View Single Post
Vechi 18.02.2009, 16:53:46
scrabble
Guest

Implicit

ce poate oferi Raiul incat sa nu fie plictiseala?

Raspuns: table, șeptic, mici si bere.

Serios, acum, ma gandesc ca daca ajungi acolo nu o sa-ti pui problema plictiselii, pentru ca Raiul prin definitie e un loc unde nu se poate intampla nimic rau, inclusiv sa te plictisesti.

Si inca ceva, ce mi-a aparut acum in minte:

Raiul e un loc unde doar cei virtuosi ajung, in urma judecatii s.a.m.d., corect?
Raiul este paradisul, este locul unde orice si totul este posibil, unde putem face ce vrem si unde nimic rau nu ni se poate intampla, forever and forever etc.

Daca in Rai e bine, intrebarea mea este: ce inseamna bine? Li se satisfac oamenilor toate placerile fara nici un fel de consecinta? Daca unuia ii plac drogurile, poate sa le ia la nesfarsit si sa pluteasca intr-o stare de bine pentru doua, trei eternitati? Stau oamenii intr-un orgasm continuu daca doresc asta?

Va rog, nu scriu in bataie de joc, incerc doar sa inteleg, pentru ca in opinia mea conceptul de bine este unul relativ. Asa cum am mai spus si in trecut, binele cuiva este raul altcuiva. Dar omul odata ajuns in Rai nu mai are problema asta, pentru ca e destul de virtuos sa fie acolo si judecata a trecut, nu se mai fac pacate, pentru ca vremea pacatelor a trecut si cine a pacatuit deja plateste pentru asta in „celalalt” loc.

Mai poate pacatui omul odata ajuns in Rai sau orice ii este permis? Risca sa fie alungat de acolo precum Lucifer daca nu se comporta „cum trebuie”? Sau chiar e acolo pentru eternitate, orice ar face?

Intrebarile sunt cat se poate de serioase.
Reply With Quote