Televiziunea ProTv rămâne datoare
[COLOR=purple]Misterele Pucioasei (XI)[/COLOR]
[COLOR=purple] Televiziunea ProTv rămâne datoare
[COLOR=Black]Partea a V-a
[/COLOR][/COLOR] [COLOR=fuchsia]REPORTER(Cristian Tabără): Dacă vine cineva și vă spune… ăă…: “asta e exaltare”, “asta e mai degrabă treaba unui psiholog sau a unui psihiatru”, “asta nu e neapărat trăire autentică, ci vreun dezechilibru”, ce-i răspundeți?[/COLOR]
[COLOR=fuchsia] [/COLOR]
[COLOR=blue]VALY (Valentina Mihai): Asta vroiam să spun că nu e nimic fanatic, nu e o exaltare în tot ce facem. De ce? Pentru că acest urcuș, această cale este și grea. E un paradox: ceea ce vrei să fie frumos nu poți să-l dobândești decât prin foarte mare greutate. De aceea toți cei care vin, și se alătură de noi, nu pot rămâne mult timp, dacă nu, vor, ei, singuri, și nu se… nu se împovărează…să spun așa, cu această sarcină greu de dus…[/COLOR] (Notă: Ortografia ceva mai neobișnuită, cu atâtea virgule, încearcă să reproducă dicția folosită de Valy)[COLOR=blue][/COLOR]
[COLOR=blue] [/COLOR]
[COLOR=fuchsia]REPORTER(Cristian Tabără): Pe de altă parte, iată, dumneavoastră v-ați întemeiat comunitatea în jurul revelațiilor pe care le-a avut o femeie simplă, nu? catalogată de mulți drept nebună, urmărită de securitate în perioada comunistă, amenințată, batjocorită. Vorbim despre Virginia, sau cea pe care dumneavoastră o numiți Sfânta Virginia, și pe care, deocamdată, unii o văd așa cum vedeți dumneavoastră, iar ceilalți o văd ca pe mulți alți trăitori aparte, ceva mai degrabă greu de acceptat decât ușor de acceptat. Nu… ăă…Vă întreb, de unde aveți încredințarea că ceea ce a auzit Virginia, sau sfânta Virginia, ceea ce aveți dumneavoastră mai departe este într-adevăr Cuvântul lui Dumnezeu?[/COLOR]
[COLOR=fuchsia] [/COLOR]
[COLOR=blue]VALY(Valentina Mihai): Pentru că oamenii… mărturia celor care au cunoscut-o de-a lungul vremurilor… [/COLOR]
[COLOR=blue] [/COLOR]
[COLOR=blue]MANA (Marilena): … de cincizeci de ani…[/COLOR]
[COLOR=blue] [/COLOR]
[COLOR=blue]VALY (Valentina Mihai):…de cincizeci de ani, și cei care i-au fost alături au mărturisit aceasta, și nu poți trece peste mărturia celor care văzut și au stat lângă această ființă.[/COLOR]
[COLOR=blue] [/COLOR]
[COLOR=blue]MANA (Marilena): Și nu mai mult…[/COLOR]
[COLOR=blue] [/COLOR]
[COLOR=blue]VALY (Valentina Mihai): …nu poți trece așa de ușor… [/COLOR]
[COLOR=blue] [/COLOR]
[COLOR=blue]MANA (Marilena): …da …și nu mai mult… să numai spun, atîtea exemple și mărturii care sunt și în carte scrise, când a fost dezgropată, …la șapte ani… deci trupul ei, a fost găsit moaște.[/COLOR]
[COLOR=blue] [/COLOR]
[COLOR=blue]Nea’MILICĂ “șoferul” (Emilian Bănescu): A fost multă luptă împotriva acestui loc și la mănăstire. Acolo, în Cuvântul lui Dumnezeu, scria: că “sfânta Virginia e piatra de temelie a Noului Ierusalim”. Și pe acest considerent, preoții și cei care erau împotriva acestui loc, au socotit că noi am venit noaptea și am furat-o și că nu mai este aicea. Deși că știu toți, cei din sat, și preotul (nu acesta, altul, dinainte) că la 7 ani când am venit aici cu toții și am dat piatra la o parte, Sfânta Virginia venise la sora ei[/COLOR](Notă: în vis sau în vedenie)[COLOR=blue] și-i spusese: “Aveți voie doar să priviți, dar să nu atingeți”. Dar, din cauza situației,…[/COLOR]
[COLOR=blue] [/COLOR]
[COLOR=blue]ADY (Adrian): S-au luat de ei! [/COLOR]
[COLOR=blue] [/COLOR]
[COLOR=blue]Nea’MILICĂ “șoferul” (Emilian Bănescu): …am coborât în mormânt, după mireasmă, și era moaște, și am atins-o și față și pe haine…[/COLOR]
[COLOR=blue] [/COLOR]
[COLOR=fuchsia]REPORTER(Cristian Tabără): Domnu’ Nicolae, spuneți-mi, vă rog, de cât timp faceți parte din comunitatea de la Noul Ierusalim?[/COLOR]
[COLOR=fuchsia] [/COLOR]
[COLOR=blue]Nea’NICU “tâmplarul” (Nicolae Achim): Din…’60.[/COLOR]
[COLOR=blue] [/COLOR]
[COLOR=fuchsia]REPORTER(Cristian Tabără): Din ’60![/COLOR]
[COLOR=fuchsia] [/COLOR]
[COLOR=blue]Nea’NICU “tâmplarul” (Nicolae Achim):Da![/COLOR]
[COLOR=blue] [/COLOR]
[COLOR=fuchsia]REPORTER(Cristian Tabără): Asta înseamnă, că dumneavoastră de exemplu ați cunoscut-o pe Sfânta Virginia!?[/COLOR]
[COLOR=fuchsia] [/COLOR]
[COLOR=blue]Nea’NICU “tâmplarul” (Nicolae Achim):Da…da.[/COLOR]
[COLOR=blue] [/COLOR]
[COLOR=fuchsia]REPORTER(Cristian Tabără): Ce puteți să-mi spuneți despre dânsa, ce fel de om era?[/COLOR]
[COLOR=fuchsia] [/COLOR]
[COLOR=blue]Nea’NICU “tâmplarul” (Nicolae Achim): Era un om cu multă pace, cu multă smerenie. Nu e…se cunoștea că e Dumnezeu în ea. Se cunoștea! Oricum ai fi făcut, n-aveai cum să… depășești prin mintea ta ceva. Pentru că se cunoștea de…după față că era Duhul lui Dumnezeu în ea. Că acolo unde… unde este Dumnezeu, omul are o altă înfățișare față de în lume, față de oamenii normali. [/COLOR](Notă: Dimpotrivă, tocmai oamenii normali au chipul lui Dumnezeu, și își lucrează necontenit asemănarea cu El) [COLOR=blue]Este un om… o fire…blândă, o…smerit…[/COLOR]
[COLOR=blue] [/COLOR]
[COLOR=fuchsia]REPORTER(Cristian Tabără): Fără îndoială că lucrurile care se spun sunt tulburătoare și ridică multe, multe semne de întrebare pentru foarte mulți, însă, pentru cei care caută dovezi palpabile și materiale ale… eu știu, Împărăției lui Dumnezeu, fotografia pe care o am acum în mână ar putea fi una dintre aceste dovezi. Are o poveste extrem de complicată și extrem de tulburătoare, pentru că… în această fotografie, dacă am înțeles eu bine, și mi s-a spus bine… se văd două planuri: lumea aceasta și împărăția lui Dumnezeu; Sfânta Virginia, purtătoarea cuvântului, respectiv, nimeni altul decât Iisus Hristos.[/COLOR]
[COLOR=fuchsia]Nu știu dacă am înțeles bine așa, și aș dori explicația acestei fotografii. Cine a făcut-o, când a făcut-o? văd că aici scrie “vara anului 1964”… Ce se află exact în ea?[/COLOR]
[COLOR=fuchsia] [/COLOR]
[COLOR=blue]VICTORIA ZIDARU: Deci, în această perioadă, mama… sfânta Virginia, era foarte bolnavă, avea o stare de neputință și o mare tristețe. Era singură în cameră, doar cu o creștină care o însoțea. Ea a fost anunțată în timpul somnului că dimineață va găsi ceva, un…un semn de la …un semn de la Domnul. Dimineață, când s-a trezit, a găsit într-adevăr pe masă această fotografie. Ce reprezintă ea? Este camera sfintei Virginia, aici se poate vedea mașina de cusut, un obiect concret, real, care a existat în camera ei, dar pe care este prezentă silueta coroanei de spini a Domnului.[/COLOR] (Notă: Coroana de spini era prezentată a fi un simbol, care semnifică suferințele Virginiei pe pământ. Nu pare reală, ci mai degrabă desenată: pe o treime din circumferința ei se văd doar 5[COLOR=blue]([/COLOR]cinci![COLOR=blue])[/COLOR] spini, grupați în două mănunchiuri [COLOR=blue]– [/COLOR]unul cu[COLOR=blue] [/COLOR]2 spini, iar celălalt cu 3 [COLOR=blue]–[/COLOR] , toți spinii fiind îndreptați în sus)[COLOR=blue] După aceea, ca și cum peretele ar fi spart,[/COLOR] (Notă: Aceasta este doar o impresie. Mai degrabă, urmele “spărturii” certifică faptul că este vorba de un colaj)[COLOR=blue] – această – acest arc, în care sfânta Virginia este așezată pe un sicriu,[/COLOR] (Notă: Mărturia creștinei Dănciucă Elena din Mănești arată că este așezată pe pat, dar că ar fi și “o formă de sicriu la baza patului”, cu aceeași semnificație ca a coroanei de spini)[COLOR=blue] iar Domnul este în fața ei. În spate, foarte departe, – se zărește – se zăresc cele trei cruci.[/COLOR] (Notă: Distanța este, într-adevăr, atât de mare încât crucile abia se văd conturate. Totuși, ele sunt atât de stângaci desenate, disproporționate față de restul “fotografiei”, încât o apreciere subiectivă le arată a fi de înălțimea reală a unor stâlpi de telegraf, ceea ce este absurd. Întrebarea este: dacă planul din față este camera, iar planul din spate este Împărăția Cerurilor, ce caută Golgota și cele trei cruci în Împărăția Cerurilor??[COLOR=blue][/COLOR]
|