Citat:
Īn prealabil postat de scrabble
Am inteles. Deci cei care ajung acolo sunt trecuri prin filtrul judecatii si este imposibil sa patrunda pacatosi acolo.
1. Dar odata ajuns omul in Rai, mai are liber arbitru?
2. Daca odata ajuns in Rai, omul gaseste acolo reguli instaurate de Dumnezeu, prin ce mai difera Raiul de viata pamanteasca, unde ca sa ne mantuim trebuie sa suportam o gramada de reguli impuse de Dumnezeu?
Raiul nu inseamna fericire? Acum nu stiu, sunt prost, citez si eu din imaginile idilice, paradisiace ale Raiului pe care le vedeam la iehovisti in reviste. Acolo nimanui nu-i lipsea nimic si oamenii traiau in armonie deplina s.a.m.d. Banuiesc ca nu difera foarte mult de imaginea Raiului ortodox (poate daca scoatem partea cu convietuirea om-leu, pentru care iehovistii au un fetis in revistele lor). Ideea de baza e un loc al fericirii, dar pentru mine fericirea inseamna orice altceva decat sa-i cand osanale creatorului si sa-i multumesc toata ziua pentru ca m-a facut si m-a adus acolo.
Raiul adevarat, pentru care pana si ereticul de mine s-ar intrepta in speranta de a ajunge acolo, ar fi unul in care sa pot face efectiv ce vreau, fara consecintele acestei lumi, ceva unde nimic n-ar avea limite si totul ar fi etern si n-as face nimanui rau prin actiunile mele. Ar fi efectiv posibilitati nelimitate! Toate placerile interzise in viata omului, la liber si fara repercusiuni pentru nimeni, ca recompensa pentru o viata in care am reusit sa-le infranez (din moment ce am ajuns in Rai).
Raiul de care spuneti dumneavoastra mi se pare total lipsit de interes.
(Nota: eu sunt eretic deci nu ajung in Raiul ortodox orice-as face).
|
Daca nu vrei sa ajungi in raiul ortodox, la ce bun un raspuns, care tot nu iti foloseste la nimic, daca pentru tine aici pe pamant e raiul.
Spre stiinta ta: Dumnezeu respecta El insusi Legile: deci va respecta vesnic liberul arbitru al nostru. Atata doar, ca in rai nu mai sunt diavoli si vei fi lipsit de ganduri rele.
Sfintii, care au vazut si au simtit prezenta lui Dumnezeu, au renuntat la totul, pentru a simti iar si iar prezenta lui Iisus Hristos. Citind vietile Sfintilor vei intelege multe.