View Single Post
Vechi 18.02.2009, 18:18:27
axios's Avatar
axios axios is offline
Senior Member

Data înregistrării: 18.02.2009
Locație: suceava
Religia: Ortodox
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru axios
Implicit ...

Citat:
În prealabil postat de scrabble Vezi mesajul
Exact.

Adica daca inlaturi impuritatile necrestine din felul in care-si traiesc romanii de azi viata spirituala rezulta un om care respecta numai invatatura lui Dumnezeu si a Bisericii adica un habotnic? Un om care e cum ar trebui sa fie, fara superstitii, fara ritualuri paganesti este habotnic? Absurda definitie a cuvantului.

Ce e amuzant in asta? Scrie in Biblie negru pe alb (inclusiv consecintele), scrie chiar in invataturile bisericii, faptul ca oamenii nu dau doi bani pe asta si dau inainte cu superstitiile ar trebui sa va ingrijoreze ca si crestin, nu sa va amuze.

Bineinteles ca nu, dar semnalam pe buna dreptate ca dupa 2000 de ani de ortodoxie pe meleagurile noastre n-am vazut nunta sau inmormantare sau botez in cei 24 de ani de viata care sa nu includa ritualuri necrestine. Asta e ingrijorator.

Cum ar zice englezul, „whatever floats your boat”.

Nu numai. In lupta cu superstitiile e nevoie de perseverenta, ceea ce n-am vazut la preotii ortodocsi pe care-i stiu. N-am vazut nici macar interes. Iar daca traditii paganesti se studiaza la Teologie, ce interes sa existe? ZERO.

Dumnezeu ingaduie razboaie si multe altele, asta nu inseamna ca nu trebuie sa ne dorim sa nu fie razboi.[/quote]

succes in misiunea pe care ti/o propui. Doamne ajuta!
nu incerc sa conving pe cineva de ceva anume ci sa explic cum vad eu lucrurile in contextul prezentului, cand se intampla lucruri mult mai infioratoare in lume, pe langa care babismele sunt floare la ureche...
iarta/ma daca te/am jignit cu ceva.