COLOR][COLOR=fuchsia]Îmi pare rău și de binele de acum care l-am dat[/COLOR][COLOR=blue], că nimeni nu ascultă de Mine!...” (12 martie 1974)[/COLOR]
[COLOR=blue]“ O, Daniele tată, sunt foarte supărat! [/COLOR][COLOR=fuchsia]Îmi pare rău[/COLOR][COLOR=blue] că am venit din cer pe pământ. [/COLOR][COLOR=fuchsia]Îmi pare rău[/COLOR][COLOR=blue] de ce am făcut Eu. Sunt supărat nespus de mult, pentru că omul care e făcut de Domnul, întru toate e făcut de Domnul. [/COLOR][COLOR=fuchsia]Îmi pare rău [/COLOR][COLOR=blue]că i-am dat secretul Meu. [/COLOR][COLOR=fuchsia]Îmi pare rău [/COLOR][COLOR=blue]că i-am dat chipul Meu.[/COLOR][COLOR=fuchsia] Îmi pare rău [/COLOR][COLOR=blue]că l-am făcut și i-am suflat Duh din Duhul Meu…”[/COLOR][COLOR=blue] (19 decembrie 1976)[/COLOR]
[COLOR=blue]30. [/COLOR]“Dumnezeul de la Noul Ierusalim-Pucioasa” este numit “escroc”din cauza “poporului lui”
[COLOR=blue]“…Poporul Meu, pentru tine sunt batjocorit și sunt numit [/COLOR][COLOR=fuchsia]escroc[/COLOR][COLOR=blue]. Așa zic unii credincioși, că voi sunteți [/COLOR][COLOR=fuchsia]escroci [/COLOR][COLOR=blue]și lucrarea Mea. Cine zice așa? Toți care nu sunt în acest loc. Pentru tine poporul Meu care nu asculți cuvântul Meu, Mi-au pus nume de [/COLOR][COLOR=fuchsia]escroc[/COLOR][COLOR=blue]…” (21 aprilie 1974)[/COLOR]
[COLOR=blue]31. [/COLOR]“Dumnezeul de la Noul Ierusalim-Pucioasa” nu știe cât va mai fi și cît va mai trăi
[COLOR=blue]“ Poporul Meu și bun și rău, Mă uit din slăvile senine când îți schimbi firea din creștin în păgân. Mă uit la tine, și de aceea îți spun popor bun și rău. Poporul Meu, când vine timpul să-ți zic: poporul Meu bun? [/COLOR][COLOR=fuchsia]Oi mai trăi[/COLOR][COLOR=blue] să zic că sunteți numai buni? [/COLOR][COLOR=fuchsia]Oi mai fi [/COLOR][COLOR=blue]lângă voi ca să văd pe Maria și Marta și Lazăr, cel înviat din morți? [/COLOR][COLOR=fuchsia]Oi mai trăi[/COLOR][COLOR=blue] lângă voi? Ia spuneți.” (29 aprilie/12 mai 1974)[/COLOR]
Ceaușescu este cotat ca dușman al Noului Ierusalim:
[COLOR=blue]“ Țara română și conducătorul, e pentru dărâmarea templului lui Dumnezeu, dar [/COLOR][COLOR=fuchsia]voi vedea. Vom trăi și vom vedea[/COLOR][COLOR=blue].”(27 iunie 1988)[/COLOR]
[COLOR=blue]32. [/COLOR]“Dumnezeul de la Noul Ierusalim-Pucioasa” e nedumerit, căci și-a făcut iluzii deșarte cu “poporul” său, mai și lăudându-l pe nedrept
[COLOR=blue]“ Israele tată, când M-ai auzit prima dată, erai mult mai credincios și mai cuminte ca azi, și [/COLOR][COLOR=fuchsia]am zis că tu de la Mine nu vei pleca[/COLOR][COLOR=blue], și am zis și ucenicilor Mei: ”Aceștia sunt mai credincioși ca voi”, și ei au plâns mult de acest lucru. De ce astăzi nu mai sunteți așa? De ce atunci erați mulți, și astăzi nu mai sunteți decât ca iarba printre mărăcini, ici colea, câte un fir?[…]Ce de creștini erau în Turbați! Ce de creștini aveam în Ciofliceni sau în Micșunești și am mers până la Sudiți și până la Fierbinți, dar acum nu mai sunt. Crezi? Pace vouă, Vasilică și Florica! Să nu fiți mâhniți.” (18/31 octombrie 1974)[/COLOR]
Se vede treaba că “ucenicii” au plâns mult de invidie și de necaz, deoarece creștinii din “poporul” de la Pucioasa erau cotați “mai credincioși” decât ei. Dar au plâns degeaba, îndată ce “poporul” s-a risipit tocmai din cauza “necredinței”.
[COLOR=blue]33. [/COLOR]“Dumnezeul de la Noul Ierusalim-Pucioasa” se împleticește în cuvinte, dând vina pe “trâmbiță”, pe motiv că e prea mică
[COLOR=blue]“Scrieți pe hârtie. Fiți desăvârșiți, că iată, [/COLOR][COLOR=fuchsia]Mă încurc la vorbă[/COLOR][COLOR=blue], că sunt mare în cuvânt și trâmbița e mică”[/COLOR][COLOR=blue] (19 ianuarie 1975)[/COLOR]
[COLOR=blue]34. [/COLOR]“Dumnezeul de la Noul Ierusalim-Pucioasa” face pe ursitoarea
[COLOR=blue]“ Fiilor, copilașii Mei, [/COLOR][COLOR=fuchsia]ursesc[/COLOR][COLOR=blue] pe unul dintre voi ca să se facă croitoreasă și croitor, ca să se facă tot lucrul la el. Un coitor și o croitoreasă duhovnicească. Să fie între voi un cizmar, un frizer, din toate meseriile, căci acem nevoie…” ( 11/24 mai 1974)[/COLOR]
[COLOR=blue]“ Dar să știi că mai mult te vei îmbogăți că te vei duce pe mare și vei aduce Domnului [/COLOR][COLOR=fuchsia]Iisus Hristos[/COLOR][COLOR=blue] ceea ce [/COLOR][COLOR=fuchsia]îți ursește[/COLOR][COLOR=blue]…” ( 6 februarie 1975)[/COLOR]
[COLOR=blue]“ Nu e niciodată să fii singur pe pământ. [/COLOR][COLOR=fuchsia]Eu am ursit[/COLOR][COLOR=blue] sfinți îngeri și Maica Mea și chiar heruvimi și serafimi să vă însoțească. Să știi că dacă te vei despărți de însoțitori, va fi greu de capul tău…” ( 6 februarie 1975)[/COLOR]
[COLOR=blue]“ [/COLOR][COLOR=fuchsia]Dumnezeu[/COLOR][COLOR=blue] pentru aceasta [/COLOR][COLOR=fuchsia]v-a ursit[/COLOR][COLOR=blue] aceste lucruri și dacă veți înainta mereu cu ele, veți fi insula lui Dumnezeu.” (7 iunie 1977)[/COLOR]
[COLOR=blue]“…[/COLOR][COLOR=fuchsia]Domnul Iisus[/COLOR][COLOR=fuchsia]a ursit[/COLOR][COLOR=blue] să nu muriți și să întâmpinați pe Domnul când va veni cu tot cerul Său…[/COLOR][COLOR=blue](10 feb.1979)[/COLOR]
Ursitoarele, în credințele și basmele populare, erau acele zâne care hotărau soarta, destinul, fatalitatea vieții unui nou-născut. Ursita este asimilabilă cu predestinarea, concepție străină creștinismului autentic. De aceea, orice concepție bazată pe predestinare este o erezie, deoarece face ca Însuși Dumnezeu să devină neputincios în fața destinului, deci micșorează atotputernicia lui Dumnezeu.
Citatul din [COLOR=blue]6 februarie 1975[/COLOR] aduce cu sine și o flagrantă contradicție. Pe de o parte, se afirmă că omul nu poate fi niciodată singur pe pământ, fiind însoțit în chip tainic și necondiționat de ființe îngerești. Pe de altă parte, se afirmă că însingurarea este totuși posibilă și e la îndemâna oricui, dar despărțirea de ființele cerești se va lăsa cu urmări grele pe capul celui amator de gesturi temerare.
[COLOR=blue]35. [/COLOR]“Dumnezeul de la Noul Ierusalim-Pucioasa” e vecin cu nea’Petrică Neacșu
[COLOR=blue]“Fiule Petrică, te-ai întrebat pe tine pentru ce [/COLOR][COLOR=fuchsia]te-am adus aici[/COLOR][COLOR=blue]? Fiule am vorbit cu tine ca să mă servești pe Mine, [/COLOR][COLOR=fuchsia]vecine[/COLOR][COLOR=blue]. Ce n-ar da cineva să fie [/COLOR][COLOR=fuchsia]vecin cu Mine[/COLOR][COLOR=blue]! Te-am adus ca să fii servul Meu.” (19 mai/1 iunie 1975)[/COLOR]
[COLOR=blue]“ …Am adus pe cineva [/COLOR][COLOR=fuchsia]lângă Mine[/COLOR][COLOR=blue]( Petre Neacșu, n.r.)[/COLOR][COLOR=blue] și l-am ajutat [/COLOR][COLOR=fuchsia]să-și ridice casă[/COLOR][COLOR=blue]. Și acum ești dator să împlinești ceea ce-ți cer. Îți cer să primești oițele Mele sub acoperământul tău, ca să împlinească Dumnezeu numărul Său. N-am adus acești creștini la voi ca să fie certați, ori să fie mustrați, ori să fie neprețuiți de voi. Îi lăsam în comuna lor, dar i-am adus, creștine, la tine, că tu ești prietenul Meu.” (22 feb./6 martie 1980)[/COLOR]
[COLOR=blue]36. [/COLOR]“Dumnezeul de la Noul Ierusalim-Pucioasa” își deleagă demnitatea sa de judecător
[COLOR=blue]“ Și mai scrieți și acest lucru: Cecilia, [/COLOR][COLOR=fuchsia]tu vei fi judecătoarea părinților tăi. Dau judecata dinaintea Mea, în dreptul acestui copil[/COLOR][COLOR=blue]. Fiți credincioși și nu fiți îndărătnici.” (4/17 august 1975)[/COLOR]
Vorba ceea: “[COLOR=green]Vai de părinții care nu ascultă de copii![/COLOR]”. De aceea sunt și avertizați: să fie credincioși acestei porunci, și să se supună judecății lor, și să nu fie îndărătnici. Și cu toate acestea, Biblia îi învață cu totul altfel pe creștini:
[COLOR=#993300]“ Nu judecați, ca să nu fiți judecați.” (Mat. 7,1)[/COLOR]
[COLOR=#993300]“ Nu judecați și nu veți fi judecați…” ( Luca 6,37)[/COLOR]
[COLOR=#993300]“ Deci să nu ne mai judecăm unii pe alții…”(Rom. 14,13)[/COLOR]
[COLOR=#993300]“ De aceea, nu judecați ceva înainte de vreme, până ce nu va veni Domnul…”( I Cor.4,5)[/COLOR]
Dar cine mai citește astăzi Biblia, la Pucioasa, când pe primul loc este “Cuvântul lui Dumnezeu”??
[COLOR=blue][/COLOR]
|