View Single Post
Vechi 18.02.2009, 15:13:28
mariamargareta mariamargareta is offline
Banned

Data înregistrării: 04.12.2008
Religia: Ortodox
Implicit Televiziunea ProTv rămâne datoare

[COLOR=purple]Misterele Pucioasei (XI)[/COLOR]
[COLOR=purple] Televiziunea ProTv rămâne datoare
[COLOR=Black]Partea a VII-a

[/COLOR]
[/COLOR]
[COLOR=fuchsia]REPORTER(Cristian Tabără): Siguranța, încredințarea pe care o aveți, e uluitoare, și probabil că o parte dintre cei care vă vor urmări acum se vor întreba: “Ce se întâmplă cu acești oameni? De unde le vine siguranța, de unde le vine puterea”? Sunt – și am să fiu brutal în exprimare - pentru că sunt convins că unii vor gândi exact cum vă voi spune acum: “Sunt acești oameni în toate mințile,sau nu"?[/COLOR]
[COLOR=fuchsia] [/COLOR]
[COLOR=blue]MARIAN ZIDARU: Eu vă mărturisesc că nu sunt în toate mințile. Dar, nu sunt în toate mințile care îl strică pe om. Sunt într-o singură minte: în mintea lui Dumnezeu.[/COLOR]
[COLOR=fuchsia]REPORTER(Cristian Tabără): Cei mai mulți dintre membrii comunității Noului Ierusalim trăiesc și muncesc în așezământ, însă un număr de 14 au fost aleși să viețuiască în mănăstire și să audă direct Cuvântul lui Dumnezeu.[/COLOR](Notă:[COLOR=fuchsia] [/COLOR]Acesta este cea mai mare și cea mai gravă minciună cu care reporterul a fost "intoxicat" în acest reportaj. Ea compromite definitiv orice urmă de speranță că povestea "coborârii cuvântului pe aripile vântului", de la Dumnezeu la oameni, ar putea fi adevărată. În prezent nici măcar nu mai locuiesc 14 viețuitori între zidurile “mănăstirii”. Deși într-o perioadă de mult trecută, în incinta “mănăstirii” de la Pucioasa locuiau, într-adevăr, 14 persoane, niciodată ele n-au auzit toate (simultan, sau măcar pe rând) Cuvântul lui Dumnezeu. Singurele persoane care ar fi putut eventual să-l audă sunt cele care îl prezentau, sistematic, poporului: Mihaela și Nicușor. Întrebarea care se pune imediat este: “dar ei, îl auzeau într-adevăr, sau îl fabricau?”) [COLOR=fuchsia]Restul comunității nu are voie să intre în mănăstire și nici nu știe ce se află înăuntru.[/COLOR](Notă:[COLOR=fuchsia] [/COLOR]Nici nu trebuie să știe, pentru că dacă ar ști, ar da toți bir cu fugiții) [COLOR=fuchsia]Cu atât mai puțin știu străinii.[/COLOR]
[COLOR=fuchsia]Vă numărați printre cei care viețuiesc aici în mănăstire, sau…sus, în comunitate?[/COLOR]
[COLOR=fuchsia] [/COLOR]
[COLOR=blue]GIGEL(Gheorghe Pantelimon): …Ăă.. Da!...pot să zic că sunt… aicea… deși am fost … și cu băieții …și…[/COLOR]
[COLOR=blue] [/COLOR]
[COLOR=fuchsia]REPORTER(Cristian Tabără): Da!?[/COLOR]
[COLOR=fuchsia] [/COLOR]
[COLOR=blue]GIGEL(Gheorghe Pantelimon): Da![/COLOR]
[COLOR=blue] [/COLOR]
[COLOR=fuchsia]REPORTER(Cristian Tabără): Asta înseamnă că, într-un fel, dumneavoastră ați corespuns cerințelor, ca să spunem așa …ăă… care au… ales să locuiți în această mănăstire … și înseamnă că vă numărați printre cei care aud “Cuvântul lui Dumnezeu”… în sfârșit...cum să zic…în primă instanță…[/COLOR]
[COLOR=blue]GIGEL(Gheorghe Pantelimon): Da…[/COLOR](Notă: Nu-i adevărat. Gigel n-a auzit niciodată Cuvântul în primă instanță, ci numai citit fiind de către Nicușor)[COLOR=blue][/COLOR]
[COLOR=blue] [/COLOR]
[COLOR=fuchsia]REPORTER(Cristian Tabără): Explicați-mi, cum… cum e, să se întâmple asta?[/COLOR]
[COLOR=fuchsia] [/COLOR]
[COLOR=blue]GIGEL(Gheorghe Pantelimon): Asta este un… nu știu cum să vă spun [/COLOR](Notă: Evident. Nu poți descrie un fenomen care îți este complet străin)[COLOR=blue], dar este un lucru care nu știu dacă se poate explica. Nu ține de… nu poți să explici așa ceva… e mai presus de… adică nu este o taină pe care să o ispitești, sau să…[/COLOR](Notă: Toți cei care au încercat vreodată să dezlege “taina” coborârii Cuvântului pe pământ [COLOR=blue]([/COLOR]inclusiv Gigel[COLOR=blue])[/COLOR] au fost puși la punct cu aceeași formulă interogativă: “De ce ispitești tu tainele lui Dumnezeu?”. Vrând-nevrând au învățat bine lecția, iar acum o aplică și ei altora. Așa că și Gigel e pe fază: nu-i dă nici o șansă “ispititorului” trimis de ProTv ca să “iscodească”.)[COLOR=blue][/COLOR]
[COLOR=blue] [/COLOR]
[COLOR=blue]“GLASUL LUI DUMNEZEU” (Nicolae Nedelcu): “Sunt deasupra Grădinii Cuvântului Meu cu mare slavă cerească. Sunt cu Tatăl, intru prin porți în Grădină. Amin.[/COLOR]
[COLOR=blue]Am venit, fiilor străjeri, ieșiți înaintea Mea. Vă dau cununiță din slava Mea lucrată, că Mi-ați fost cărare ca să vin și să Mă slăvesc cu slava Cuvântului Meu. Iată, Tatăl vă grăiește…”[/COLOR](Notă: Realizatorul a inserat acest fond sonor ca să ilustreze felul în care primesc Cuvântul creștinii de rând de la Pucioasa. Vocea înregistrată magnetic aparține, evident, nu lui Dumnezeu, ci lui Nicolae Nedelcu.)[COLOR=blue][/COLOR]
[COLOR=blue] [/COLOR]
[COLOR=fuchsia]REPORTER(Cristian Tabără): O bună parte a activităților de la Noul Ierusalim se leagă de arta ortodoxă și au în vedere elementul tradițional românesc. Hainele membrilor amintesc de cele strămoșești, agricultura este una tradițională și tot ceea ce este pur românesc este prețuit în mod deosebit. În “planul lui Dumnezeu” anunțat la Noul Ierusalim, România are un rol definitoriu.[/COLOR]
[COLOR=fuchsia] [/COLOR]
[COLOR=blue]MARIAN ZIDARU: Dumnezeu a ales România, asta a fost opțiunea Lui. Pentru că, așa cum spune Dumnezeu, “România a fost primul pământ care a apărut din ape la Facerea lumii” [/COLOR](Notă: Pe plan teologic, aceasta este o a doua noutate absolută, revoluționară, inexistentă în Biblie! Vom vedea mai departe că tot Marian Zidaru va face afirmația că prin “Cuvântul lui Dumnezeu” nu se adaugă nimic nou la Biblie!)[COLOR=purple] [/COLOR][COLOR=blue], “a fost primul pământ care a ieșit din ape de după potop” [/COLOR](Notă: A treia noutate revoluționară a Noului Ierusalim de la Pucioasa!)[COLOR=purple] [/COLOR][COLOR=blue]și, mă întorc cu 7500 de ani înapoi, și spun că “România, din pământul românesc, Dumnezeu l-a plămădit Adam” [/COLOR](Notă: A patra noutate revoluționară a Noului Ierusalim de la Pucioasa! România pare a fi așadar un fel de Ombilic al Lumii, dar a trebuit să apară secta de la Noul Ierusalim ca să-l descopere și să-l arate cu degetul, nud, lumii întregi. Ultima aserțiune nu este numai o “noutate” pe plan scripturistic, dar contrazice flagrant Biblia, care localizează Edenul în valea fluviilor Tigru și Eufrat, din Mesopotamia)[COLOR=blue] Și după cum mărturisește Cuvântul lui Dumnezeu în acest loc, chiar… să zicem, bulgărele de pământ din care l-a plămădit pe Adam a fost exact cel din ograda aceasta[/COLOR](Notă: Precizia localizării devine aproape milimetrică!)[COLOR=blue] în care s-a construit biserica. Și relația dintre noi, relația cu pământul se face în același mod, deci noi ne arăm pământul cu plugul tras de cai [/COLOR](Notă: Pentru că plugul este tras de cai, deci ei duc greul. Când e vorba însă de cosit, ei au abandonat coasele, înlocuindu-e cu cositoare mecanice, care funcționează cu motorină (asta în ciuda faptului că tot ei consideră că petrolul e spurcat, fiind rezultatul fosilizării grăsimii oamenilor păcătoși și a animalelor care au pierit prin potop),[COLOR=blue] pe cât posibil facem lucrul pământului manual, iar atunci când avem nevoie de un contact cu societatea modernă apelăm și la tehnologia contemporană, la mașini, la calculatoare, la tot ceea ce ține de noile media, pentru că tema pe care ne-a dat-o Dumnezeu a fost aceea de a ne integra în spațiul social contemporan.[/COLOR]
[COLOR=blue] [/COLOR]
[COLOR=fuchsia] REPORTER(Cristian Tabără): Asemenea învățături au dus la divergențe între Biserica Ortodoxă Română și comunitatea Noului Ierusalim. Cu toate acestea, cei de la Pucioasa se declară ortodocși, slujesc în rit ortodox, dar pe stil vechi, merg în bisericile de parohie și sprijină construcția lor, se îngroapă în cimitirele parohiale după rânduiala ortodoxă și țin toate cele strămoșești. Atunci, care sunt, totuși, problemele?[/COLOR]